Azt hallottam, akinek erős terhességi tünetei vannak, hányinger stb. sokkal kisebb az esély a vetélésre, igaz lehet?
De, alapvetően igaz, megszorításokkal. A vetélés olyan típusaira van kisebb esély, amelyek hormonhiány miatt következnek be, nyilván az életképtelen embrió/magzat esetében többnyire mindenhogyan bekövetkezik.
Kutatások igazolják, hogy azokban az esetekben, ahol az édesanyának a 4-12. hét között kifejezett terhestüneteik voltak, sokkal kevesebb esetben igazolódott progeszteron hiány, vagy lett vetélés a terhességből.
Ezt azért tudni kell kezelni, mert a sokkal kevesebb, itt azt jelenti, hogy átlagosan 100 koraterhességből 20 (!!!) végződik vetéléssel. Ezt a kutatási eredményt úgy kell elképzelni, hogy vesznek egy csoportot, ahol a terhestünetek erősek, itt mondjuk lett 100-ból 10 vetélés, a másikban ahol pedig gyengébbek a tünetek, ott maradt az átlagos, 100-ból 20. Tehát abszolút nem az van, hogy a tünetek hiánya, vagy a gyenge tünetek vetélésre predesztinálnak, hanem statisztikai szemüvegen át nézve adott kutatásban a tünetek és a vetélés összefüggését nézve volt korreláció, a különbség pedig szignifikáns.
7. vagyok: az anya valóban küzd a magzattal, mert idegen szervezet, ezért a kilökődés ellen sok lépésben kell tennie globálisan az egész szervezetnek. Bizonyos immunválaszok gyengülnek, sor hormonális változás nyomán, ez azonban beteg magzatnál is megtörténik. Lehet, hogy a 45 éve praktizálás picit már halványít ilyen-olyan tudást, a kutatások is csak hormonhiány ellenében ítélték relevánsnak a tünetek meglétét, ezek erőssége a jelenlegi tudás szerint nem függ a magzat egészségétől.
Én is értek hozzá, és ezt biztosan tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!