Vetélés során keveredhet a magzat vére az anyáéval? Ha pl az apa RH+ az anya RH- es a magzat esetleg RH- volt? Okozhat ez a továbbiakban gondot?
Te milyen vércsoportú vagy az a lényeg?!!!??!!
Ha pozitiv nem kell.
Ha negativ kell.
Ha letelt a 72 óra és negativ vagy akkor a következő terhességet kilöki a szervezeted. De már bocs én nekem az első vérvételnél kiderült 0 negativ vagyok és egyből minden papiromra rá volt irva véletlenül se feletse el senki.
Ezekre szerintem azért figyelnek az orvosok/nőgyógyászok/laborosok
Figy, akkor menj utána. Ha volt vércsoport meghatározásod (szerológia és társai), akkor kellett, hogy kapjál. Papírjaidon nincs ott?
Ha nagyon nem derül ki, még mindig meg lehet nézni ellenanyagszűréssel, hogy történt-e immunizáció. Ha negatív, akkor valahol kaptál (vagy nem immunizálódtál).
Szia! Nézd meg a zárójelentesen, hogy milyen beavatkozások történtek. Ott rajta kell lennie, h mit kaptál, amíg a kórházban voltál. Nekem legalábbis rajta van az antibiotikum (különböző fertőzések ellen) és az anti-D.
Egyébként úgy nem csinalhatnak missed ab-ot, hogy nincs előtte vérvétel és belgyógyászati vizsgálat. Ha bármi gond van műtét közben (kiszakad a mehed) és komolyabb műtét kell, vért kell kapni, vajon milyet adnak?
Értem már a helyzeted, igazából nem is tudjuk a te vércsoportodat sem... bevallom, nem ismerem a protokollokat, hogy egy ismeretlen vércsoportú nő vetélése esetén mi a teendő, így sajnos több infót nem tudok mondani. Ami célszerű lenne, hogy meghatározzák a vércsoportodat, hogy pontosan milyen, hogy ez kiderüljön, és utána még mindig tudsz lépni.
#14-es, ha spontán induló vetélés volt, akkor nem rágják ezt szájba, bár valóban elegáns lenne egy gyorstesztet megcsinálni ott rögtön ágy mellett. De szerológiai lelete így sem lesz, ami a véradáshoz szükséges. Ez egy kicsit bonyolultabb ügy.
14-es vagyok.
Ha megtortent a vérvétel a műtét előtt és nincs rajta a zárón az anti-D, akkor ne aggódj! Valószínűleg pozitív az rh-d.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!