3 és fél hete elhalt a magzat. Ma vette észre az orvos. Missed ab van a papíromra írva. Mennyi idő múlva lehet újra próbálkozni?
Progeszteront szedtem végig. Az utolsó ultrahangon volt szívhang is minden rendben volt. Aztán ma sajnos azt vette észre, hogy megállt a fejlődésben.
A következő terhességem is így fog végződni?
Ha pl nincs elég sárgatest legközelebb se lesz? Első terhességem:( Jövőhéten műtenek. (12 hetes vagyok)
A műtétnél mezítláb kell lenni, vagy maradhat rajtam zokni? (Korábbi műtéti heg miatt)
Eléggé félek a műtét miatt.
Szia, nagyon sajnálom ami történt 😔 mivel missed ab, nem véreztél, szóval nem amiatt veteltel el, hogy kevés volt a progeszteron. De iztisan a következő terhességnel is szeded kell majd, biztos ami biztos alapon.
Az első trimeszterben súlyos magzati fejlődési rendellenesség miatt szokott lenni missed ab, ez a következő terhességnel nem valószínű, hogy újra megtortenik, pici az esélye. Sok első terhesség végződik misseddel az első trimeszterben.
Hogy mikor lehet újra próbálkozni, azt majd a doki megmondja, az első menzeszig tilos a házasélet. Nekem a doki 2 menzesz javasolt kivarni, de van aki 1 hónapot, van aki 3 - 6 hónapot javasol.
Nekem befasliztak a lábunkat térdig. Hogy huzhatsz e rá zoknit, azt nem tudom..
Kitartást! Idővel jobb lesz..
1. A mutobe csak a mutosruhaba mehetsz be. Vigyél papucsot és köntöst mindenképp + betét, ékszerek maradjanak otthon.
A labadon lévő műtéti heg senkit nem fog érdekelni.
2. Attól, hogy ez a terhesség nem sikerült nem jelenti azt, hogy a többi sem fog. Rengetegen vannak akiknek az első vetelessel végződik, de másodjára nincs gond. Igazából bármilyen forgatókönyv előfordul a terhessegnel. Van akinek 1-et kihordani is nagy kihívás.
Az újra próbálkozásra legtöbbször 3 hónapot szoktak javasolni, de ezt bízd az orvosodra.
A műtét meghiszem, hogy félelmetes, hisz nem jár minden nap ilyen helyre az ember, de fogsz kapni némi nyugtatót előtte. Rutin műtét, úgyhogy nagy kárt nem fognak tenni vennek, hogy a későbbiekben ez gondot okozna.
Sok erőt és kitartást kívánok!
Köszönöm a válaszokat. Ikreknek indultak, de az egyik hamar felszívódott. Ma meg a másik petezsák is üres volt.
Szomorú vagyok, mert nem is gondoltam volna, hogy bármi rossz történhet. :( Remélem a következő terhességem egészséges lesz. Rossz lesz várni hónapokig..
Az orvosom csak annyit mondott, hogy 3 hónapot várjak, de itt az oldalon olvastam, hogy sokak 1-2 hónapot vártak csak.
1es vagyok, nekem is szörnyű volt hallani, hogy most 3 hónapig nem is lehet próbálkozni 6het volt míg megjott a menzeszem, aztán meg várni kellett a másodikra, én közben covid ellen is be lettem oltva, emiatt még plusz egy hónapig nem volt aktuális a dolog). Olyan végeláthatatlannak tűnt az az idő. De már elmúlt, most megint próbálkozunk, eddig sikertelenül.
Nekem azt mondta a doki, azért kell várni, mert tisztítás után még lehet nem túl vastag a nyalkahartya, és akkor nem tud jól beagyazodni a baba és újabb vetélés lehet a következménye.
Viszont fel évig állítólag nagyobb az esély teberbeesni, a szervezet emlékszik rá, hogy terhes voltál és termékeny b vagy, ezt hallottam.
Tavaly október 29én műtöttek.
Úgy volt,7hetesen voltam megállapításon, üres petezsákot láttak. 8hetesen visszahívtak, akkor is üresnek látta ugyan az a doki, kiírt műtétre. 9hetesen mentem a műtétre, ott egy másik doki is megnézett, ő látott benne embriót, aki úgy 5 hetesen állhatott meg a fejlődésben.
A műtét alatt csak az a műtős ruha lehetett rajtam, amit adtak.
Házaséletre nekünk azt mondták, hogy amíg vérzek +3 nap, addig tilos, utána mehet, és próbálkozhatunk is újra.
Én 4 napig véreztem, tehát műtét után 1 héttel már szexelhettünk volna. 2 hét után tettük, védekezéssel. Az első mensit megvártuk, ez pont 4 hétre meg is jött. Utána bele is vágtunk újra. A 3.mensim már nem jött meg. Most 24hetes terhes vagyok, és minden a legnagyobb rendben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!