Tavaly volt két vetélésem. Újra megpróbáljuk, de nagyon félek! 9 hónap rettegés vár rám?
Mind a két terhességem a 10-ik héten szakadt meg,műszeres befejezés kellett.Az elsőnél nem volt szívhang,a másodiknál üres petezsák.
Nagyon szeretnék már kisbabát,30 elmúltam,nincs időm, de rettegek!
Az orvosok nem mondanak semmit."Spontán vetélés" ez volt a szövettan eredmény.
Mit tehetnék?
Szia! Együtt érzek. Én is átéltem, de nekem ha lehet ilyet mondani, annyival "könnyebb" volt, hogy kisebbek voltak 4-5 hetesek az orvos szerint és egyiknél sem kellett orvosi beavatkozás vagy műszeres befejezés és én fiatalabb is voltam nálad mikor ezek történtek.
Az, hogy rettegsz csak árt... tudom, hogy ki vagy akadva, én is ki voltam, de nagyon sok múlik azon, hogy hogy állsz hozzá! Ha megfogan a baba próbálj nem rá görcsölni, legyél nyugodt amennyire lehet, ne olvasgass rémsztorikat, próbálj minden zavaró tényezőt kizárni. Ez a legtöbb, amit tehetsz ha az orvos nem javasol külön valami gyógyszeres kezelést, bármit. Azt írod te már nem érsz rá annyira, én mégis azt mondom, addig ne vágjatok bele amíg a két babádat el nem engeded, meg nem gyászolod. Ez szerintem kell. Nagyon nagy csoda ha megfogan a harmadik, de hidd el, hogy nem pótolja soha az első kettőt.
Én mázlista vagyok mert már van egy csodálatos, felülmúlhatatlan gyerekem és már útban a második is, de én is voltam padlón.... Gondolj arra, hogy megérdemled ugyan ezt Te is! Sikerülni fog ha pozitívan állsz hozzá!
Vigyázz magadra és drukkolok!
Szia! Én is kétszer vetéltem. Nálam úgy volt, hogy 1 már volt, aki már várta a kistesót. 27 évesen szültem őt, aztán 2,5 év után tudtunk elkezdeni próbálkozni, de sajnos elvetéltem, 5 hónapot vártunk, megint terhes lettem, de sajnos megint elvetéltem. Ráadásul ikrekkel. Az ikrekkel sajnos kaparás is kellett. 1 hónapot vártunk és következőben összejött megint. Szerencsére ő már megmaradt. Végül 4.5 év lett a két gyerek között. Elég hosszan, körülbelül 20 hetes koromig nagyon bennem volt a félsz, aztán kezdtem feloldódni. Lassan töltöm a 32-t és gondolkodom a 3. babán. Még koránt sem vagy elkésve.
Ja igen: Az első vetélésemet nagyon megszenvedtem lelkileg, tudtam, a lelkem csak akkor gyógyul be, ha végre teherbe esem és meg is marad. Az idő nem segített, 5 hónap alatt se jöttem teljesen helyre lelkileg...sőt. És ezért vártam csak 1 hónapot a 2. vetélés után. Vetélés után 3 hónapig vagy a legtermékenyebb.
Köszönöm a válaszokat! Magán dokinál is voltam.
Esküszöm, ezek arra esküdtek fel, hogy ne szaporodjunk!
Én kozmetikus vagyok, de a legjobb tudásom szerint ajánlom mindenkinek azt,amit szakemberként lehet.
Ők miért ezt csinálják?
én is kétszer vetéltem. a két vetélés között született egy lányom.
ha még nem vizsgáltak ki, ezeket nézesd meg: endokrinológusnál pajzsmirigyhormonokat: tsh, free t4.
ha újra terhes leszel, azonnal progeszteronszint, ha alacsony: utrogestan szedése! nálam ezzel maradt meg az egy szem lányom.
kitartást! nekem tegnapelőtt volt a műtétem, elég friss a vetélés :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!