Inzulin rezisztencia okozhat elhalt terhességet? Mivel kezelhető? Háziorvos vagy endokrinológus kérheti a kivizsgálást?
Szerintem okozhat, de lehet van más gond is, amiről nem tudsz.
Endohoz háziorvos ad beutalót. Javaslom előtte járd körbe, milyen dokik vannak a környékeden, sajnos nem minden endokrinológus ért komplexen a problémához.
Az IR-re sokszor adnak cukorgyógyszert (merckformin, metformin), de ha nem nagy az eltérés, lehet elég a diéta és a mozgás. Nekem se adtak első körben, de azt mondta a doki, ha babát szeretnék, akkor szednem kell. Így is volt. Nekem pm alulműködés is van hozzá, nem túl szerencsés kombináció, de már kétszer voltam terhes és egészséges gyerekeim vannak.
Womens krémet. Dokik nem ismerik, nem mondanak véleményt vagy elutasítják.
Viszont ha összejön a baba, extrán figyeld a cukrodat. Nekem a terhelés szar lett, a párheti kontrollokon jó. Viszont mindig mértem magamnak, az alapján meg napi 3 inzulin. Ha nincs mérőm, valószínüleg baj lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!