Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » 🏎️ F1-et ki szereti? Kibeszélő...

🏎️ F1-et ki szereti? Kibeszélőtársat keresek.

Figyelt kérdés

Engem érdekelnek a műszaki-aerodinamikai részek is. Mindig ámulok a trükkös mérnöki megoldásokon. Idén a DAS a nagy dobás látszólag, de remélem van még más a háttérben a többieknél is.

Lent lehet szavazni is. Ki lesz 2020-ban a bajnok szerinted?

2020. máj. 12. 22:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hát igen... valahogy nem tudom elképzelni, hogy 10-15 év múlva a hibrid érából nézzünk videókat a hangok miatt:

[link]

És ezen szuperül is látszik a Schumacher éra legcsúfosabb szezonja is. Oké, hogy tankolás, meg könnyű autó. De Barrichello csak kiautózott körönként 7 másodpercet... beszarás 😃 Schumi megforgott... aztán behozta másodiknak 😃

De persze amikor közel voltak a többiek, akkor az is izgalmas volt. Vettel érában is 2010 és 2012 jó és szoros szezonok voltak.

Tavalyelőtt Vettelnek jobb volt a ferrarija, mint a mercik. Raikkönen bajnoksága óta az első szezon volt, amit nem a legjobb autóval nyertek meg.

Az új szabályokban meg lehet reménykedni, hogy hátha összébtereli a mezőnyt. De mivel nincs pénzügyi korlát a fejlesztésekben, ezért az az esélyesebb, hogy megint egy érát kezdünk, ami az egyik csapat dominanciáját illeti. Nem remélek sokat... ha izgalomról van szó, akkor a kaotikus futamokban lehet bízni 😃 De az ritka. Szóval maradnak az élmények a csúcstechnológia látványánál. Amit motorikusan most a hibrid V6T erőforrások nyújtanak (a világ leghatékonyabb motorai). Jó kis porszívók. Nehéz megtalálni hogyan lehet összehozni a fan servicet és a gyártó cégeket. Elég mások az igények 🤔 és mostanában eléggé eltévedtek... mármint hogy a Liberty egyelőre semmit nem hozott.

Mit gondoltok?

Lehet kötekedni 🙂

2020. máj. 13. 09:37
 12/19 anonim válasza:

Schumi eraban nem abszolutt a ferrari dominalt, vagy nem minden evben, lasd 2000 es 2003, egyikben Hakkinen masikban Raikonennel volt szoros az adott ev. A legjobb evek a 2007-2008 volt, na ott volt izgalom boven, illetve a 2009 es a Vettel era is, mivel Alonso is nagyon ott volt a ferrarival.

En az olvastam hogy lesz penzugyi korlat :) bar nem tudom a sok szabalyozas megolte mar regen az f1et.

2020. máj. 13. 09:56
 13/19 anonim válasza:
Vettel!! :) Sajnálom, hogy ott hagyja a Ferrarit! :(
2020. máj. 13. 23:25
 14/19 anonim válasza:
Amúgy 2005 iszonyat peches éve volt Raikkonennek. Állandóan elfustolt a McLaren alatta. Nyerte volna azt az évet Alonso előtt. Egyébként Alonso, Raikkonen is azok a pilóták, akik legalább 4-5x bajnok kellene, hogy legyenek, ha van igazság.
2020. máj. 13. 23:35
 15/19 A kérdező kommentje:

12

Bocsánat a rossz fogalmazásért. Az új szabályokkal lesz ugyan pénzügyi korlát. Addig viszont korlátlanul és ellenőrizetlenül fejleszthetik a 2022-es autókat. Ha a merci továbbra is komolyan gondolja az F1-et, akkor nem hogy csökkenne majd a lemaradás a többiek részéről, hanem nő is majd... mint ahogyan a tavalyi szezonra két autót is építettek, úgy az új szabályokra is, akárhány koncepcióval készülhetnek. Persze a szélcsatorna és egyéb tesztlehetőségek korlátozva vannak, így elvileg valós körülmények között nem tudnak tesztelni. De azért a CFD programok már vannak olyan szinten, hogy a két legjobb koncepciót ki tudják választani. És nem mindegy, az ilyen új szabályoknál, hogy hányan és kik gondolkodnak azon, hogy hol van a kiskapu. Valószínűleg már most megvan a mercinél az a tudás, ami másoknak nem lesz a szezon elején.

