Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Missed ab műtét után egy...

Missed ab műtét után egy hónappal lehet már szexelni?

Figyelt kérdés
Az orvos azt mondta hogy 6 hét után menjek vissza kontrollra és 4 hétig nem szabad a műtét után szexelni. A 4 hét most telik le a hétvégén, a kontroll meg ugye csak 2 hét múlva lesz. Nekem valahogy furcsa hogy kontroll előtt már lehet. Vagy azért mondta a 4 hetet a doki mert addigra már minden regenerálódik odabent? Hasfájás vagy hasigörcs nem volt, láz nem jelentkezett. 1-2 hétig vérezgettem nagyon minimálisan, utána barnáztam, de már ez is elmúlt. 2 hete csináltam egy hcg tesztet ami már akkor teljesen negatív volt. Szerintetek így tényleg mehet a szex 4 hét után ahogy a doki mondta vagy ti várnátok a kontrollig? Vagy ha valami lenne, mondjuk bent maradt szövet, akkor annak úgyis lenne tünete?

2024. jún. 28. 13:28
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

2020-ban volt missed ab műtétem.

Dübörgött a covid, nekünk (akik velem egy időben voltak ezen a műtéten) kontrollra sem kellett visszamennünk, ha nem volt panaszunk.

Nekünk azt mondták, hogy ahogy elmúlik a vérzés + 3 nap, utána mehet a szex és az újrapróbálkozás is.

Én kerek 1 hétig véreztem. 2hét után bele is vágtunk újra a babába. első hónapban meg is fogant a mostmár 2,5 éves lányunk.

Barátnőmnek tavaly volt missed-e. Neki 2 hét után volt a kontroll és utána egyből zöld utat is kaptak a babára is.

Ez a 6 hét csak "magyaréknál" szokás. A "hanyatló nyugaton", ha nem jön a baba is megcsinálják ezt a kaparást és a vérzés után egyből bele is kell fogni a babába, mert sokkal nagyobb az esély teherbe esni. Nem mint itthon, hogy heteket várni.

2024. jún. 28. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szülés után 6 hét, missedem volt 3 is 14 hetes megszakítás volt az egyik, de ott is a vérzés elmúlta után lehetett szexszelni.

Van akinek meg sem j{n missed után mert már terhes és minden rendbe van

2024. jún. 28. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

Ha a doki ezt mondta, akkor hinnék neki.

Nekem is volt missed ab, nem emlékszem már pontosan, de kizártnak tartom, hogy 6 hétig vártunk volna...

Sőt, a neten extra rövid várakozási időket is írnak (3-14 nap), egész "hihető" indoklással, de azt azért nagyon kevesseleném.

Viszont ha benn maradna valami, akkor szerintem annak azért lenne tünete, de azt úgysem befolyásolja a szex...

Azért ha félsz, akkor használhattok óvszert abban a két hétben a biztonság kedvéért, a hüvelyed meg ebben az esetben nem sérült, mint mondjuk a szülésnél, annak nem lesz baja :)

2024. jún. 28. 13:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat🥰
2024. jún. 28. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:
A vérzés elmúlása +2nap után mehet. Nekem mindkét vetélésem után ezt mondták. Ha nincs tünet.
aug. 28. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!