Hogy zajlik a missed ab?
Segítséget szeretnék kérni, tegnap vérezgetés miatt elmentem az ügyeletre ahol kiderült, hogy nem fejlődik a baba, de szükséges második vélemény is, mára van időpontom az sztk-ba, elvileg ott adnak beutalót a műtétre.
Hogyan tovább? Milyen teendőim vannak?
Nekem ahogy elmondták, hogy műtét, másnap kellett mennem ekg és altató orvoshoz.
Kerek 1 hétre rá műtöttek.
A missed ab azt jelenti, hogy befejezetlen vetélés, azaz a terhesség nem fejlődik, de nem ürül ki magától.
Amire te gondolsz, az a műszeres befejezés, azaz mikor műtéti úton befejezik a terhességet.
Kórházfüggő, mikor adnak időpontot, de jellemzően 1-2 héten belül.
Igen, a missed ab műtéti része érdekel.
Ma reggel elkezdtem picit vérezni, nem tudom, megindul-e magától a dolog. Csak késő délutánra van időpontom az sztk-ba, emiatt kicsit aggódom is.
Nekem először magándoki állapította meg, hogy megállt a baba a fejlődésben, ekkor mondták, hogy hagyjam abba a progeszteront és írtak Ergam cseppet. Otthon sok vér kíséretében távozott belőlem "ez-az", nem volt kellemes, egy kis ideig sírtam is a fájdalomtól, pedig nálam az ritka...
Ezt követően kellett mennem a Klinkára ellenőrzésre, itt azt állapították meg, hogy nem tisztultam ki teljesen, adtak időpontot a műtétre. A megadott időpontban bementem a műtétre, felvettek osztályra, majd a műtét előtti UH során arra jutott a doki, hogy mégsem kell műtét, úgy néz ki, hogy maradéktalanul lezajlott a vetélés, ezért hazaküldtek azzal, hogy majd azért menjek vissza egy újabb ellenőrzésre, hogy biztos semmi nem maradt-e benn.
Visszamentem, akkor viszont újra azt látták, hogy nem teljesen üres még mindig a méhem, úgyhogy megint kaptam időpontot műtétre, ezúttal már meg is csinálták.
Ez időben nem tudom már pontosan, hogy alakult, de úgy emlékszem, hogy december 8. körül állapították meg a vetélést és január elején műtöttek, szóval nekem extrém sokáig tartott, mire végre túl lettem rajta, de gondolom, hogy az ilyen azért elég ritka.
6-os vagyok, nekem nem tervezett baba lett volna, persze megtartottam volna mindenképp.
Mivel nem terveztük, ezért nem is gondoltam volna, hogy ennyire megvisel lelkileg :(
Igazából innen jöttem rá, hogy mennyire vágyom egy babára, és úgy érzem, hogy akkor tudtam igazán elengedni azt a terhességet (és abbahagyni a "mit rontottam el?" vekengést), mikor megszületett a kisfiam.
2 vagyok
Nekem 2.baba lett volna, volt már egy 2évesem.
4 hónap után lettem terhes. 7 hetesen csak üres petezsákot látott a doki. 8hetesen visszahívott, akkor 5hetesnek mondta. Volt embrió, csak szivhang nem.
Újabb 1 hetet várt, akkor is ugyan az az 5hetes méret volt. Akkor írt ki műtétre.
10hetes lettem volna, mikor műtöttek
Engem a baba elvesztése nen viselt meg olyan nagyon lelkileg, mint sokakat.
Én ami miatt iszonyú sokat sírtam, hogy szedjék már ki belőlem. Nem tudtam túllépni a tudaton, hogy hetek óta halott (pontosabban nem is élt) és magamban kell hordanom. Engem ez viselt meg rohadtul.
Megműtöttek, onnan számomra sokkal jobb lett.
2 hét múlva újra belevágtunk, első hónapban meg is fogant a lányunk.
Pénteken lesz a missed ab műtét. Félek.
Ma egy kicsit erősebben elkezdtem vérezni, a legjobb az lenne ha itthon lezárulna ez a folyamat, nem szeretném őszintén ezt a műtétet, nem volt még soha semmilyen műtétem.
Amúgy mindig csinálnak uh-t a műtét előtt?
Még nem szültem, emiatt is rettegek, azt mondták menjek be reggel, kapok valami zselét, majd a műtét után még aznap mehetek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!