Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Akinek méhen kívüli terhessége...

Akinek méhen kívüli terhessége volt, és ha megindult a vetélés milyen lefolyása volt?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ha észre veszik műtenek egyből,de a méhen kívüli terhesség elvesztésének lefolyására vagyok kíváncsi. Tünetek,vérzés menete. Köszönöm
2015. jan. 7. 21:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt. A petevezetékben tapadt meg. Ha petevezeték eldurran, akkor pár per alatt elvérzik az ember. Ne nagyon értem, mit értes ilyen esetben vetélésen.

Én kb 6 hetesen vérezni kezdtem, ezért csináltak Uh-ot, meg vért vettek 2 naponta, HCG-t néztek, újabb Uh, aztán nagy nehezen, az utolsó pillanatban megtalálták és az onnal toltak a műtőbe.

2015. jan. 7. 22:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Volt egy vetélésem,és a lefojása elég gyanús volt számomra. Szövettant nem csináltak,pedig mindenkinek van. Semmi nincs a zárómon,pedig 11 hetes voltam,az nem kis terhesség. Ezért érdekel,mert már mindenre gondoltam. Napokig erős derékfájás,barnázás után éjjel iszonyatos fájdalmakkal mentünk kórházba. Nem tudtam kiegyenesedni. Aztán tiszta piros vér távozott,kis szünet után a baba,utána vagy egy órán keresztül alvadt darabos vér,de nem állt el amíg a műtőbe vittek. Fogadott dokim volt,de nem bízok már benne. Neki volt egy méhen kívüli terhes betege,nem vette észre,ő elvérzett otthon. Neki idősebb terhessége volt mint nekem...
2015. jan. 7. 22:11
 3/12 anonim ***** válasza:

De amikor bemész a dokihoz, h pozitív a teszt, nem csinált UH-t? Ott látja, h hol van megtapadva a baba.

Nálunk csinálnak, én amikor mentem, 5 hetes volt a terhesség, és látszott, h hol van megtapadva.

Ha pozi a teszt, mindenképp kérj UH-t szerintem.

2015. jan. 7. 22:26
 4/12 A kérdező kommentje:
De csinált uh-t. De annál is aki elvérzett.
2015. jan. 7. 22:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Ú. :( Na azt akkor nem értem... H-h nem vették észre, h mi van? :(

Sajnos nem tudok okosabbat mondani, minthogy UH. Vagy elmenni még egy másik orvoshoz is biztos ami biztos alapon. Egy méhen kívülit szerintem észre kell venni.

2015. jan. 7. 22:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Nálam sem vették észre a méhen kívülit. Kétnaponta ultrahangoztak,már több dokit is behívtak és nem látták. Egyszer csak eldurrant a petevezető, szerencsére épp ott voltam. Azt mondták onagyon hátul volt a petevezetőben ezért nem látták ultrahangon. Pedig olyan is volt, hogy egyszerre hüvelyit és hasit néztek, két ultrahanggal, hátha, de mégsem látszott.
2015. jan. 8. 08:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Válts orvost!
2015. jan. 14. 07:58
 8/12 anonim ***** válasza:

Ki van zárva, hogy 11 hetesen méhen kívüli terhesség lett volna. Azt nem vetéled el így. Ha a petevezetékben van, akkor az még bővel a 11. hét előtt eldurran és akkor annyi.

De nem értelek. Egy ultrahangon sem mutatta meg az orvos, hogy hölgyem ez itt az embrió, vagy nem mutatta meg a baba szívverését??

Amit leírtál egy normál vetélésnek hangzik. Nem tudom, hogy mit szokás ilyenkor egy záróra írni, mert nem volt vetélésem szerencsére. De nekem a méhen kívülinél is csak annyi volt, hogy melyik vezetékben, mekkora embrió volt, slussz.

Egy biztos, egy méhen kívüli terhesség nem húzódik a 11. hétig.

2015. jan. 14. 15:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát pedig volt aki bőven túl volt a 16. héten és elvérzett,a dokit el is tiltották,egy időre és én hozzá jártam. Csak érdekelt hogy normális lefolyásáú volt e a vetélésem,vagy volt e benne valami gyanús. Természetesen váltottam orvost.
2015. jan. 14. 19:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy 16 hetesen méhen kívülitől vérzett el. Gondolom egy sima vetéléssel is el lehet vérezni, ha nem műtik időben. Valamit tuti félre értettél.tudod mekkora egy 16 hetes magzat? Az már mozog, meg minden. Ki van zárva, hogy elférjen egy petevezetékben, vagy petefészekben.
2015. jan. 15. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!