Missed ab (műtét) követően mit tegyek és hogy bizakodjak újra?
Januárban volt 10 hetesen missed ab műtétem. Most újra próbálkozhatunk, szeretnénk is. Az orvos a kontrollon azt mondta, a koromból (27) és az ultrahangon látottak alapján nem tartja indokoltnak a további kivizsgálásokat, mert biztos hamar összejön megint, és sikeresen ki fogom tudni hordani.
Természetesen a műtét óta sokat olvastam a témában, és rengeteg olyan történettel találkoztam, ahol többek közt alacsony progeszteronszint, génmutációk (főként az MTHFR-génmutációval találkoztam) és fokozott trombózishajlam okozta a vetélést.
Aki közületek egyszer elvetélt, hogy állt neki másodjára, és milyen óvintézkedéseket tettetek? Kivizsgáltattátok magatokat? Ha nem, miért nem? Ha igen, milyen vizsgálatokon vettetek részt?
En igazabol csak egy pajzsmirigyes verkepet nezettem veteles utan, de azt is onszorgalombol, nem orvosi tanacsra.
Tokeletes lett az eredmenyem es persze nyilvan ez nem jelent semmit, mert nagyobb problema is lehetett volna a hatterben, de ezutan kicsit lenyugodtam es igy ujult erovel kezdtunk megint probalkozni.
A masodik honapban terhes lettem es meg is szuletett a kisfiam. Az elso trimeszteres veteles tenyleg gyakori sajnos, sokszor minden ok nelkul. De en is rettegtem, hogy valami bajom van, persze. Ha a masodik terhesseg is veteles lett volna, akkor tuti tovabb megyek a kivizsgalasokkal en is.
De asszem az orvosok is 2-3 veteles utan tartjak indokoltnak a kivizsgalasokat.
Ennyire ne stresszelj rá. Nekem is volt 2 egészséges terhesség között, pedig tudomásom szerint semmi problémám és előtte meg utána sem volt.
Majd a 3. ilyen vetéléskor megértem, hogy elgondolkozol, amúgy nincs rá ők, ez szimplán megesik sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!