Utána aztán be lesznek korlátozva uk is, te az addig megszerzett tudást már nem vehetik el. Nyilván a ferka és a pitbull is jó helyzetben van ebből.a szempontból. A többieknek viszont évekbe tellhet míg megközelítik a nagyokat. Túl sok múlik a pénzen.

13

Vettelt én sem értem. Most azt írják, hogy végig a mercire pályázott. De hogy mit akar ott..? (Bajnokságot nyerni.. de azt max csak Hamuka helyén) Még összejöhet persze.

Renault-nál meg Alonsot pedzegetik... hiányzik neki az F1, azt elhiszem, és Raikkönentől sem gáz, hogy még itt bohóckodik, mert megérdemli. De szóval ja... ez a renault nem a bajnokesélyes autó, hanem csak Raikkönen féle bohóckodás.

Na mindegy... az mindig jó, ha világbajnokok vannak a mezőnyben, szóval jöhet. Titkon Rosberget is mindig visszavárom.

Nekem az a furcsa, ahogy a ferrarisok fogadják Sainzot. Nem tartják jónak. Szerintem viszont benne van, hogy ő jobb, mint Vettel és Leclerc. Erről mit gondoltok?

2020. máj. 15. 07:11
 16/19 anonim válasza:
Igen, én azt reméltem, hogy elfogadja majd a McLaren ajánlatát. Persze, ha a Merci szerződtetné Sebet, nem lehetnék boldogabb.:D De esélytelennek találom, hogy Toto elengedné Bottast, aki tökéletes kezesbárány és másodpilóta. Ebben a szituban inkább hagyja ott a Forma 1-et Vettel, mint sem beérje a Renault-al.
2020. máj. 15. 09:06
 17/19 anonim válasza:
Szerintem azért Sainz lett a kiválasztott, mert egyrészt "olcsó", másrészt mert látják benne azt, hogy beáll majd Lec mögé másodpilótának. Egyébként én nem hinném, hogy jobb lenne bármelyiküknél, de lehet, hogy majd meglepődünk.
2020. máj. 15. 09:09
 18/19 A legrosszindulatúbb válasza:

#15: Alonso a Renault-nál fog kikötni, ebben egészen biztos vagyok. A Renault asszem' tegnapelőtt twittelt egy alonsós képet, amire Alonso visszatwittelt egy Renault-szurkolótáborról készült fotót.

By the way, Ricciardo twitje hatalmas volt, megköszönte a Renault tavalyi és idei munkáját egy "Merci"-vel, utalva rá, hogy jövőre Mercedes motoros autóval fog menni.

:D

2020. máj. 15. 09:13
 19/19 anonim válasza:

Kerdezo, eleg eros kijelentes, hogy Raikonen bohockodik :D romma veri fiatalabb csapat tarsat es a ferrarinak is jobban ment amikor ott volt naluk. Raikonen mindent csinal csak nem bohockodik :)

Sainz jobb mint Leclerc, el fogja verni ot, bar en Ricciardonak jobban orultem volna erettebb es jobb pilota is. Vettel szerintem se megx msik csapatba, nem tudnam ot rosszabb autoba elkepzelni, amugy is mindent elert mar amkt akart nagyjabol, rosszabb autoba mar nem lenne motivacioja, feleslegesen ulne bele. Hulkenberget varom en vissza nagyon :)

A penzugyekkel kapcsolatban igazad van, 22es es 23ra is siman tesztelhetnek, es nekem senki ne mondja azt hogy ekkora csapat mint a merci vagy ferrari nem tesztel palyakon :D annyi hogy f1esen nem, de amugy meg biztos

2020. máj. 15. 10:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!