Teherbe lehet esni kb 2 héttel műtétes abortusz után?
Figyelt kérdés
Nem spontán vetélés volt. Sajnos én döntöttem így,mert közölték,hogy fejlődési rendellenessége van a magzatnak, de élhet így csak ugye számolni kell a következményekkel. Már van egy kisfiam 8 hónapos. Szeretnénk még egy babát, de nem most, viszont ha egy egészséges összejönne megtartanánk. 7 napig véreztem a műtét után, semmi bajom nem volt, "csak" lelkileg viselt meg. Következő hétre rá pénteki napon együtt voltunk a párommal védelem nélkül,viszont végül nem ment belém..(Elnézést nem tudom máshogyan megfogalmazni). Egyáltalán nem fájt. A kérdésem az,hogy lehet még is baba? Annyit mondtak,hogy 2 hét múlva szükséges egy kontroll, de csak november végére kaptam időpontot a nődokihoz ami már több,mint 6 hét. Egyszer úgyérzem,hogy nem kívánok semmi ételt aztán meg egész nap ennék...Viszont menstruáció előtt is voltak ilyen tüneteim,mielőtt megjött volna vagy 2 hétig zabáltam kb.. Utána megjött..Csak mivel kissé át vagyok rendeződve testileg, mit gondoltok ezek babás tünetek? Még nem csináltam tesztet, mert olvastam,hogy még sikeres műtét után is mutathat pozitívat a teszt kb 3 hét után is. Nem tudom mire számítsak, nem bírom ezt a sok várakozást és szeretném kikérni azoknak a véleményét akik hasonló helyzetben voltak már. Előbb nem tudok most menni, mert a gyereket folyamatosan kell gyógytornára vinnem semmi időm nincs....
Hát én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán együtt lehetettek volna egy ilyen jellegű műtét után ennyi idővel... az orvos nem tiltotta meg?..
2015. nov. 2. 13:34
2/25 A kérdező kommentje:
Az orvos nem mondott semmit..:S bár nem tudom lehet,hogy mondott, de beszéltek hozzám és nem is értettem mert csak azzal voltam elfoglalva,hogy depressziózok...
2015. nov. 2. 13:36
3/25 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy volt már peteérés ennyivel a műtét után. Amúgy szerintem 6 hétig tilos a szex ilyen műtét után.
2015. nov. 2. 13:45
4/25 anonim válasza:
Szülés és abortusz után ki kell várni a 6 hetet, és csak utána lehet együtt lenni. Így magas a fertőzésveszély.
És ne azon agyalj hogy teherbe estél-e, hanem azon, hogy minden rendben van-e. Sajnos súlyos következményei is lehetnek, ha nem várod ki, míg meggyógyulsz.
2015. nov. 2. 13:55
5/25 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszod. Igen olvastam én is a 6 hetet,előbb kellett volna utána nézzek..Bár egyértelmű lehetett volna, mivel szülés után is 6 hétig tilos az ülőfürdő meg a szex is. Bár nálam majdnem 9 hét volt mert nagyon fájt a gátam is meg minden. Remélem minden rendben lesz.
2015. nov. 2. 13:57
6/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2015. nov. 2. 14:00
7/25 anonim válasza:
Ha már szültél, tudnod kellett volna, hogy 6 hétig nem ajánlott!
Én ab után még a két hetes kontrollon is barnáztam, ami antibiotikummal egy hét alatt Megszűnt. Ezután még 6 hétig nem jött meg. Tehát a műtéttől számítva, egy hónapig nem volt peteresem. De ez én vagyok.
Sztem két hét alatt nem tér magához a hormonrendszer, lehet, hogy vkinek előbb jön a havija, de mivel neked 2 hét telt el csak, én nem gondolom, hogy a beavatkozás másnapján hirtelen elindult az egész újból. .
2015. nov. 2. 14:02
8/25 A kérdező kommentje:
Értelek, igazatok van köszönöm a válaszokat. Remélem én is,hogy minden ok lesz. Jelenleg semmi fursát nem érzek a puffadáson kívül. Egyszer volt egy olyan érzésem,hogy belenyilalt egy pillanatra ott alul azóta semmi.
2015. nov. 2. 14:05
9/25 anonim válasza:
Én komolyan nem értem az embereket. Abortusz után 2 héttel hogy tud valaki védekezés nélkül szexelni??? EGyáltalán hogy jut eszébe valakinek ilyesmi??? Arról nem is beszélve hogy 6 hétig alapból tilos...
2015. nov. 2. 14:43
10/25 A kérdező kommentje:
Hát én se értem miért történt meg, sajnos még magam sem tudom a választ. Teljesen jogos, hogy kiakadsz ezen. Én is mérges vagyok magamra elhiheted. Lehet,hogy azért csináltam mert szeretnék még egy egészséges babát..Nem tudom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!