Missed ab műtét után egy hónappal lehet már szexelni?
2020-ban volt missed ab műtétem.
Dübörgött a covid, nekünk (akik velem egy időben voltak ezen a műtéten) kontrollra sem kellett visszamennünk, ha nem volt panaszunk.
Nekünk azt mondták, hogy ahogy elmúlik a vérzés + 3 nap, utána mehet a szex és az újrapróbálkozás is.
Én kerek 1 hétig véreztem. 2hét után bele is vágtunk újra a babába. első hónapban meg is fogant a mostmár 2,5 éves lányunk.
Barátnőmnek tavaly volt missed-e. Neki 2 hét után volt a kontroll és utána egyből zöld utat is kaptak a babára is.
Ez a 6 hét csak "magyaréknál" szokás. A "hanyatló nyugaton", ha nem jön a baba is megcsinálják ezt a kaparást és a vérzés után egyből bele is kell fogni a babába, mert sokkal nagyobb az esély teherbe esni. Nem mint itthon, hogy heteket várni.
Szülés után 6 hét, missedem volt 3 is 14 hetes megszakítás volt az egyik, de ott is a vérzés elmúlta után lehetett szexszelni.
Van akinek meg sem j{n missed után mert már terhes és minden rendbe van
Ha a doki ezt mondta, akkor hinnék neki.
Nekem is volt missed ab, nem emlékszem már pontosan, de kizártnak tartom, hogy 6 hétig vártunk volna...
Sőt, a neten extra rövid várakozási időket is írnak (3-14 nap), egész "hihető" indoklással, de azt azért nagyon kevesseleném.
Viszont ha benn maradna valami, akkor szerintem annak azért lenne tünete, de azt úgysem befolyásolja a szex...
Azért ha félsz, akkor használhattok óvszert abban a két hétben a biztonság kedvéért, a hüvelyed meg ebben az esetben nem sérült, mint mondjuk a szülésnél, annak nem lesz baja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!