Akinek két vetélése volt már, mert újra próbálkozni?
Ha beteg, szerintem nem marad meg, ugyanúgy elhal, max. nem indul meg a vetélés, míg szeded az utrót (mondjuk nekem nélküle se indult meg).
De szerintem 2 vetélést már nem lehet arra fogni, hogy beteg volt a baba, ott már vizsgálni kellene, mi baj volt. Mert az utro csak akkor használ, ha progihiány volt a gond. Azon kívül még ezer más dolog lehet.
Két vetélés után már mindenképp mennék kivizsgálásra. Az utrot szinte automatikusan felirjak vetélés után, minden vizsgálat nélkül. Viszont közel sem biztos, hogy progihiány a gond. Számtalan egyéb ok lehet.
Ha genetikai a gond, azt az utro nem fogja megoldani, és nem osztódik tovább a zigóta, ettől ne félj.
Az endokrinológus nézethet hormonokat, de progit egy ciklusban 2-szer kell nézni, azt hiszem a 3. és 21. napon, de nem vagyok biztos benne. Ezt inkább nőgyógyász szokta kérni. Szerinem amit érdemes még: IR (ezt kérheti az endokrinológus), és ha eddig minden oké, esetleg trombózishajlamot.
Magándoki már 2 után vizsgálódni kezd, sőt, az enyém az 1. után is felajánlotta. Szerintem ragaszkodj hozzá.
Nekem ket kemiai terhessegem volt, mindkettonel emelkedett a hcg, de nem elegge, majd a 6. heten megjott.
Ra egy evre lettem terhes ismet, akkor problema nelkul vegighordtam a 42. hetig a kisfiamat. Nagyon sok mindent megnezett a doki a ket eset utan, de minden eredmenyunk atlag feletti volt( hormonok, hsg, spermavizsgalat)
Kitartast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!