Vetélésnél a baba kora számít, vagy a terhességi hét?
Milyen szempontbol szamit?
Egyebkent nekem mindig azt irtak a zarojelentesre, hogy hany hetes terhesen tortent meg konkretan a veteles. (Volt belole negy sajnos.)
Egyszer mutottek, 3x megvartuk a spontan vetelest, de a zarojelentesre a veteles ideje kerult.
Pl 8 hetesen par naposan halt el az embrio (a merete legalabbis erre engedett kovetkeztetni). Majdnem 10 hetesen voltam uh-n, ott derult ki, 4 nappal kesobb veteltem le. A jelentesen az van, hogy 10 hetesen veteltem.
De a tobbinel is igy van.
Az embrio meretebol azert sem indulnak ki, mert sokszor ugye fejlodesi rendellenesseg miatt er veget a terhesseg, a genetikailag beteg embriok pedig gyakran eleve lassabban fejlodnek az elejetol, mint kellene. Pl normal idoben volt az ovu, de az embrio mar az elejetol masfel hettel kesobb latszodott, 8 hetesen 6 hetes merete volt, fele olyan gyorsan nott, mint kellett volna, majd vegul megszunt a szivmukodes.
Volt ilyenem is.
Lényegében mindegy :S, csak érdekelt.
Köszönöm a válaszokat!
Második válaszoló, azóta született babátok?
Nem, azota nincs baba, ez a negy veteles egymas utan volt az elmult ket evben. A legutolso masfel hete.
Van mar ket gyermekunk, az elso ket terhessegem sikeres volt, de 7 ev elteltevel szerettunk volna meg egy babat es sorozatban vetelek.
Ez van. :(
Sajnálom! :(
A 2-3. után nem vizsgáltak ki?
Mar az rlso utan is kivizsgaltattam magam privatban. Majd a masodik utan ismet.
A harmadik utan allamiban.
Csak olyan rendellenesseget talaltak, ami az orvosok fele szerint nem okozhat vetelest, a tobbi szerint igen, de nem vilagos, hogy mit lehet tenni ellene. De otletek vannak, probalkoztunk sok dologgal, kezelessel mar a harmadiknal is, de ugyanugy veteles lett. A negyediknel tovabb bovitettuk a "fegyvertarat", de mint latjuk semmit sem ert.
Most mehetnek ismet vizsgalatokra, de egyenlore nem tudom, hogy akarjuk-e ujrakezdeni ugyanazokat a vizsgalatokat, nem latom tul sok ertelmet. Az sem biztos, hogy ujra nekifutunk, mert nincs konkret, sikeres kezeles a problemamra, szo szerint csak probalkozunk mi is es az orvosok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!