Mi van ha mégsem lehet gyermekem, ezért vetéltem el kétszer?
Már van időpontunk az orvoshoz, de ez a várakozás sajnos sok időt ad a gondolkodásra... Eddig erre nem is nagyon gondoltam, de nemrég olvastam, hogy az esély egy második vetélésre mindössze 1-2%, ami nagyon csekély... Tudom, meg kell várni az eredményeket, de megijeszt ez az 1-2%. 😔
Volt valaki (sajnos) hasonló cipőben? Szerintetek meddig tart majd a kivizsgálás? Hosszú hetek, akár hónapok? Időpontot sem hamar kaptam. Nem Magyarországon élek amúgy. Viszont most a vírus miatt mindenhol "áll a bál". Eddig annyira nem aggódtam, de most már gyakrabban észbe jut a dolog és vannak félelmeim.
Lehet,hogy ritka a 2 vetélés egymás után, de sajnos egyáltalán nem annyira, hogy ebből következtetést lehessen levonni.
Ha lesz kivizsgálás, abból már el lehet indulni. Fontos, hogy jó hormonértékekkel, esetleges érzékenységet kizárva, megfelelően regenerálódott szervezettel fuss majd neki legközelebb.
Szia! Sajnálom, hogy te is így jártál. Nem tudom, hogy kórházban mennyire tudnak segíteni, mi meddőségibe járunk, mert nekünk lombikozni kell. Itt az orvosok jóval több vizsgálatot ajánlanak, mint a sima nőgyógyászom a lakóhelyemen (habár külföldön nem tudom milyen). Nekem is idén 2 vetélésem volt, de én a lombik miatt már nagyon sok vizsgálaton túl vagyok.
Nagyon sok oka lehet sajnos a vetélésnek, de sok mindent lehet kezelni ha kiderül.
Progeszteront szintet mindenképp nézni kellene, viszont vetélés után 2 hónapig nem érdemes hormonokat nézni azt mondta a dokim, mert bezavar a vetélés az eredménybe. Ha jól értem akkor neked még nem volt semmilyen vizsgálat. Egy korábbi kérdésnél már beírtam, hogy én milyen listát kaptam ha valaki többször elvetél akkor miket érdemes nézni, de lehet nálad csak tényleg progeszteronhiány van például, azt meg egyszerű kezelni. De azért belinkelem hátha segítség, vagy szükséged lesz rá mégis:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__vetel..
Még ami a listában nincs benne az a kariotipizálás (kromoszómavizsgálat), ez most volt nekünk.
Vizsgálat kezdésnek egyébként hormonpanelt (tsh, fsh,lh, prl, oestradiol, amh) 3. napon szoktak nézni. Cukor/inzulin3 pontos terhelést, pajzsmirigy, véralvadászavart.
Magánúton is el tudod akár kezdeni, ha nem akarsz sokat várni, vagy ha a koronavírus miatt felfüggesztenek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!