Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mi jelent ez a szövettan,...

Mi jelent ez a szövettan, mire lehet visszavezetni a magzati elhalást a leírás alapján?

Figyelt kérdés

A méhkaparékból kissé hydrophisált chorionboholy átmetszeteket, valamint deciduarészleteket figyelhetünk meg, melyben vegyes lobsejtes beszűrődés mutatkozik.

Kérem olyan írjon, aki jártas a témában vagy hasonló leletet kapott. Köszi!

okt. 14. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szövettan teljesen általános missed ab-ot követően. Semmi kóros nincs benne, de sajnos az elhalás okára se lehet következtetni. Ilyen fiatal terhességnél nagyon sok oka lehet, de erre senki nem fog tudni neked vàlaszolni. Azt szokták mondani, hogy nagy valószínűséggel nem volt egészséges az embrió.
okt. 14. 13:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Vegyes lobsejtes beszűrődésre gastritisról találtam pár írást. Lehet az, hogy teljesen egészséges embrióm volt, de elkaptam egy gyomorhurotot és emiatt elhalt?

Lobsejtekről gyulladást találtam. Igazából ez a félelmem, hogy teljesen egészséges volt és elkaptam fertőzést, gyulladást és amiatt halt meg. :(

okt. 14. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyomorhuruttól egészen biztosan nem történt ilyen
okt. 14. 15:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Utolsó ultrahang előtti este és reggel hasmenésem volt - ami az addigi (terhességi) székrekedés után furcsa is volt - aztán égett a hasam és megkeményedett. Majd ultrahangon megállapították, hogy megállt a fejlődésben és nincs szívverés.
okt. 14. 15:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl alapból hasmenésem volt szinte végig a terhességem alatt, sőt egyszer az elején elkaptam egy csúnya gyomorrontást is. Én nem hiszem, hogy a hasmenés miatt ment el a baba, inkább maximum már gond volt és arra reagált a szervezeted hasmenéssel. De szerintem felesleges a miérteket keresni, csak nézz előre és gondolj arra, hogy a következő terhességed már sikeres lesz :)
okt. 14. 16:41
 6/10 anonim ***** válasza:

A chorionbolyhok a méhlepény kezdeti részei, amelyek táplálják az embriót. A "hydrophisált" arra utal, hogy ezek a bolyhok vizenyősek lettek, ami a terhesség korai szakaszában gyakran előfordul, ha a magzat elhal. Ez lehet akár kromoszóma-rendellenesség, genetikai hiba, vagy egyéb fejlődési rendellenesség jele.

A decidua a méhnyálkahártya része, ami a terhesség során alakul ki. A lobsejtek gyulladásos sejtek, és ezek jelenléte enyhe gyulladásra utalhat. Fontos azonban, hogy ez a gyulladás akár a terhesség elhalása után is kialakulhat, és nem feltétlenül okozója a terhesség elhalásának.

A "kisse hydrophisált chorionboholy" inkább genetikai vagy fejlődési probléma jelenlétére utalhat, ami a korai vetélések egyik gyakori oka. A vegyes lobsejtes beszűrődés utalhat egy helyi gyulladásra, de ez nem biztos, hogy közvetlenül összefügg a magzat halálával.

okt. 15. 20:40
 7/10 anonim ***** válasza:
És az UH-n mit mondtak hányadik héten állt meg a szívhang? Meg szokták saccolni, vagy pontban előtte nap állt meg a szívhang?
okt. 30. 12:38
 8/10 A kérdező kommentje:

A crl (ülőmagasság) mm (táblázat) alapján számolták ki a korát. Nekem úgy tűnt ők úgy veszik, hogy akkor halt meg, de szerintem pl lehet, hogy lassabban fejlődött és tovább élt.

Mindenesetre én hiányoltam, hogy ha már volt időpontom uh-ra, akkor nem nézték meg rajta azokat, amiket egy élő magzatnál. Pl Magzatvíz, méhlepény. Pl, amiből lehetne következtetni, méhlepény helyzete, tömege, amiből kiderülhet, ha nem működött megfelelően, aztán méretek, ha kevés a magzatvíz, ki volt-e száradva.

És a képeket is hiányoltam több szögből. Attól, hogy nekik az csak egy halott embrió, nekem a gyerekem volt. :(

Nem voltam felkészülve, hirtelen jött. Így utólag már kérdeztem és kértem volna.

Az orvos sem informált a lehetőségekről, pl utána még mehettem volna genetikai vérvételekre, amikből a neme kiderül, esetleg ha volt genetikai rendellenesség. Az orvos, csak futószalag szerűen irányított a kórházba a missed ab műtétre. Műtét után sem nézhettem meg.

Én nem tudom ezt hogy lehet feldolgozni.

Ha tudnám, hogy genetikai vagy kromoszóma rendellenessége volt, akkor talán megnyugvás lenne az elengedésre. Újrapróbálkozásnál szívás, ha ismétlődik.

De ha egészséges volt és én csináltam valamit rosszul vagy csináltam vagy nem csináltam valamit, amitől mondjuk nem fejlődött rendesen, vagy szerve nem fejlődött ki, akkor beleőrülök. És sosem bocsátom meg magamnak!

okt. 30. 13:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Korai fejlődési zavar, esetleg gyulladásos folyamat. A "hydrophisált chorionboholy" a bolyhok fejlődési rendellenességére, a "lobsejtes beszűrődés" pedig valamilyen gyulladásos reakcióra utalhatnak.
okt. 30. 19:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezen már tényleg kárnak rágod magad. Amúgy neked kell tudnod mit csináltál amit nem kellett volna, ha nem dohányoztál, ittál, drogoztál vagy bivalyerős gyógyszereket szedtél marékszámra, esetleg emellett minden nap bongee jumpingoltál a Lánchídról akkor nem hiszem, hogy te vagy a hibás, hidd el egy egészséges embrió nagyon erős tud ám lenni. Csak nézd meg hányan nem is akarják aztán abortuszra kell menni, nekik se megy el magától. Azzal meg ha esetlegesen összeszedsz egy fertőzést nem sok mindent tudsz csinálni, nyilván az alapvető higiéniai dolgokat be kell tartani, én annyiban figyeltem terhesen ezekre oda hogy még vendégségben meg a munkahelyen sem ültem rá a vcre, csak itthon, plusz használtam intim mosakodót
okt. 31. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!