Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mostanában tényleg ennyire...

Mostanában tényleg ennyire sok a vetélés?

Figyelt kérdés

Vagy csak nekem tűnik fel hogy minden 10.kérdés ezzel kapcsolatos? :( :(

Le írnád hogy mennyi idősen vetéltél el és hogy kiderült e a probléma?/Vizsgáltattad-e utána a TSH-d vagy egyéb kozkázati faktorokat?

2013. jún. 14. 15:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen ez is egy érdekes kérdés hogy mit hivunk vetélésnek.De azt hiszem azért sima menzesznek se mondhato egy 5-6 hetes terhesség elvesztése.

Én ezt is vetélésnek hívom és érzem de értem a felvetésed ez szerintem a nagyon korai kategoria. Az első 12 hét rizikos utána pedig azért ritkább a vetélés.

2013. jún. 14. 17:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Én ezt is megértem. A nő anya lesz mikor megtudja a terhességét neki/nekünk az embrió elvesztése is ugyanolyan fájdalmas lelkileg mintha 20 hetesen hagy itt minket vagy ne adj isten még később. Vártuk akarjuk a miénk már akkor és már akkor a pozitív teszttel anyának érezzük magunkat.

De viszont a ciklusod se mindig egyforma, és a peteérés sincs mindig napra pontosan 14. napon. A terhességi teszt egy cisztára is elváltozhat sajnos (ezt is tapasztaltam) aztán rohanás a dokihoz hogy jön a vér és elmegy a baba holott semmi baba nem volt még ott...

Vetélés a 6 hét is orvosilag ez tuti. De én még mindig úgy gondolom, hogy nem kéne a hiperszuper érzékenységű teszt és sok sírástól kímélnénk meg magunkat. Én nem hiszek a terhességemben míg azt nem látom egy 25-ös teszten. Nekem az 7. héten lett pozitív 8 hetesen mentem dokihoz.

2013. jún. 14. 17:52
 13/15 A kérdező kommentje:
7.héten lett pozid a 25ös teszted??Nekem 14dpon fullos az xepilem 25ös a facelle meg a tesztcsik erösebb mint a controll és uhus követés volt tehát nem elöbb fogant
2013. jún. 14. 19:44
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen :)

A Fiammal meg a sima egyszerű clearblue nem várt után pár nappal előtte negatívak voltak.

Második terhességemnél ugyanúgy uh-al figyelték a peteérést és mikor 24milis volt a tüsző akkor kellett együtt lennünk :)

2013. jún. 15. 09:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Én, mielőtt elveszítettem volna a babának, nem is nagyon hallottam vetélésről, mármint úgy a közvetlen környezetemben. Ennek okán utána sem olvastam, úgyhogy szinte teljesen ismeretlen terület volt számomra a vetélés. Aztán sajnos megtapasztaltam. Azóta beleástam magam a témába, hogy némileg tájékozottabb legyek és a következő babát már sokkal felkészültebben várhassam. Amikor elkezdtem utánaolvasni a dolognak, azzal szembesültem, hogy rengeteg nő átesett ezen és valóban úgymond mindennapi jelenségként definiálható. Aztán az én vetélésem után sorra kiderült, hogy nem csak a baráti társaságban, de a szűk családban is előfordult, csak senki nem beszélt róla. Én örülök, ha van egy hely, ahol kiönthetem a bánatom, ahol megoszthatom a tapasztalatom, ezért beszélek róla azóta is, nem tabu téma. Szerintem fontos, hogy az ember ne rejtse véka alá az ilyen irányú tapasztalatát, sok nőnek segíthet vele. Legalábbis én így érzem.
2013. jún. 16. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!