Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mi a protokoll ebben az...

Mi a protokoll ebben az esetben 5 hetes elhalt terhességnél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mi a protokoll abban az esetben ha az 5.héten megállt a terhesség?

A HCG még 1254,egy hete 1065 volt..a HCG miért nem csökken?

Csak petezsák látszott az ultrahangon.

A progit nem kell tovább pótolni,és vérhigítót is abba kell hagyni?

Mütenek majd?Kinek hogy volt hasonló esetben?

Várom az orvos válaszát...

máj. 15. 19:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

A dokinak kellett volna leállítani a progreszteront. De igen, az a protokoll, hogy abbahagyod és vártok. Ilyen korai vetélésnél fölösleges a műtét, jellemzően magától ürül. Nekem egyébként volt ilyen, ennyi idősen. Annyi különbséggel, hogy magától beindult a vetélés, csak az endometrium nem vált le a progi miatt. Mivel előtte csak petezsákot láttak, de arról se volt papír, hogy konkrétan hol, Ergam cseppet nem kaphattam, mert ott az a protokoll ilyen korán. Nehogy az legyen, hogy még nagyon pici, a vérzés miatt nem látják és azzal elhajtják. De egyébként szoktak adni a folyamat elősegítésére.

#1! Akkor kémia, ha csak kémiai eszközökkel mutatható ki, ultrahangon semmi nem látszik. A kérdezőnél volt petezsák, az nem kémiai.

máj. 15. 22:50
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

1. Azért mondta, hogy nem zárható ki teljesen a méhen kívüli, mert valóban úgy van, ahogy mondja. Méhen belüli terhesség bizonyítéka a SZIKHÓLYAGOT tartalmazó petezsák. Mivel méhen kívüli terhességnél előfordul ún. "álpetezsák" a méhen belül, ami könnyen összetéveszthető a valódival. Ha van benne szikhólyag is, akkor már biztosan valódi petezsák és méhen belüli a terhesség. De azért az álpetezsák nem túl gyakori, és az esetek többségében megkülönböztethető a valóditól, én ezek alapján nem félnék a méhen kívülitől.

2. A HCG még tud növekedni nem fejlődő terhesség esetén is.

3. A nem fejlődő terhesség nem labordiagnózis, hanem UH. Szikhólyagot nem tartalmazó petezsák után maximum 14 nappal látni kell a petezsákban embriót szívműködéssel. Ha nincs, akkor az a terhesség nem fejlődik.

Tehát ha nem mérettél volna HCG-t, akkor szimplán visszahívnak 2 hét múlva, és megnézik, hogy lesz benne embrió vagy sem.

De a HCG eredmény birtokában is pontosan ugyanez a teendő.

4. Ilyen kicsi terhesség lezajlik magától, a műtéti beavatkozás általában felesleges. Idő, de pár hét után beindul a vetélés és kész. Nem fogsz vérmérgezést kapni meg ilyen baromságok, nyugodtan lehet várni 4 hetet a lezajlására (nyilván a progeszteron abbahagyása után, ugyanis az késlelteti a vetélés beindulását).

máj. 16. 00:09
 23/31 A kérdező kommentje:

#21-es ezt hogy érted pontosan?

"Nehogy az legyen, hogy még nagyon pici, a vérzés miatt nem látják és azzal elhajtják"

Érdemes lenne holnap ismét HCG nézetni hogy csökken-e?

Bár írtátok hogy akár még nöhet is..

Nagyon köszönöm a válaszokat!!

máj. 16. 05:56
 24/31 A kérdező kommentje:

Amiatt rossz érzés nagyon hogy semmi vérzés pecsérelés még magas a HCG és hagyjam abba a progeszteront...

De hát sajnos a számok nyilván ezt mondják.

Bár orvossal még nem beszéltem,ma hátha sikerúl elérni.

máj. 16. 06:21
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd abba. Két hét múlva kontroll, és ha üres a petezsák, akkor hagyd abba.
máj. 16. 07:40
 26/31 A kérdező kommentje:

Az orvos azt mondta hogy hagyjam abba a progeszteront és jövő héten missed ab műtét..

De elötte ránéz ultrahangon.

HCG-t nézessek ha szeretnék ha az megnyugtat...de mivel stagnál 1 hete a HCG így szerinte nem fejlődik...

máj. 16. 07:53
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Én 7 hetes lettem volna, mikor dokihoz mentem.

Üres petezsák, 5.hétnek felel meg. Már akkor mondta, sok jóra ne számítsak.

1hét múlva a kontrollon szintén üres petezsák, nőtt, de üres. kiírtak műtétre.

9.héten műtöttek, magától nem indult be a vetélés.

Műtét elött kell egy kötelező uh másik dokitól, addig nem műthetnek. Ott a másik doki vette észre, hogy nem üres a petezsák, volt benne egy 3 mm ebrió. De mivel a 9.héten ez semmi, mehettem a műtőbe.

Nekem progit nem kellett szednem, sem vérhigítót, így nem tudok ehhez hozzászólni.

HCG-t sem nézettem, csak otthon teszteltem. 1 nap késésnél halvány pozitív volt. 9hetesen, műtét elött erős pozitív. Műtét után 1 héttel lett negatív.

máj. 16. 08:40
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

#23! Én se. Így magyarázták. Az Ergam csepp segíti a kiürülést. De mivel nem látták konkrétan, hogy elhalt, mint mondjuk amikor már van szívhang és utána nincs, nem adnak.

máj. 16. 08:45
 29/31 A kérdező kommentje:

Azt mondta az orvos hogy elhúzódhat hónapokig egy ilyen missed ab...azért kell műteni.

Valaki azt írta nekem hogy kockázatos egy missed ab műtét.

Sok gondolat jár a fejemben.Például hogy ha nem nézettem volna HCG-t akkor 2 hét múlva kontroll hogy van-e embrió.

Most meg a számok alapján elengedem...tudom az eszem azt súgja stagnáló a HCG az nem jó.A Clearblue teszt tegnap még 2-3 hetet jelzett..

máj. 16. 12:08
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
A számok nem hazudnak általában.
máj. 16. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!