Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Lehetett eleve lassabb a...

Lehetett eleve lassabb a fejlődés vagy tényleg már 3 hete elhalhatott?

Figyelt kérdés

Missed ab esetében.Első uh alkalmával is kisebbnek mérték bő egy héttel a terhességem, amit furcsálltam, mert pontosan tudtam mikor fogant meg. De minden rendben volt, volt szívhang, szabályos petezsák. (6+2-nek mérték, de már a 8.-ban kellett volna lennem)

10 hetesen mentem legközelebb, (a mért terhességi kor szerint 10 hetesen) és akkor láttuk, hogy elhalt, csak 7 hetesnek feleltek meg az adatok. Akkor tényleg már 3 hete elhalhatott vagy csak lassabb lehetett a fejlődés és esetleg késöbb történhetett a baj? Csak kíváncsiságból kérdezem, nem mintha számítana, vagyis számít, bár persze ez nem old meg semmit.

Tudom, hogy a hcg nem rögtön ürül ki a szervezetből, de a tüneteim is megvoltak sokáig, talán a pisilés hagyott alább. A mellfeszülés a műtét időpontjáig megmaradt, ill. a haspuffadás is. 9 hetesen még éreztem a hasamban azt az ismerős érzést, hogy történik bent valami, tehá valószínűleg növekedik a méh. (volt már egy terhességem, tudtam, hogy ez normális) 3 hét alatt nem ürült volna ki a hcg? Vagy még olyankor is termelődik?

2013. máj. 31. 09:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nálam is így volt, 6 hetesen voltam, 5- nek mondták, szívhang még nem volt. 1 hét múlva szívhang volt, de megint kisebbnek mondták. Én is tudtam, hogy mikor foganhatott, nem lehetett kisebb. Végül 9 hetesen már nem volt szívhang. Csak pár mm- t nőtt, viszont fejlődni fejlődött, megvolt a kis keze, lába, nagyon jól látszott uh- n. Nekem még egy hét volt, mire műtöttek, de végighánytam azt a hetet is. :( Nekem is van azóta már 2 picim, de igazából szerintem nem lehet elfelejteni sosem.
2013. máj. 31. 12:57
 2/7 A kérdező kommentje:

sajnálom, hogy veled is megtörtént! Nekem az első uh-on 4mm-esnek mérte, az alapján volt 6hét 2napos. 10 hetesen mérte 7mm-nek, az alapján mondta, hogy 7 hetesen halt el. Csak arra nem kédeztem rá, hogy akkor tényleg akkor ment el vagy csak lassabban fejlődött? Bár gyanús nekem ez az eleve kisebbnek mérés...

Ja, nekem még annyit mondott a dokim, amikor láttuk, hogy elhalt, és a méreteire kérdeztem rá, hogy a baba ugye 7mm, a petezsák is 7 hetesnek felel meg, a szikhólyag viszont extra nagy. Ez nem tudom miért volt.

2013. máj. 31. 13:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor nálad is úgy volt, hogy nőtt azért szegényke, de valamiért nem tudott rendesen fejlődni. Azt mondják, ha nagy a szikhólyag, az már eleve nem jelent jót. Sajnos így jártunk, nekem is még mindig könnyes lesz a szemem, ha rá gondolok, de sok év (6) távlatából azt mondom, hogy még mindig mekkora szerencsénk volt, hogy így ment el a babánk, mint akinek tizen, vagy huszon, vagy harmincvalahány hetesen kell megszülniük a halott picit. Sajnálom, hogy Neked is át kellett élned!
2013. máj. 31. 13:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, én próbálom a jobbik oldalát nézni.

Neked a következő terhességeknél rendben volt minden? Nem izgultad halálra magad? Már előre félek ettől.

2013. máj. 31. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, minden rendben volt, hála az égnek, bár a lányomnál (2. terhesség)korán elkezdett nyílni a méhszáj, pihennem kellett, meg gyógyszert kaptam. Jaj, dehogynem izgultam végig!!! Nálam parásabb kismama nem sok volt, tuti. Először, jaj, csak minden rendben legyen az uh-n, csak legyen szívhang. Aztán de jó lenne már, ha mozogna, akkor tudnám, hogy minden oké. Utána, jaj, most mért nem mozog 2 órája, jaj,most mért így mozog... :D
2013. máj. 31. 15:04
 6/7 A kérdező kommentje:

:) Remélem nálunk is minden rendben lesz, ha majd újra próbálkozunk. Bár az nem most lesz valszeg...

Jó egészséget Nektek! Köszi a válaszokat!

2013. máj. 31. 15:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Szívesen! :) Ilyenkor a legjobb kibeszélni szerintem. Kívánom, hogy minél hamarabb legyen babócád! Biztos nem lesz semmi gond legközelebb!
2013. máj. 31. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!