Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Vetélés során keveredhet a...

Kittyke777 kérdése:

Vetélés során keveredhet a magzat vére az anyáéval? Ha pl az apa RH+ az anya RH- es a magzat esetleg RH- volt? Okozhat ez a továbbiakban gondot?

Figyelt kérdés
Nemrég volt vetélésem és nem csináltak tesztet erre, hogy melyikünknek mi a vércsoportja viszont azt olvastam egy helyen hogy ha összeférhetetlenség áll fenn es a magzat világra jön vagy elvetél akkor kell adjanak injekciót a köv. 72 órában máskülönben a folyamat visszafordithatatlan lesz.... Nekem nem adtak semmit

2016. szept. 22. 13:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Te milyen vércsoportú vagy az a lényeg?!!!??!!

Ha pozitiv nem kell.

Ha negativ kell.

Ha letelt a 72 óra és negativ vagy akkor a következő terhességet kilöki a szervezeted. De már bocs én nekem az első vérvételnél kiderült 0 negativ vagyok és egyből minden papiromra rá volt irva véletlenül se feletse el senki.

Ezekre szerintem azért figyelnek az orvosok/nőgyógyászok/laborosok

2016. szept. 22. 15:01
 12/33 anonim ***** válasza:

Figy, akkor menj utána. Ha volt vércsoport meghatározásod (szerológia és társai), akkor kellett, hogy kapjál. Papírjaidon nincs ott?

Ha nagyon nem derül ki, még mindig meg lehet nézni ellenanyagszűréssel, hogy történt-e immunizáció. Ha negatív, akkor valahol kaptál (vagy nem immunizálódtál).

2016. szept. 22. 15:06
 13/33 A kérdező kommentje:
a terhessegem alatt nem voltam vervizsgalaton mivel a dokim szerint ezt a 12 heten ejtik meg, azmikor elveteltem meg 3 nap lett volna a laborvizsgalatig, es azt mondta a vetelesemkor hogy megnezik a vercsoportom . amikor megkerdeztem hogy milyen vagyok azt mondta h nem tudtak megcsinalni mert ezt surgossegileg nem csinaljak meg.....szoval fogalmam nincs hogy milyen a vercsoportom es a terhesseg alatt osszesen 1x voltam uh-n 6 hetesen, egyszer belgyogyasznal es ennyi. A vervizsgalatra nem kerult sor. En szerettem volna hamarabb de a doki azt mondta h hiaba csinaljuk meg 12 het elott mert van valami ami csak akkor latszik tisztan es abban az idoszakban a legjobb csinalni....csak nem tudom mar mi volt az....
2016. szept. 22. 15:14
 14/33 anonim ***** válasza:

Szia! Nézd meg a zárójelentesen, hogy milyen beavatkozások történtek. Ott rajta kell lennie, h mit kaptál, amíg a kórházban voltál. Nekem legalábbis rajta van az antibiotikum (különböző fertőzések ellen) és az anti-D.

Egyébként úgy nem csinalhatnak missed ab-ot, hogy nincs előtte vérvétel és belgyógyászati vizsgálat. Ha bármi gond van műtét közben (kiszakad a mehed) és komolyabb műtét kell, vért kell kapni, vajon milyet adnak?

2016. szept. 22. 15:19
 15/33 anonim ***** válasza:

Értem már a helyzeted, igazából nem is tudjuk a te vércsoportodat sem... bevallom, nem ismerem a protokollokat, hogy egy ismeretlen vércsoportú nő vetélése esetén mi a teendő, így sajnos több infót nem tudok mondani. Ami célszerű lenne, hogy meghatározzák a vércsoportodat, hogy pontosan milyen, hogy ez kiderüljön, és utána még mindig tudsz lépni.

#14-es, ha spontán induló vetélés volt, akkor nem rágják ezt szájba, bár valóban elegáns lenne egy gyorstesztet megcsinálni ott rögtön ágy mellett. De szerológiai lelete így sem lesz, ami a véradáshoz szükséges. Ez egy kicsit bonyolultabb ügy.

2016. szept. 22. 15:23
 16/33 A kérdező kommentje:
hat vettek vert vetles elott de nem voltak hajlandoak az RH faktort megnezni....egyebkent a doki az unokatesom is egyben, azt hittem mindent elmond errol de hat o is orvos es ezek szerint o is csak annyit mondott amennyi eppen szukseges....de most nagyon megvagyok ilyedve mert mi van ha nem neztek meg es a szervezetem most immunis lett es tobbet nem lehet gyerekem....
2016. szept. 22. 15:28
 17/33 A kérdező kommentje:
Most neztem meg a zarojelentesemet, egy szo sem esik az anti d-rol csak hogy kaptam 3 adag cefuroximot es irja a labor eredmenyeimet is de ott meg az sem szerepel hogy 0 A vagy B lennek
2016. szept. 22. 15:32
 18/33 anonim ***** válasza:
Én arra gyanakszom, hogy megnézték és minden rendben volt, ezért nem csináltak belőle nagy ügyet. Szóval szerintem pozitív vagy te is.
2016. szept. 22. 15:32
 19/33 anonim ***** válasza:
A vércsoportod igazából mindegy, az RH faktornak kellene szerepelnie. Az meg ugyebár 0, A, B és AB esetén is lehet negatív.
2016. szept. 22. 15:33
 20/33 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Ha megtortent a vérvétel a műtét előtt és nincs rajta a zárón az anti-D, akkor ne aggódj! Valószínűleg pozitív az rh-d.

2016. szept. 22. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!