Missed abnál kiürülhet magától, vagy mindenképp kell a műtét?
Lehetséges, de a biztonság kedvéért hívd fel a dokid vagy a kórházat, ilyenkor mi a helyzet. Lehet megnéznek.
A missed ab azt jelenti hogy nem indult meg\abbamaradt a vetélés (missed abortion) és művi befejezés kell, de akkor tünetmentes vagy, viszont te most nem vagy az már.
Kiürülhet addig. Ha nagyobb mennyiségű vérzést tapasztalsz (elönt a vér) utána érdemes bemenni a kórházba és meg fogják nézni kiürült e teljesen.
Sajnálom
1-es igen, ezért nem értem miért azt mondták, hogy missed ab, ha vérzek. Igy tudom hogy azért ilyenkor van esély hogy kiürül, de mégis nagyon erőltetik a műtétet.
Ezért vagyok kívámcsi kinél hogyan zajlott ez.
Köszönöm 2-es.
Ha kiürül, ha nem, meg kell nézetni, tenyleg minden kijött-e.
Nekem a doki ősszel azt mondta, hogy kapok 1 hetet, ki is írt műtetre. Ha addig csak vérezgetek, ráerek a műtét napján menni, ha elönt a vér akkor pedig azonnal.
Nekem elmúlott a vérzés, műtéttel fejezték be.
Ha beindult vetélés lenne, akkor Sp vagy spontane ab lenne a papirodra írva.
Nekem anno spontán beindult, látszott az uh-n, hogy eldeformálódott a petezsàk és sokkal lentebb is volt, mint addig. Kaptam valami cseppekben szedendő gyógyszert, ami rásegít az ürülésre. A nevére nem emlékszem. (méh-összehúzódásokat csinál) Egy hét múlva kellett visszamenni, nem maradt benn semmi.
Az, hogy vérzel önmagában kevés, vetéléskor igen méretes véralvadékdarabok is távoznak (kb úgy néznek ki, mint a csirkemáj, több centis nagyságúak is lehetnek) az a “lényegi része” a dolognak, nem a vér.
Azt kicsit túlzásnak tartom, hogy tegnap kezdtél vérezni és máris kaparni akarnak, én kaptam első körben progeszteront, hátha megmarad és kétnaponta nézték a hcg szintet is. (Állami ellátásban) Ötödik héten kezdődött, három hétig volt pecsételő vérzésem amikor megállapították a beindult vetélést. A vetélés maga a kilencedik héten folyt le természetes úton, ahogy kijöttek a nagyobb darabok (ezek a hét vége felé távoztak) el is állt a vérzés. A kontrollra már csak kis barnázás maradt, mint a mensi utolsó napján. Kicsit korai szerintem, hogy máris neked esnének műszerekkel, én kifejezetten örülök, hogy megúsztam a műtétet. Lehet hogy érdemes lenne egy magánba is ellátogatni és kikérni az ottani véleményt, hogy biztonságos-e kivárnod még egy kicsit.
Részvètem a babàd miatt. Simàn kiürülhet magàtòl. Nekem kb.7 hetes, ès egy 11 hetes (10. hèttől màr nem èlt) vàrandòssàgom ment el otthon.
Ha nem esel össze a fàjdalomtòl, nem vèrzel erősebben , mint egy durvan erős havivèrzès, nem làzasodsz be, vagy nem ragaszkodsz a művi befejezèsgez, akkor ,,megoldja a termèszet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!