Ti hogy dolgoztatok fel egy vetélést?
Nekem negy volt sorozatban.
Oszinten irom, a masodik volt a legnehezebb.
Az elsonel az vigasztalt, hogy ez gyakori, biztosan oka volt es legkozelebb nem igy lesz.
A masodiknal ereztem azt, hogy baj van es bepanikoltam, hogy talan mindig ez lesz.
En mar az elso utan elmentem nehany vizsgalatra, a masodik utan belevetettuk magunkat a tesztek “tengerebe”, mindet kovet megmozgattam, hogy megtalaljak az okot es ezaltal a megoldast, ezzel telt az ido is es segitett is valamit.
Utana viszont igyekeztem “fuggetleniteni” magam a terhesseg tenyetol, nem jarni a fellegek felett pusztan a tenytol, hogy terhes vagyok. Tudatositottam magamban es a ferjemben is, hogy nalunk a pozitiv teszt meg csak az elso lepes egy hosszu uton es akkor kezdjunk el “jobban” orulni, ha tulvagyunk az elso 12 heten. (Nekem 8-12 het kozott volt mindegyik vetelesem.)
Igy bar durvan hangzik, de a harmadik es a negyedik veteles mar nem erintett annyira meg, fel voltunk keszulve ra es tovabbra is csak a cel lebegett a szemunk elott, hogy legyen gyermekunk.
Nekunk vegul sikerult, otodik nekifutasra.
Kivanom, hogy nektek mar a kovetkezo sikeres legyen es kitartas!
Egy új terhességgel. Illetve kettővel, mert 2 babát vesztettünk el. 5 terhességem volt/van
1. gyerkőc
2. vetélés
3. megint gyerkőc
4. vetélés
5. most már 19 hetes terhes leszek
Nekem az első terhességem volt vetélés.8-9.héten állt le a fejlődésben.Fél évig szinte alig voltam önmagam,egészségesnek gondoltam magam(sport,rendszeres menses,semmi fura tünet) és hihetetlennek tartottam,hogy ez velem megtörténik.Próbáltam kivizsgáltatni magam,nem hittem el,hogy ez normális,h elment a baba.Magánnőgyógyász mindent rendben talált.Aztán egyszer csak 1 év után furán éreztem magam,mintha húzna valami lefelé,alig volt erőm,hullott a hajam.Akkor kiderült a pajzsmirigy alulműködés.Na azt is nehéz volt első körben feldolgozni,meg hogy azért lehetett a vetélés.Aztán kaptam a hormont(életem végéig kell szednem).Fél évre rá még nem jött össze,majd peteérés javítót kaptam és megfogant a fiam.Csakis akkor nyugodtam meg mikor megszületett és a kezemben tartottam.Azóta beállított TSH-val,spontán hamar fogant még 2 gyermekem.
A mai eszemmel első körben pm,IR,pco-ra nézetnem magam és ott sem szoros határértékre hagyatkoznék.Ugyanis pl.nekem beeső IR van és arra csak megy a legyintés!!Mert az egyes orvosok szerint jó.Ami nem igaz,mert rosszul vagyok pl.ha nem eszem időben,vagy épp ezerrel ver a szívem.
Olvasgass a témában és keress megfelelő szakorvost(pl.nőgyógyász-endokrinológus)!Addig ne is próbálkozzatok,míg nincs hormonpanel,3 v 5 pontos inzulinvizsgálat és pajzsmirigy hormonok(TSH,T4,T3,atpo...),meg ultrahang persze.Ezeknél is az a jó,ami a babához kell,pl
TSH kb.2ig jó,hiába 4,9 a határ,illetve a T3 és T4 függvénye is,atpo pedig h van-e autoimmunitás!Terheléses cukorvizsgálat sem jó,ott inzulint is kell figyelni hozzá,hogy nem-e több inzulinlöketet kapsz.
2 vetélés után csak az fog vigasztalni,hogyha majd kezedben tartod a gyermeked!Addig meg keresd az okot,érdeklődj,informálódj,keress orvost!
Nagyon nehéz feldolgozni. Nekem 2 vetélésem volt a 8-9. héten. Rengeteg vizsgálaton vettem részt, nem találták meg az okot. A harmadik terhességem méhen belüli elhalás volt a 24. héten. A babát meg kellett szülni, másfél napig tartott. A boncolásnál nem találtak okot, valószínűleg méhen belüli trombózis miatt történt.
Utánna hónapokig azt hittem, hogy megőrülök, a férjemet is nagyon megviselte. Terápián is részt vettem, meditációt tanultam, mára elfogadtam a történteket.
2 év múlva egészséges kisfiam született, az elvesztett baba kislány volt. Gyakran gondolok rá, néha álmodom is róla. Szoktam vele beszélgetni is gondolatban, mindig arra kérem vigyázzon a kisfiamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!