Kittyke777 kérdése:
Vetélés során keveredhet a magzat vére az anyáéval? Ha pl az apa RH+ az anya RH- es a magzat esetleg RH- volt? Okozhat ez a továbbiakban gondot?
Figyelt kérdés
Nemrég volt vetélésem és nem csináltak tesztet erre, hogy melyikünknek mi a vércsoportja viszont azt olvastam egy helyen hogy ha összeférhetetlenség áll fenn es a magzat világra jön vagy elvetél akkor kell adjanak injekciót a köv. 72 órában máskülönben a folyamat visszafordithatatlan lesz.... Nekem nem adtak semmit2016. szept. 22. 13:56
1/33 A kérdező kommentje:
Rosszul irtam a magzat vercsoportjat : RH+ at akartam
2016. szept. 22. 13:59
2/33 anonim válasza:
Én rh 0 negativ vagyok.
Az 1 terhességnél nincs ebből gond mert a szervezetem nem tudta mi ez. Tény hogy a szülésnél lehet vérkeveredés de 72 órán belül kaptam anti dt. A lányom b pozitiv. A fiam 0 pozitiv. Apa b pozitiv. A 2. terhességnél ha előtte nem kapsz anti dt lehet vetélés. De ezeket abban az esetben közlik veled ha Te 0 negativ vagy amúgy pénzért mindják meg milyen vércsoportú vagy.
3/33 anonim válasza:
2 vagyok.
Akkor te nem tarozol ebbe a kategóriába azért nem kaptál
4/33 anonim válasza:
Keveredhet, és erre szoktak ilyen esetben is adni (bár a keveredésnek és reakciónak kisebb az esélye). Utána kéne járni, ha kell, akkor szerológiát csináltatni. Nem törvényszerű az immunizáció (tehát hogy később gond lesz), de azért megnyugtatna gondolom téged is.
6/33 anonim válasza:
Szerintem kell szuri. Nekem volt missed ab-om és kaptam anti d-t. Azt mondják 7 hetes voltam amikor leállt a fejlődésben, én egyébként 0 rh - vagyok.
A fiam szülése után is kaptam anti d-t, ő a rh + lett.
Biztos, hogy nem kaptál? Teszt nem kell. Egy egyszerű szuri csak.
7/33 anonim válasza:
Egyébként lehet nagyon korai vetélésnél nem kell még, végülis 6 hetesen kapcsolódik az embrió az anyai vérkeringéshez.
8/33 anonim válasza:
Az első terhességnél valóban nincs gond, viszont muszáj megkapnod az ellenanyagot 72 órán belül, különben a következő terhességed vetéléssel végződhet. Ugyebár ha az anya szervezete találkozik a pozitív vércsoporttal (vetélés során ez történik), akkor ellenanyagot termel és a következő pozitív vércsoportú embriót kilöki a szervezetéből, azaz elvetél. Akkor nincs gond a második terhességgel (ellenanyag nélkül), ha az is negatív vércsoportú baba lesz, mint te, de ugyebár pozitívra több az esély.
9/33 anonim válasza:
Vetélés, terhességmegszakítás, magzatvízmintavétel vagy köldökzsinórvérvétel esetén is kell anti D-t kapni. Elég furcsa, hogy te nem kaptál.
10/33 A kérdező kommentje:
12 hetesen veteltem el es 3 adag antibiotiumot kaptam meg egy szurit farba rogton a kuret utan,amikor kerdeztem h mire van a szuri a doki azt mondta h ezt arra kapom h a mehem hamarabb huzodjon ossze, de semmit nem mondott az anti d-rol....
2016. szept. 22. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!