A terhesség első hónapjában ha felüléseket csinálok vagy haspréseket az árt a babának?
a hasizomgyakorlatokat inkább kerüld
terhestorna, séta, esetleg úszás..?
Szerintem kerüld!
Most a baba a legfontosabb... Vagy nem?
Szia! Edző vagyok. A kismamák külön kategóriába esnek edzés terén (is). Nem ajánlott a préselős gyakorlatok végzése, sem has, sem fekvenyomás, sem a különböző tolások stb.
Azonban van, akinek fogalma sincs még róla 4 hetesen, hogy terhes x okok miatt (mensi állandóan késik, betudja fogyókúra hatásának, van ilyen is), és ugyanúgy edz mint bármikor máskor, a babára nincs hatással még ilyen korban, mint ahogyan egyéb káros tényezők sem szoktak számítani, ne adjisten alkohol fogyasztás vagy fogamzásgátló szedése a korai időszakban.
Mindenesetre érdemes redukálni a hasazást, ahogy telik az idő. :)
Üdv.
N25
"a babára nincs hatással még ilyen korban, mint ahogyan egyéb káros tényezők sem szoktak számítani, ne adjisten alkohol fogyasztás vagy fogamzásgátló szedése a korai időszakban."
Te jó ég! Ilyenről olvasni is szörnyű! Tankönyvek vannak tele a teratogén hatásokkal és, leírod, hogy nincs hatással a magzatra az alkoholfogyasztás és a fogamzásgátló szedése?
Pont ebben az időszakban (amikor még nem tudja az anyuka, hogy várandós) fejlődnek ki a létfontosságú szervrendszerek, idegrendszer stb. Persze, hogy minden külső ártalmas dolog hatással van a fejlődésére, még a gyógyszer,alkohol, nikotin és a különböző drogok is!
a 14 hetig amig a meh a kismedenceben van lehet hasizom gyakorlatokat vegezni.
A szervezeted jelezni fog ha sok es fajni fog a hasad ha megerolteted Nyugodtan sportolj ha megszoktad sport nem okoz se vetelest se koraszulest se verzest ha a terhesseg egeszseges.Nem betegseg egy allapot jo a hozzaallasod mogozg fuss sportolj usz.
Nem reg reszt vettem egy konferencian a terhessegi alatti sportrol szolt lenyege minden oke ami a kismamanak jol eski kiveve 20 hetig melybuvarkodas es a tobbi extreem sport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!