Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Missed abnál kiürülhet magától...

Missed abnál kiürülhet magától, vagy mindenképp kell a műtét?

Figyelt kérdés
Ma állapították meg a missed abot. Tegnap reggel óta vérzek. Hétfőn kell befeküdnöm a műtétre. Addig kiürülhet magától? Egy 17 mm-es szabálytalan üres petezsákot láttak csak. Aki volt hasonlóan leírná nekem hogy neki hogy volt?

2021. jún. 29. 10:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nem akarják egyből kaparni, jövő hét hétfőre hívták vissza. Addig bármi lehet. Engem is napokig ultrahangozgattak előtte, mivel mondtam, hogy mindenképpen szeretnénk a babát. Akkor műtöttek csak, amikor már az ultrahangon nem volt ott a bébi, akkor kipucolták a maradékot, ami meg bennem volt. 5ös voltam.
2021. jún. 29. 12:42
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értek egyet a 9-essel. Leirta a kérdező hogy szabálytalan méretű üres petezsákja van, ami sajnos már nem fog fejlődni. Egy 8-9 hetesen elhalt terhesség nagyobb gondokat tud okozni mint egy missed ab miatti kaparás. Ha jövő hétig nem "oldja meg a természet" akkor igenis időszerű a rutin műtét. Ami lelkileg ugyanolyan rossz mintha magától menne végbe.
2021. jún. 29. 12:59
 13/27 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom!

Nekem májusban a 9.héten volt műtét üres petezsák miatt. 6.héten állapította meg a doki, így kaptam időpontot mert elhúzódott az egész(másik orvosnak is meg kellett erősítenie, covid teszt, aneszteziológus intézése, kardiológiára kellett menni másodvéleményért rossz ekg eredmény miatt). Műtét előtti este elkezdtem vérezni (de nem durván, így nem mentem kórházba aznap). Éjszaka és hajnalban kijött 2 hatalmas darab belőlem. Reggel úgy mentem be, hogy fogalmam se volt, hogy így lesz-e műtét (azt hittem, hogy a petezsák jött ki, de csak alvadt vér mint kiderült). A dokim (osztályvezető főorvos) ott azt mondta, hogy ilyen esetben is csinálnak tisztasági kaparást mindig náluk, nehogy valami bent maradjon. Máshol nem tudom, hogy csinálják, de itt ezt mondták. Jobbulást!

2021. jún. 29. 13:19
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Holnap csinálták volna a műtétet, 2 naposra van tervezve, első nap felrakják a tágítót, másnap a műtét. De csütörtökön semmelweis-nap, ezért a héten nem megoldható már a 2 napos, csak ezért rakták hétfőre. Sajnos ebben a kórházban rutin szerűen egyből küldenek kaparásra, nem várnak. De remélem addig magától kiürül, bár valószínű hogy akkor is csinálnak majd valamit, ahogy a 13-as is írja.

2021. jún. 29. 13:48
 15/27 anonim ***** válasza:
67%
A tested nem a tulajdonuk, ez nem ùgy működik, hogy berendelnek barmilyen beavatkozàsra. El kell-kène- mondaniuk az előnyeit, hàtrànyait, veszèlyeit a műtètnek ès annak is, ha nem kèred a műtètet. Viszont kizàròlag te dönthetsz arròl, hogy kès alà fekszel-e.
2021. jún. 29. 14:02
 16/27 A kérdező kommentje:
Semmit nem mondtak, csak hajtották a műtétet, arról is hiába kérdeztem őket, alig mondtak valamit.. meg persze hogy csináltassak egy pcr tesztet..
2021. jún. 29. 14:09
 17/27 anonim válasza:

2020.januárjában, 6. héten mentem először dokihoz, szépen látszott minden aminek ilyenkor kell, volt véráramlás is, de kicsit vérezgettem, ezért kaptam Utrogesztánt. Majd eltelt cca. 2 hét is kicsit erősödött a vérzés, azonnal bementünk a kórházba, ahol megvizsgáltal, először UH nélkül. Nem is értette a.doki minek mentem, mert vérzésnek nyoma sem volt. Aztán az UH-on kiderült, hogy kb. a 6 hetes vizsgálat után nem sokkal megállt a feljődés. Nekem 2 hetet adott a doki akkor, de evvel egyidőben elő is jelzett a missed ab műtétre. Vérezgettem ez idő alatt is, majd műtét előtt mégegyszer megnézett Uh-n, de a petezsák maradványai még láthatóak voltak, így rá 2 napra a kiírt napon meg is műtöttek. Aznap reggel mentem be, engem este haza is engedtek már. Életem egyik legszőrnyűbb időszaka :(

Átérzem, kitartást!!!

2021. jún. 29. 14:18
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is elindult a vérzés, nem kellett befejezés, egy erősebb mentruáció volt az egész. A következő hónapban újból terhes lettem, nem volt semmi gond.
2021. jún. 29. 16:03
 19/27 anonim ***** válasza:
Nekem május 27-én állapítottak meg missed abot. Mivel nem akartam elhinni én nem mentem egyből műtétre. Magán orvoshoz szerettem volna menni, aki június 9-re adott is időpontot. Aztán május 29-én elkezdtem rózsaszínesen vérezni, majd másnap este rendesen is. Azonnal sürgősségi, ahol megállapították, hogy 17 mm, szabálytalan és üres petezsákom van, mindenképp műteni kell... Másnap rendelési időben kértem is időpontot, mivel nem véreztem még 'durván' és görcseim sem voltak, ezért egy hét múlvára adtak műtéti időpontot, viszont még aznap éjjel beindult a vetélés és miután beértem a kórházba befejezték műtéti úton. Szóval a kérdésre válaszolva bármikor beindulhat magától a vetélés, de sokat ne várj, mert ha nem tud kiürülni rendesen abból nagyon nagy bajok lehetnek! Ha erős vérzést tapasztalsz (konkrétan ömlik belőled a vér) akkor AZONNAL kórház!!
2021. jún. 30. 07:59
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 2 héttel ezelőtt állapította meg az orvosom, hogy nem fejlődik a baba, nem is hallottunk szívhangot, de vártunk 1 hetet hátha. Múlthét kedden utalt be a kórházba műtétre. Felhívtam aznap a kórházat, Július 5-ére kaptam időpontot...

Vasárnap elkezdtem görcsölni, vérezgetni, erre azt hittem, hogy az, ezért

hétfőn reggel bementünk, ahonnan haza is küldtek 3 óra várakozás után, mert akkor még nem az volt, amire fondoltam. Még aznap délután elvetéltem otthon.

Kb. 1 óra volt a durva része. Nem vagyok egy hisztigép, de nekem pl. nagyon fájt és ahogy a 9-es válaszoló írta, nem szép dolgok távoztak. Ezután iszonyatosan véreztem (fél óra alatt 5 ultra betét), úgyhogy vissza kórház,akkor megvizsgáltak és szinte teljesen kiürültem. Azért kaptam én is méh összehúzó Ergam cseppet,biztos,ami biztos.

Persze mindenkinek más a fájdalomküszöbe, nem ijesztegetés céljából írtam! :)

Szóval simán lehet, hogy addig elindul magától, de azt tudni fogod, hogy az az. De utána mindenképp nézesd meg magad!

Nagyon sajnálom és kitartást Neked!

2021. júl. 1. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!