El fogok vetélni, igaz?
Ma voltam dokinál. Utoljára augusztus 1-jén jött meg a vérzésem, a ciklusaim 32 naposak. Pénteken tszteltem pozitívat, szerda óta van hányingerem. Sajnos sokat görcsölök, nyilall a hasam, hányingerem van és feszülnek a melleim, mellette sárgás barnás hüvelyváladékom van. Doki nem vizsgált erősen, mégis fáj még mindig.
A lelet borzasztó: 5 mm-es (!!!) petezsákra suspect képlet, mely körül keskeny folyadék sáv húzódik.
Diagnózis: O2000 Fenyegető vetélés.
Felírtak napi 3x1 100 mg-os Utrogestant. Kiváltottam és bevettem ugyan, de gondolom már úgyis mindegy. Nagyon pici az az 5 mm-es petezsák 6-7 héthez képest. Készüljek lélekben a tisztító küretre? :((
Ma voltam ultrahangon, mert hétfőn az orvos elküldött. A lelet a következő:
UM: 08.01.
A kismedencében 86.6x53 mm-es gravid uterusban vaskos (13 mm-es) endometriumba ágyazódva egy szabályos, 7,6 mm-es petezsákban norm. szikhólyag ill. 2,2 mm CRL-ű embrió csomó ábrázolódik. Szívműködés biztonsággal még nem igazolható.
A petezsák alsó pólusától a cervix irányába egy 25.7x6,2 mm-es sarló alakú haematoma ábrázolódik.
Dg: Grav s. 6, Ab. imm.
Vélemény: Panaszok jelentkezése (alhasi görcs, nagyobb mennyiségű friss piros vérzés) esetén soron kívül, egyebekben 2 hét múlva kontroll javasolt.
Diagnózisok:
O2000 Fenyegető vetélés
Nem nagyon biztatott az ultrahangos doki. Különben még jövő hét elejéig elég az Utrogestan, utána nem tudok mit szedni. :(
Szia! Egyelőre ez jó eredmény! Fejlődött a petezsák, van benne embrió, és ahogy számolgattuk, még rendben van, ha nincs szívhang!
A vérömleny kétesélyes dolog, lehet, hogy nem fog gondot okozni, lehet, hogy igen. Szorítok, hogy ne legyen gond. Utrogestan receptet mindenképp kell kérned, soron kívül vissza kell menned a nőgyógyászatra.
Az utrot ne hagyd abba, az komoly bajt okozhat!
Menj vissza receptert. Azt hiszem, a háziorvos is felirhatja.
Nem rossz a lelet, mert van embrió, jók a méretek. A hematoma felszivodhat.
Az orvosok ilyen korán senkit nem biztatnak. Amíg legalább 12 hetes nem lettem, mindig feltételes módban beszélt a dokim a babarol.
Drukkolok!
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok. Kicsit letörtem az ultrahangos doki miatt, aki egyébként kedves volt, de eléggé lemondó. :(
Jövő hét elején akkor soron kívül megpróbálok bejutni valamelyik nődokihoz. Hátha...
Ma megint megjártam az orvost és az ultrahangot is. Felemelték az Utrogestant 3x2-re. Vettek le kenetet is, Lactacydot javasolt a doki, de ha jól tudom, az csak a drogériában is kapható intim lemosó gyógyszertári változata és sejtésem szerint a túlzott intim lemosó használat miatt lett fertőzésem.
A baba a csütörtökihez képest nem sokat nőtt. Akkor 2,2 mm volt, ma 3,8 mm. A hematóma bezzeg már 36x17 mm-es (25,7x6,2 volt). De a mostani ultrahangos kedves volt, biztatott, mint ti. Persze semmi szex, cipekedés és stressz. Utóbbi a legnehezebb, de igyekszem. Nagyon szeretném ezt a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!