Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Teherbe lehet esni kb 2...

Teherbe lehet esni kb 2 héttel műtétes abortusz után?

Figyelt kérdés
Nem spontán vetélés volt. Sajnos én döntöttem így,mert közölték,hogy fejlődési rendellenessége van a magzatnak, de élhet így csak ugye számolni kell a következményekkel. Már van egy kisfiam 8 hónapos. Szeretnénk még egy babát, de nem most, viszont ha egy egészséges összejönne megtartanánk. 7 napig véreztem a műtét után, semmi bajom nem volt, "csak" lelkileg viselt meg. Következő hétre rá pénteki napon együtt voltunk a párommal védelem nélkül,viszont végül nem ment belém..(Elnézést nem tudom máshogyan megfogalmazni). Egyáltalán nem fájt. A kérdésem az,hogy lehet még is baba? Annyit mondtak,hogy 2 hét múlva szükséges egy kontroll, de csak november végére kaptam időpontot a nődokihoz ami már több,mint 6 hét. Egyszer úgyérzem,hogy nem kívánok semmi ételt aztán meg egész nap ennék...Viszont menstruáció előtt is voltak ilyen tüneteim,mielőtt megjött volna vagy 2 hétig zabáltam kb.. Utána megjött..Csak mivel kissé át vagyok rendeződve testileg, mit gondoltok ezek babás tünetek? Még nem csináltam tesztet, mert olvastam,hogy még sikeres műtét után is mutathat pozitívat a teszt kb 3 hét után is. Nem tudom mire számítsak, nem bírom ezt a sok várakozást és szeretném kikérni azoknak a véleményét akik hasonló helyzetben voltak már. Előbb nem tudok most menni, mert a gyereket folyamatosan kell gyógytornára vinnem semmi időm nincs....
2015. nov. 2. 13:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
21%
Bocsi a kiakadásomért, csak én valahogy azt hittem, hogy egy abortusz elég nagy "sokk" egy nőnek ahhoz, hogy ne kezdjen el védekezés nélkül szexelni nem sokkal utána. Ráadásul még írtad is hogy nem most szeretnétek még tesót.
2015. nov. 2. 14:49
 12/25 A kérdező kommentje:
Hát még mai napig sokk, tényleg az. Igen nem most szeretnénk, de ha összejönne egy egészséges baba megtartanánk.. Csak félő,hogy megitn nem lesz egészséges...Hülye voltam..Beismerem. Igazad van. Azóta sem tudok normálisan gondolkozni.
2015. nov. 2. 14:51
 13/25 anonim ***** válasza:
14%
Pénteken volt egy ilyen kérdésem pont, nekem küret napján volt egy 24x26milis tüszőm, és előtte neksokkal együtt voltunk, így ha az megreped, és sikeresen megtermékenyül az a petesejt, beágyazódásnál nem lesz gond? Orvos szerint mire odaérne a pete, már van olyan vastag a nyálkahártya, hogy nr legyen gond. Egyébként még kb 2 hétig nincs peteérésed elvileg.
2015. nov. 9. 07:41
 14/25 A kérdező kommentje:
Szerintem ha elég vastag a nyálkahártya akkor tényle gnincs gond. Nekem azt mondták, h eléggé vastag, de mint leírtam muszáj volt így döntenem. Olvastam azt is ha esetleg még is összejön egy másik abortusz vagy spontán vetélés után, akkor nagyobb az esélye,hogy ugyanúgy vagy spontán vetélés lesz a vége vagy megint választás elé álítanának merthogy nem oké valami...Én most ettől félek inkább,hogy megint ugyanígy járok. 12.én lesz egy hónapja:( 2-3 napja volt egy kis barnázás, de azóta semmi..folyamatosan eszek...már nagyon ki vagyok, hogy most kényszerevő lettem, vagy vashiány vagy tényleg terhes vagyok megint...Te jól vagy amúgy,minden rendben veled? utolsó kommentelő tőled kérdezem.
2015. nov. 9. 21:14
 15/25 A kérdező kommentje:
*állítanak.
2015. nov. 9. 21:15
 16/25 anonim ***** válasza:
Igen, persze, aznap volt vérzésem, másnapra minimális sárgás váladék, ami tart 3 napja, de semmi komoly :) te szedsz valamilyen vitamint? E vitamin az ami vastagítja a méhnyálkahártyát, én szedem, mert alapvól nem vastag, de elvileg meghozza az étvágyat is, nem egy helyen olvastam, hogy picit felszedtek tőle :)
2015. nov. 10. 06:02
 17/25 A kérdező kommentje:
na erről nem hallottam,hogy kilókat lehet felszedni az E-vitamintól. egyébként nem szedek, akkor szedtem amikor mellgyulladás miatt antibiotikumot kellett szednem 2 hétig. és ugye nem voltak tekintettel arra,hogy baba van bennem mivel nem tudtuk. én ma csináltam egy terhességi tesztet,mintha ott lenne még egy csík. most nem tudom,hogy a lassú hcg ürüléss miatt vagy pedig ismét terhes vagyok? nekem 7 napig volt meg a menzeszem a műtét után. egyszer-kétszer azt hittem elmúlt, aztán mégis. csak november végén van időpontom, most meg nincs időm végig ülni az egész napot az orvosnál.
2015. nov. 11. 07:03
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha nagyobb volt a terhesség, több idő kell az ürülésnek, nekem a 12. héten volt megszakítás, nem tudom, mikor ürült ki a hcg, de a 6. héten már full negatív volt a teszt. Szerintem csinálj még egyet, és ha erősödik, újabb baba, de szerintem ez még az előző lehet, mivel az orvosom szerint amíg van béta hcg a vérben, nincs peteérés. Mikor volt a műtéted?
2015. nov. 11. 09:40
 19/25 A kérdező kommentje:
uh hát okt 12.én volt a műtét és 9 hetesnek felelt meg, de a vérzés kiamaradás 12 hét volt... néha keményebbnek érzem lent a hasamat,olyan fura két oldalt...az a baj,hogy még nem tudok visszamenni a dokihoz...nem érzem magamat rosszul,nem tudom mi lehet..ha jövő héten se jön meg akkor csinálok újabb tesztet, ha viszont erős akkor baba...csak most kérdés,hogy az előző vagy új...nem szerenték találgatni, lehet elmegyek egy magán dokihoz,hogy minél előbb kiderüljön,hogy mi a helyzet.
2015. nov. 11. 16:34
 20/25 anonim ***** válasza:

