8 hetes magzat erzi az abortuszt? Ebben a korban mik vannak mar neki kifejlodve?
Te normális vagy? A nők nagy része nem azért választja az abortuszt mert sajnálja azt a 9 hónapot. Sajnos vannak akik ezt fogamzásgátlásnak tekintik, de a többségnek nem ilyen egyszerű. És megbocsáss, de nem ugyanaz egy sejtcsomót abortálni, mint egy gyereket odaadni másnak. Ha van gyereked, és szültél már ezt te is tudhatod. Az a magzat amit a 12. hétig elvetetnek még nem gyerek, csak egy gyerek ígérete. És senkit nem lehet rákényszeríteni hogy megszülje, ha nem érzi a helyzetet, vagy magát megfelelőnek a gyerekvállaláshoz.
Mondom ezt úgy hogy én sosem tudnám elvetetni az egészséges magzatot, viszont ha beteg lenne egy percig nem gondolkodnék. Általában annak van olyan sarkos véleménye mint neked, akinek még nincs gyereke, vagy túl korlátolt hogy felmérje, nem minden helyzet fekete vagy fehér.
Nincs gyerekem ? Van 3 sajat es egy nevelt ezen kivul 20 ev alatt tobb ezret segitettem a vilagra es igen neha orokbe adtak oket.
Soha nem vettem reszt abortuszban vagy annak elokesziteseben ez elvi dolog
Gyereket szulni onzo dolog de abortalni meg onzobb
Mindenkinek joga van azt tenni a SAJÁT testével, amit akar. Pl. él szexuális életet vagy nem. Ez az ő dolga. Viszont már általános iskolában a biológia órán megtanultuk, hogy a szex következménye: magzat. Tehát ha valaki nem akar magzatot: tartózkodjon az oda vezető dolgoktól. Ehhez maximálisan joga van! Azt tesz a saját testével, amit akar!
De ha már ott van a magzat, az már egy másik eset, pontosabban egy harmadik (apa, anya, magzat: ez 3). Ugyanis már a megtermékenyített petesejt is és így a magzat is EGYEDI és EMBERI DNS-sel rendelkezik. Tehát sem az apukája, sem nem az anyukája teste, hanem egy harmadik test! Más a DNS-e! Ráadásul ez a "sejtcsomó" még feljődik is!
Kvízkérdés:
Mi az: egyedi emberi DNS-sel rendelkező, fejlődő élőlény?
a) kutya
b) ebihal
c) ember
(A megfelelő válasz aláhúzandó és megjegyzendő.)
A sejtcsomós válaszolónak: látható, hogy az általad "sejtcsomónak" nevezett magzat több dologban is jelentősen különbözik egy testből kivágott húsdarabtól!
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki azt mondta volna, hogy az anyukája pocakjában az elején még nem ő volt ott. Hát ki volt ott, ha nem ő? Az anyukák is azt mondják: terhes lettem veled, megfogantál stb.
A petesejt és a hímivarsejt - ezek az ígéretek. A fogantatás után már a megvalósult ígéretről beszélünk. De ha nagyon ragaszkodunk a "sejtcsomó" kifejezéshez (ami a dehumanizáláson kívül másra nem igazán jó), akkor mindenki egy "sejtcsomó". Egyszerűen csak más fejlődési szakaszban vagyunk. A nagyobb sejtcsomók pl. már meg tudják védeni magukat, a kisebbek még nem. És a kisebbeket nem szabad bántani, sőt, vigyázni kell a kisebbekre, ahogyan ezt már az óvodában is tanították ...
Kérdező: védd a gyermekedet! Kire számítson, ha nem rád, aki ebben a kiszolgáltatott és gyenge állapotában biztosítja számára az életet?!
Az anyukáknak jutott az a megtisztelő és különleges feladat, hogy a legkisebbeknek, a legvédtelenebbeknek biztosítsák a megfelelő, speciális életkörülményeket, hogy nagyra nőhessenek. :)
A 14. az nagyon ott van, de a többiek…
„Az a magzat amit a 12. hétig elvetetnek még nem gyerek, csak egy gyerek ígérete.”
Csúnya világot élünk. És még meg is van ideologizálva a műtőben elkövetett tömeggyilkosság.
Egy másik szemléltetés a Nasa pl. életnek mondaná ki, ha találnának egy szem egysejtűt a Marson, de ha ennek a milliárdszorosát találják egy anyaméhben, az nem az.
Felháborító.
De érthető is, hiszen pokolra készül szinte az egész világ, nem csak azok akik abortálnak.
Isten nem engedte meg senkinek, hogy a gyerekét büntetlenül feláldozza. A szaporodjatok parancs még most is érvényben van. A várhatóan beteg, vagy nemi erőszakból születő gyerek se alibi a gyilkosságra. Isten adja az életet és ha beteg gyerek születik, az se hiábavaló, sőt Isten képes meggyógyítani is, vagy egyéb áldásként a világ rendszerében tartani. Ott ugyan nem, ahol kilóra és pénzre mérik a dolgokat. Ugyanolyan ez, mint a Taigetosz volt Trójában. Ja, hogy azok csúnya barbárok voltak? Akkor te is.
Kedves Kérdező, ha nagyon őszintén magadba nézel, biztosan tudod, mi lenne a helyes... Csak szeretnék egy filmet a figyelmedbe ajánlani, nagyon szép, kedves, kb. 1 óra 24 perc. Este, lefekvés előtt szakíts magadnak időt és nézd meg, nagyon kérlek. [link]
Másik dolog, amit még egy válaszadó említett: örökbefogadás. Én is szívesen felnevelném, nem lehet gyerekünk (Bécsben élünk). Szívemből kívánom, hogy örömed legyen a döntésedben.
15/18-as!!
Te isten barma....pfff
ekkora sületlenségeket összehordani...
ha másért nem is de a magadfajtákért visszasírom a Taigetoszt...
utolsó vagyok
a válaszom "saveme" felhasználónak szól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!