Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mostanában tényleg ennyire...

Mostanában tényleg ennyire sok a vetélés?

Figyelt kérdés

Vagy csak nekem tűnik fel hogy minden 10.kérdés ezzel kapcsolatos? :( :(

Le írnád hogy mennyi idősen vetéltél el és hogy kiderült e a probléma?/Vizsgáltattad-e utána a TSH-d vagy egyéb kozkázati faktorokat?

2013. jún. 14. 15:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Első terhességem Fiammal 14es tsh 42 hétre született 4310 és 58 centi egészséges nagyfiú.

Második terhességem most május 6.án ment el 14 hetesen 5,6 tsh fejlődési rendellenesség miatt. Indok sokat voltam lázas.

Tsh elvetélés elv nálam megdőlt! Mind a kétszer gyógyszerek nélkül voltam/vagyok nem szedtem! Természetes módon gyógyítottam magam most 2,69

2013. jún. 14. 15:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Régen is kb ennyi volt, csak akkor nem volt még ennyire elterjedve az internet az otthonokban meg akkor nagyon még GYK sem volt meg egyéb fórumok is csak elvétve voltak, amit az ország lakosságának kb 10-15%-a használt.

Ezért van ennyi videó, meg hír a rossz időjárásról, jégeső, tornádó, is volt régebben, még a 90 es évekbe amikor én már kezdtem kamaszodni, de akkor sehol nem voltak ilyen csúcs modern mobil telefonok, sőt még mobiltelefon is csak a pénzes embereknek volt, akkor a kamerás telefonok is csak később jöttek elő. Az internet is 2004-2005 ót kezdett elterjedni az átlagos háztartásokban is, és még akkor sem nagyon foglalkoztak ez emberek ezzel. De most a mai internetes világban tucat szám terjednek a hírek mindenről, és ide is sokan tesznek fel kérdéseket, mert az gyorsabb és így nem csak egy szakembertől vagy baráti körben kapnak választ hanem olyan emberektől akik jobban tapasztaltak hasonló dolgokat vagy ugyanazt is akár.

Most visszatérve a kérdésre, egyáltalán nem lett több, csak így jobban jut az emberek tudatára a dolog, mert a világvégéről is írnak ide, amit internet nélkül a büdös életben nem tudnál meg.

2013. jún. 14. 15:47
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem mindenki ilyen szerencsés sajnos:(

Nekem azt mondta az endokrinologusom hogy szép babám lehet magas TSHval de okos biztos nem...általános iskolában jönnek elő a bajok persze azt tudjuk hoyg sose szent írás amit mondanak

2013. jún. 14. 15:48
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Kettes van abban valami amit írsz csak olyan megdöbbentő hogy napi 3-4-5-6kérdés biztos van ezzel kapcsolatban

2013. jún. 14. 15:50
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es válaszolónak igaza van. Kiegészíteném azzal, hogy a tesztek, UH-k is tökéletesebbek, mint régen.

Ma már sokszor egy-két nappal a mensi előtt is pozitív a teszt, de sajnos tudjuk, hogy a vetélések nagy százalékban az első időszakban történnek. Régen azt hitték esetleg, hogy késik a mensi, nem tudták bizonyosra, hogy terhesség volt.

2013. jún. 14. 15:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Mikor ezt mondtam az endodokimnak (kétszer voltam nála) javasolta, hogy ez az orvos olvasson utána frissebb kutatásoknak is. :)

A tsh a vetélés miatt fontos első sorban!

A diszkalkuláliát, diszgráfiát diszku.vaanyját bármire rá fogják fogni! Ha túl gyorsan fejlődik arra, ha túl későn arra! Ha hiszti rohama lesz azért mert autista stb stb stb

Iszonyat tudományos alapon szülünk és nevelünk gyereket!

Gondolj vissza 50-100 évvel ezelőtt a tenyeres talpas menyecskékre... Milyen lehetett a tsh-juk az inzulinjuk stb... Mégse beteg a fél/háromnegyed ország.

Nekem kerek perec kijelentette a genetikus szakorvos, hogy a tsh értékem semmit nem befolyásolt a fejlődési rendellenességnél.

2013. jún. 14. 16:01
 7/15 anonim ***** válasza:
73%
Szia. Én a 6.héten vetéltem el,nem tudni,h miért. Utána elmentem vérvételre a TSH miatt,m hizam 1O kg-ot 1,5 hónap alatt,de tettem is érte,m annyit ettem,h csak na,elkezdtem szedni a terhes vitamint és borzasztóan megnövelte az étvágyamat. 5,41 lett a TSH-m,de a többi érték mind jó volt,ezért a doki szerint más állt a vetélés hátterében,aztán 3 hét után lement 1,22re 25mg Euthyrox mellett. Ez nagyon jó érték. Mást nem vizsgáltattam ki,2 sikertelen hónapon vagyunk túl,de ez még nem jelent semmit.
2013. jún. 14. 16:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

régen is ennyi volt a vetélés csak sokszor nem tudtak róla a nők

most h águs szemekkel figyelik a csajok a hőt, a nyálkát a miegymást sokkal hamarabb derül ki h terhes valaki és így a vetélés is jobban feltűnik

a nődikom mondta h sokszor így készül a szervezet majd a rendes terhességre

"próbababa" :-) szokta mondani (nem kell mellre venni ö ilyen szeret vicceskedni és nem a komoly profdokit játszani) am mikor kérdeztem azt mondta h olyan 40-50%-a az első terhességeknek vetélés lesz ált az első trimeszterben és annak is az elején

persze ha többször egymás után van az már baj .... akkor kivizsgálás stb....

de tény h a mai életmód nem kedvez a terhességnek + toxinok egyeben amit minden nap ér

2013. jún. 14. 16:46
 9/15 A kérdező kommentje:
Azért azt a 40-50%ot én erős tulzásnak érzem vagy tényleg ennyire elkeserítőek ezek az adatok???
2013. jún. 14. 17:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
figyelj... abban van valami ha mi is már akkor vennénk észre a terhgességet mikor rúg a baba nem tünne fel a vetélés... Ha nem adnának hiper-szuper érzékenységű tesztet mondjuk csak 50-es lenne nem vennénk észre a 4 hetes terhességet amiből még bármi lehet.... észre vennénk 10 hetesen és akkor se maradtunk le semmiről... az 50%ot én se hiszem el bár mit hívnak vetélésnek... nekem (elnézést kérek) az 5-6 hetes terhesség még nem vetélés. ott éppen hogy menzesz hiány van (épp hogy feltűnik a terhesség) még abból tényleg akkkkkármi lehet. Imádom mikor írják itt, hogy 5-6 hetes kismama vagyok :) holott ugye a "hagyomány" szerint 12-14 hétig lakat a szánkon mert az a baba még nem fix hogy meg is születik. Mint ahogy az én gyermekem sem, és 14 hetes volt 1 nap híján.
2013. jún. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!