Ritka az olyan anyuka, akinek még nem volt vetélése?
Majdnem minden női ismerősömnek volt már legalább 1 vetélése vagy nehezen jön össze a baba.
Teljesen rosszul érzem magam, hogy elsőre összejöttek a gyerekeim és vetélésem sem volt…
Ilyenkor nem tudok nekik mit mondani..?
Borzasztó lehet, minden tiszteletem, hogy ezt fel tudják dolgozni és a következő terhességüket végig tudják vinni. Én vetélés nélkül is nehezen bírtam lelkileg…
Én akikkel beszéltem erről (nem 1-2 ember), mindnek volt.
És nem az első terhesség, hanem jellemzően a 2. Legalábbis ismerősi körömben.
Nekem 1 terhességből van egy gyerekem. Se vetélés,se missed ab, se abortusz.
De szerintem is ritka.
Igen, ritka. Egy nagycsaládos csoportban (tehát mindenkinek legalább 3 gyereke volt) 20-ból talán kettőnek nem volt vetélése.
De ha nem volt, hát örülj, nem kell ezért rosszul éreznek magadat. Ugyan mit segítesz azzal bárkinek, ha ilyet érzel?
Statisztikai adatok szerint minden 3-4.terhesseg vetelessel végződik, főleg a terhesség korai szakaszában. Így igen, majdnem mindenki átél egy vetélést. Persze ez akkor csekély vigasz egy nőnek, aki babára vágyik. Ne érezd rosszul magad miatta, nem te tehetsz róla, hogy neked nem volt, másoknak meg igen.
Egyébként nekem üres petezsakom volt az első terhességnél, lelkileg akkor hosszú hónapokra megviselt, de csak amíg nem estem újra teherbe, és lettem túl az első trimeszteren. Így, hogy már van gyerekem, már teljesen semleges érzések vannak bennem a vetelesemmel kapcsolatban. Inkább azt sajnálom pl, hogy az a nagyon kedves és szimpatikus nő, aki sorstarsam és szobatarsam volt arra a pár órára, míg bent voltunk küret miatt, és annyi pozitivitast és optimizmust árasztott, annak ellenére, hogy neki már többszöri vetélése volt akkor.... Na szóval neki azóta sincs babája, pedig 3 év eltelt, nekem meg közben mindjárt a 2.gyermekem születik.
Emiatt ne érezd magad rosszul! Elég sok ismerősömnek volt és sokan valószínűleg csak nem mondják, ezért nem tudok róla. De ha neked nem volt, örülj neki
Anyukámnak mondta az orvos vetélés után, hogy mindenkinek benne van a pakliban, csak van, akinél az első, másnál a 10. lenne az, de nem jut el odáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!