A kerdezot annyiban nem kell remisztgetni, hogy nem mindenhol 6 het a gyakorlat. En nem Magyarorszagon elek, sajnos elhalt a magzat, emiatt volt muteti befejezes es azt mondtak, hogy addig nem lehet sex, amit a verzes kompletten el nem all, de a ket hetet kell kivarni akkor is, ha hamarabb elall.

Szoval itt ket het. Szules utan sem 6 het, hanem a verzeshez kotik.

Etzol fuggetlenul itt is azt mondjak, hogy az elso mensiig jobb vedekezni, csak azutan probalkozni babaval leghamarabb.

Nem tudni, hogy mikor jon meg az elso mensi, sokszor 4-6 het, de azelott ket hettel mar van peteeresed.

Szoval abszolut lutri, hogy ti esetleg elkaptatok-e, esely van ra.

Ezekre a tunetekre en nem adnek a helyedben, mert ez a sima hormonvaltozast is jelezheti.

En azt hiszem, hogy rendelnek netrol nehany olcso terhessegi tesztet es par naponta csinalnek egyet, lehetoleg reggel, mindig elso pisibol. Ebbol lathatod, hogy idovel negativ lesz-e, vagy folyamatosan pozitiv.

Nem irtad, hogy mikor volt a mutet, vagy az aktus (vagy irtad csak nem lattam), d mutet utan negy hettel ha meg mindig eros pozitiv, akkor az mar az uj baba miatt lehet.

2015. nov. 11. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!