egész terhességem alatt cipekedtem,hajoltam,mászkáltam nem szedtem az elején se gyogszert,3 hónapig hánytam öklendeztem, egyszer középidőben lázas voltam nagyon meg picit véreztem is egyszr csak,38 hétre iditották mert má nem táplálta méhlepény.és semmi baj nem ltt.bár nem várta senki rokonoktol hallgattam miét nem vetetem el,bár meg se születne tb.(anyosoméktol)barátnőmnek álomterhessége volt,soha ne volt hányingere se,elején magnéziumot folsavat is szedett,sokat pihent nem sétált sokat,semmit csak pihent,mindenki nagyon várta mi is,a családja is,és hirtelen fájdalmai lettek 23 hetesen meg kellett szülnie a halott babát pedig,még előtte napis mozgott,ultrahangon se láttak eddig semmi bajt.mindig mozgott,még vizsgálják mi okozta.engem egy dolog idegesitett.kis szörmók kutyája a kis lakásban,mindenhola szőre volt,lihegett,asztlra felment nyáladzott,és barátnőm mindig takaritotta a konyhában terhesen a kutyaszart és pisit,egyfolytában.mindig a padlóra kakilt nem volt alom.ez okozhatot fertőzést? a magzatra?
Ha még eredmények sincsenek akkor lehetetlen megmondani illetve csak tippelni lehet annak pedig nem sok értelme van. Az már más kérdés hogy aki pici baba mellett kutyát tart a lakásban.. had ne mondjam mit gondolok..
2015. okt. 6. 11:37
2/12 anonim válasza:
Nem tudni. Szerintem neked mázlid volt, neki meg pechje. Semmit nem tettél jobban, és ő sem rosszabbul.
A kutyát sajnálom, mert senki nem viszi ki.
2015. okt. 6. 11:37
3/12 anonim válasza:
nem kutyatol nem lehet semmilyen fertozest osszeszedni
Ha a kutya bacikat terjeszt azok mar reg a lakasban vannak es az anya immunis ezekre.
kesoi veteles partus immaturust sok minden okozhat pl toxoplasmose (macska szarbol) cytomegalia
de clamydia(egyik agressziv formaja gonorreu coli baci GBS baci is gyakori vendeg az ilyen magzati halalok korul.
ezek mind nemi uton is terjednek ill coli es gbs helytelen hygenia (olvasd fenektorles rossz iranyba es rectal szex) eseten gyakori.
2015. okt. 6. 11:47
4/12 anonim válasza:
nem hiszem h a kutya.nekem 2 kutyám volt mikor a fiam született,semmi gondom nem volt a terhességgel(mostani terhességem mellett is van kutyám)
-mellékesen megjegyzem,elég gáz ha a kutya az asztalra is felmegy és nem szobatiszta,nem alomra kell szoktatni hanem sétálni vinni,hisz ez nem macska
2015. okt. 6. 11:47
5/12 anonim válasza:
én azokat tartom felelotlennek, akik a kutyát / macskat elajandekozzak ha jon a baba. egy állatot ha befogadunk, ugyanúgy felelosegget vallalunk erte kozel 2 evtizedre..és a gyerekeknek jót tesz majd ha van állat a háznál.persze amíg pici a baba nem szabad őket együtt hagyni, és nem árt ha nem hagyjuk hogy osszenyalogassa az allat a gyereket.
de egy rendszeresen oltott és feregtelenitett allat nem sok bajt okoz
2015. okt. 6. 11:58
6/12 anonim válasza:
A kutyatol NEM kaphat el semmi olyat ami karos a magzatra.
Vagy genetika. Ezt nem lehet tudni, es nem tudom egyaltala
N mi vezerelt, hogy feltetted ezt a kerdest?
2015. okt. 6. 12:04
7/12 A kérdező kommentje:
én is siratom a babát,mg barátnőmet,ezért is haraguttam hogy mindig takaritotta terhesen akutyaszart.hát ez vezérelt,mi vezérelne?betegnek nézel engem?csak várom a vizsgálatokat én is és agyalok...
2015. okt. 6. 12:27
8/12 anonim válasza:
Második babámmal bementem a kórházba, mert már másodszor a héten nem mozgott. NST-ztünk, és eltért az érték a normáltól, úgy döntöttek, kiveszik. (Első is császéros volt, farosan.) Semmi baj nem volt vele. Bizonyára azért döntöttek a gyors császár mellett, mert mellettem feküdt a vajúdóban egy lány, aki a 40. hétben volt, előző nap még mozgott a picije, aznap meg elhalt. Nem fordulhatott elő még egyszer ilyen tragédia. Alig mertem a szemébe nézni, mert én boldog voltam.
2015. okt. 6. 13:27
9/12 anonim válasza:
Nekem tökéletes terhességem volt, végig dolgoztam. Az 5 éves kutyámat ugyanúgy elláttam, és a kakit is szedtem, amikor kellett.
Semmi baja nem lett a gyerekemnek.
Nem hinném, hogy van összefüggés, de majd kiderül.
A barátnődnek meg mondd meg, hogy kezdjen a kutyával kutyaként bánni, és nevelni, mert később baj lehet belőle. JA, és napi 2-3 alkalommal illene sétáltatni, akkor semmit nem kellene utána takarítani!
2015. okt. 6. 14:28
10/12 anonim válasza:
toxoplazmózist leginkább macskaürülék okozhat (többek között), a kutyáról nem írnak ilyet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!