Ha 5 hetes terhesen elkezdek vérezni, magyarul elindul a vetélés, mindenképpen azonnal kórházba kell menni? Vagy otthon is végigvihető a folyamat?
#10! Ne hidd. A kórház maga borzalmas. Előtte már volt ott egy műtétem, ami kritikán aluli volt. Akkora botrányt csaptam akkor, hogy lehet, hogy csak kint van a fotóm, hogy a bolond nőt el kell látni 🤣
De legalább azóta kiderült, hogy az orvosok közt elég sok a normális, már volt "szerencsém" egy párat megismerni (az egyik magándokim is lett.)
Na, de ott se volt olyan egyszerű, mert ott pl.volt, hogy órákig kellett várni, le se sz@rt senki. (Ezen mindig meglepődöm, hogy gyakorlatilag bárki besétálhat a szülészetre anélkül, hogy akárki is megkérdezné, mit keres ott.) Sose akartak befektetni olyan problémákkal, amivel itt olvasom mindig, hogy boldog-boldogtalant befektetnek. Illetve béta hcg-t se csináltak soha. Szóval ez eltérő.
Na, de az egyik ilyen órákig tartó várakozásom után elmentem egy másik kórházba kínomban és ott azt mondták, szívesen megvizsgálnak(vérzéssel), ha kérem, de azt tudnom kell, hogy náluk az a protokoll, hogyha nem bizonyított, hogy méhen belüli a terhesség (csak szikhólyagtól tekintik annak!), akkor 2 naponta visszahívnak hcg mérésre és uh-ra és csak utána adnak progit.
Tehát megvizsgálniuk meg kell, ez nem kívánságműsor, de azon túl eltérhet a protokoll. Ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülsz (ne kerülj), ne hagyd magad!
Én úgy jártam, hogy bementem a közelebbi kórházba, megnéztek, de nem láttak sehol semmit. Csináltak HCG vérvételt, kimutatta, hogy 9,2 erre a doki közölte, hogy szerinte csak álpozitív lehetett a tesztem ilyen eredménnyel, de azért 2 nap múlva menjek vissza.
Mentem is 2 napra rá, majd felirányitottak az irodára és közölték velem, hogy nemfognak itt ellátni, mert én nem ehhez a kórházhoz tartozok, nemis érti miért ide jöttem amikor a másik közelebb van. Majd megmagyaráztam neki, hogy ez a kórház 20 percre a másik amihet tartozom 1 órára van hozzám. Majd flegmán beközőlte a nő, hogy nincs igazam, de igazából mind1 is itt nemfognak engem ellátni. Mehettem a másikba ahol hülyén néztek rám, hogy miért oda mentem amikor az első vizsgálattal se náluk voltam. Nagynehezen megvizsgáltak, csináltak HCG-t aminek az eredménye 4,8 volt. Letudták, hogy elvetéltem nincs teendő.
Második vetélésnél már autómatikusan ebbe a kórházba mentem, majd jött a kérdés, hogy minek mentem egyáltalán, ilyen korai vetéléssel nemkell hozzájuk rohangálni, elég ha sztkban megvizsgálnak, nekik nincs erre kapacitásuk stb. Ezzel el is bocsájtottak, hozzátették, hogy amúgy is 1 orvos van bent, aki lehet órákig nemfog tudni megvizsgálni, mert most ment fel műteni. Hát köszi szépen. 1 rohadt HCG-t se néztek, mégcsak egy tesztet se adtak, hogy rápisiljek. Ez volt Dec. 17-én. Dec. 30-án éreztem, hogy nemvagyok jól, terhestünetek, vettem 3 tesztet, mind a 3 pozi lett. Felmentünk a kórházba, hogy valami nincs rendben, elvileg elvetéltem HCG nem lehetne a vizeletemben, erre ők(ugyan az a 2 csaj), hogy minek jöttem egyáltalán, meg amúgy is minek csinálgatok én teszteket, ha úgyis elvetéltem. Nagynehezen csináltak egy vizsgálatot, kb fél perc volt, hogy ők nemlátnak semmit. Mondom vérvétel vagy valami? Hát majd jöjjek vissza 4 nap múlva akkor megcsinálják, reggel 6 órakor. Mondom 4 éves gyerekem van és 1 órára lakok, nemtudok 6-ra ittlenni. Ők nemtudnak ebben segiteni, de mindezt tök lekezelően. Mondom oké akkor magánban megcsináltatom a vérvételt és hozom az eredményt. Erre megkaptam, hogy ne ide jöjjek, ne terheljem le az osztályt, hanem a körzetisnél jelentkezzek. Még a papiromra is ráírták.
Megcsináltattam a vérvételt, 62 egész valamennyi lett, kerestem egy magánorvost aki egyből megtalálta mi a gond. Visszamaradt egy szövetszál a vetélésnél.
Nekem ilyen élményem van a kórházzal. Mondhattam én ott bármit, kb leszarták.
10#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!