Mostanában magzatukat elvesztők: hogyan készültök a karácsonyra?
Én 3 hónapja veszítettem el a 22 hetes babámat. :( Most, hogy közeledik a karácsony, többször jut eszembe Ő, hiszen most hatalmas pocakkal, a 35. hetet taposva kellene karácsonyoznom.
Ti hogy érzitek magatokat?
Sziasztok!
Csak azért írok ide,mert bár "még" nem vesztettem el a babámat,de sajnos nagy az esély rá. :'(
Ki kell,hogy írjam magamból,mert különben megbolondulok!
Én most 18 hetes terhes vagyok..megcsináltattam a choryon biopsziát hiszen már elmúltam 35. 16.-án csinálták,de sajna az ünnepek miatt csak most lett eredmény. Ami miatt szűrtek (down szindróma) negatív lett,de sajnos a babánál az egyik kromoszóma szerkezete eltér a többitől.Így tegnap gyorsan szaladtunk a kórházba,hogy vért vegyenek...amennyiben nálam vagy a párom vérében megtalálják ezt a kromoszómát akkor nincs baj,de ha nem akkor sajnos értelmi fogyatékos lehet a kisbabám. :(
Ráadásul jövőhéten kedden csinálnak egy magzatvíz vizsgálatot is.
Teljesen össze vagyok törve...egyfolytában csak arra tudok gondolni,hogy meg kell szülnöm a kisbabámat! Ez iszonyatos!!Hogyan lehet ezt feldolgozni..
Bocsánat,hogy ilyen hosszúra sikerült...de jól esett leírni!
Úristen, nagyon-nagyon sajnálom! :( Azért addig bízz, amíg van remény!!! Történhetnek csodák!
Nálunk a 19. héten jött a hideg zuhany, pedig addig minden a legnagyobb rendben volt. A genetikai UH-n kiderült, hogy magas az AFP-m és a lepényemen is találtak "echo szegény" területet. Engem elküldtek lepényszúrásra, amit a 21. héten csináltak és a helyzet miatt pár nap alatt megkaptuk az eredményt (negatív lett, nem volt kromoszóma beteg), de a lepény rosszabbodott és a babánk is vele együtt. 22 hetesen meghalt a pocakomban :((( (2014.szept.) Utána borzasztó volt, meg kellett szülnöm Őt. Mai napig nem tudom, hogy hogyan csináltam végig, mert bele voltam betegedve a fájdalomba. Mint egy robot, tettem a dolgomat, mentem, ahová kellett, vajúdtam, sírtam, nyomtam, sírtam. :( DE! Fel lehet belőle állni! Most ezt mondom, pedig épp tegnap sírtam vörösre a szemeimet. :( 2 hét múlva kellene rendesen szülnöm, a 40. hétben. :(
Azért Te még ne add fel, amíg van egy kis remény! Nagyon szorítok! Ide írhatsz nyugodtan, ha úgy érzed! Ölelés!
Köszönöm az együttérzést!
Hát igen...csak a remény maradt! :(
Nos,hát a magzatvízvételt megcsinálták múlthéten kedden,de annak természetesen még nincs meg az eredménye.
Tegnap voltunk az Istenhegyi klinikán Hajdú Krisztinánál...megnézte a picit tetőtől talpig,mindent rendben talált. Ő is azt mondta,hogy sajna nincs azaz orvos vagy vizsgálat ami 100% megmondaná,hogy nem lesz gond...az Ő véleménye,hogy mindenképpen tartsuk meg,hiszen azaz 5% nem sok.
Megnyugodtam picit,hogy a külsejével minden rendben,de teljesen nyilván nem tudok,hiszen bármi történhet.
Mindenesetre nagyon nagyon bizakodom!!
Azért ez jó hír, szerintem nyugodj meg! Én is hallottam Hajdú Krisztináról, nekem is Őt ajánlotta az orvosom, de akkor már késő volt...:( Mindenképp bízni kell és pozitívan gondolkodni, főleg ha ez a hölgy is ezt tanácsolta és nem lát bajt!
És a vérvétel? Megtalálták nálatok azt a hiányzó kromoszómát?
Nem sajna! Úgy túl egyszerű lett volna az élettől...
Mert ha megtalálják az azt jelentette volna,hogy azt a bizonyos kromoszómát tőlem örökölte vagy az apjától és mivel mi egészségesek vagyunk,így a babának sem lett volna tuti baja.
De mivel ez egy új kiegyensúlyozott átrendeződés (amikor a kromoszómák megvannak hiánytalanul,csak átrendezőtek) elvileg nem okoz gondot...a baj ott van,hogy azt nem tudják megmondani,hogy a törésnél esetleg nem tört e le egy pici "morzsa darab",ami esetleg információ vesztéssel jár. Mert ugye ha hiányzik a kromoszómából egy darab és elvész,akkor tuti,hogy valami baja lesz a gyereknek..persze ez függ attól,hogy honnan és mekkora darab tört le...
Szóval van pár százalék ,hogy egy ici-pici darab letört..de nagyon bízom,hogy nem!!!
Én is bízom és drukkolok nektek nagyon, hogy minden rendben legyen a Picivel!
Azért mennyire nem egyszerű ez a babavárás dolog. Az ember azt hinné, hogy csak addig nehéz, amíg össze nem jön a baba, de a java még csak a fogantatás után következik. A sok vizsgálat, félelem, izgulás...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!