Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Valahogy kivédhető, elkerülhet...

Valahogy kivédhető, elkerülhető az újabb vetélés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos 7napja vagyok túl a műszeres befejezésnek.

Nagyon elkeseredett és remenyvesztett vagyok.

A ferjem probálja tartani bennem a lelket hogy legközelebb sikerülni fog.

Mindenfélét olvasni ezzrl kapcsolatosan még a kontrollhoz 3 hetem van,de a záróra fél ev/1 év van irva.(láttam nem en vagyok az első akinek ilyen sok időt ajanlottak.)az okát nem tudom ,sajnos senki nem mondott semmit.Kérdezni se volt lehetőségem.

Sajnos.

Visszamegyek dolgozni.7-8 honap múlva ujra belevágunk.

Az lenne a kérdésem hogy aki sajnos átment mar ezen és ujra babát vár es egeszséges és minden rendben vagy mar azota született babája,hogy mit csinalt masképp,mire figyelt többet mit tudott ugymondd tenni azért hogy sikerüljön.Vagx hogy mit sinált másképp?

Kerlek ne értsetek félre tudom nem mi tehettunk róla de hogy mi az a plusz akar vitamin gyógyszer vagx életmódbeli változások amik segíthettek?

Es tenyleg igaz hogy ilyyen műtét után hamarabb teherbe esek majd?

Van egy 4 eves fiunk vele semmi gond nem volt.most lett volna a kistesó ő 8 hetes korába leállt a fejlődésben.

Jót tenne a lelkemnek ha olvashatnam másnak sikerült utána életet adni.

2018. jún. 15. 10:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom ami történt veled, tudom mit érzel, én is átestem ezen.

Viszont ez a fél év/év túl sok... nekünk 2-3 hónapot mondtak (Szeged). 2 hónap után bele is vágtunk, rögtön teherbe is estem, hisz a szervezet emlékszik a terhességre.

Egyenlőre minden oké, teljesen más tüneteim vannak, ezt biztatónak veszem. Nem nagyon tudsz mit tenni - én sem, csak reménykedni, a természet így szelektál, valószínűleg beteg lett volna a baba, jobb így. Esetleg kérhetsz progeszteronpótlást a dokidtól (ártani nem árt, ha mégsem az lenne a bajod).

Egyébként nagyon gyakori a vetélés-baba-vetélés-baba séma.

2018. jún. 15. 10:40
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Én az első terhességemet veszítettem el, majdnem 24 hetesen - szülés volt, rutin kürettel majd rá 10 napra mégegyszer bent maradt szövetdarab miatt. 3-6 hónapot mondott az orvosom, én csak 3-at voltam képes kivárni, azt is nagyon nehezen. Első ciklusban, azaz brutál hamar teherbe estem, így majdnem kereken egy év telt a két szülés között. Semmi probléma nem volt a második terhességgel, nem csináltam semmit másképp, vigyáztam magamra és ennyi, de nem jobban, mint egy "átlag" kismama. Nem ezen múlik.
2018. jún. 15. 10:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
#2-es vagyok, a "séma" szerencsére nálunk nem jött be, a harmadik terhességem is hamar jött és szintén problémamentes volt.
2018. jún. 15. 10:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem két missed ab volt. :(

Két gyerekünk már volt, nem volt semmi gond, első missed ab után azt mondta a doki, hogy előfordul, nem biztos, hogy van külön oka.

Nem egészségügyi, hanem magánéleti okból vártunk bő fél évet, akkor volt a második.

3 hónappal később úja teherbe estem. Rutinból írt fel a doki progeszteronpótlast. Nem lett gond, egészséges babánk született, most 16 hónapos.

2018. jún. 15. 10:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem három normális ciklus hónapot javasoltak várakozni. Hogy utána mi lesz, nem tudom. Akarom és rettegek. Elméletileg minden esélyem meg van rá, hogy legközelebb mindent ok legyen.

Rokonoknál a második terhesség összejött, minden oké volt, három napos egészséges babájuk van. Jelenleg ez éltet...

2018. jún. 15. 10:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) ,én is soknak tartom a felévet es egy évet.De a ferjem azt mondta fél ha nem tartjuk be ujra igy járunk.es egy picit en is tartok tőle de attol is hogyha sokat varunk azert nem fog sikerulni.
2018. jún. 15. 10:58
 7/13 anonim ***** válasza:
66%

#2-es vagyok, én a vetélés utáni terhesség előtt elmentem a dokihoz, hogy nézzen meg és "áldását adja" a próbálkozásra. Amit a férjed mond, nem helytálló, abszolút nem ezen múlik, hogy megmarad-e a következő terhesség. Másrészt - ezt most ne vedd bántásnak - egy 8 hetes terhesség a szervezet számára még nem egy nagy valami, ami után nagyon regenerálódni kéne. Van, hogy testvérek között sincs egy év, arra is képes a szervezet. Nekem is egy év volt mindössze a két szülés között.

Lásson próbálkozás előtt orvos és ennyi.

2018. jún. 15. 11:05
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Szia, nekem het hetesen ment el a babam, magatol kiurult. Mivel nem volt szukseg mutetre, mi azonnal probalkozhattunk, azonnal jonni is akart a kisteso, most vagyok vele 25. hetben es minden szuper.

A mutet utan harom honapot szoktak varatni, hogy a meh helyrerazodjon a mutet utan, utana ha doki rabolint mehet a menet.

En nem csinaltam semmit maskepp, maximum nem linkeskedtem el a vitaminok bevetelet, illetve elso pozi teszttol itthon maradtam pihenesre itelve es progi utanpotlast kaptam. De dokim is es en is azt vallom, hogy ha maradni akar fejen is allhatok maratont futva, ha nem akkor odafigyelhetek barmire el fog menni :(

Maximum hormonpanelt erdemes nezetni, azon lehet segiteni gyogyszerekkel ha az a gond.

Illetve egy kis oromhir a banatban: altalanossagban a veteles utan konnyebb teherbe esni, felfrissul a meh.

2018. jún. 15. 11:52
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom. :-( Szerintem sem kell 7-8 hónapot várni. Nekem 34. heti halva szülés után fél év várakozást írtak elő (pedig normál hüvelyi szülés volt, gátmetszéssel, tejbelövelléssel meg utána 6 hét gyerekágyas vérzéssel). És még ezek után is sikerült 8 hónapra teherbe esni, és problémamentesen ikreket kihordani.

Gyors gyógyulást és jó egészséget kívánok.

2018. jún. 15. 13:17
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek hogy ily3n aranyosak vagytok es tényleg látom sikerülhet ujra nekünk is.még a harom honap is sok lesz varni.de en is annyit látok reálisnak.

Kicsit bűntudatom is van hogy úgy erzem egyújabb terhesség es baba talan kiemelne ebből a gödörből.Addig ugy sem lesz csak picivel ,,jobb,,de nem gyógyitja be a lelki sebeket.

2018. jún. 15. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!