Honnan tudod azt ha elhal a gyermeked nem elvetélsz csupán csak nem dobog a kicsi szive. Ezt érzed valahogyan?!
4. terhességgel vagyok most már a vége felé. 1. terhességemmel semmi gond nem volt, nem is merült fel bennem, hogy bármi baj lehet. Aztán jött a második terhesség több, mint 2 évvel utána. Az elejétől éreztem, hogy valami nem stimmel. Valami hihetetlen stressz, agresszió volt bennem. Már 5 hetesen tudtam, hogy valami nem stimmel. 7 hetesen elkezdtem barnázni. Egészen 12 hetes koromig barnáztam, amikor is elvetéltem az 5 hetes terhességemet. Külföldön élek, itt 12 hetesen van először uh, ha minden előzmény nélkül "csak" barnázol, nem vizsgálnak meg. Aztán jött a harmadik terhesség. Itt is tudtam, hogy baj van. 7 hetesen megint barnázás.Elejétől kezdve két dolgot éreztem meg: 1, megint gáz van, 2, ikrekkel vagyok terhes. 8 hetesen elmentem magán uh-ra. A terhesség elhalt. 7 és 6 hetesen. Ikrek voltak. 9 hetesen ellenőrző korházi uh, gyógyszeres kezelés, vetélés. 12 hetesen ellenőrző uh-egy bennmaradt. Erős vérzés-majdnem elvéreztem-még aznap sürgősségi kaparás. Gondolhatod, hogy álltam neki a 4. terhességnek...de ez a kis huncut élni akart:D Annak ellenére, hogy az elején megint voltak jelek, most megmaradt a terhesség.
Én legbelül a szívemben éreztem, hogy nincs rendben valami. Nem mindenki érzi. Sok olyat olvastam, hogy mentek az uh-ra és ott közölték velük a rossz hírt, amit nem is selytettek.
37+2hkm és egy 4 éves kislány anyukája.
Nem tudom, lehet-e érezni.
Viszont ha rosszul vagy, az jó. Hülyén hangzik, de tényleg. A szervezeted védi a babát, nehogy baja legyen vmi ételtől.
Kiemelném:
" Mint az evolúció dörzsölt védőügyvédje, addig csűrünk és csavarunk, míg a végén ki kell jelentenünk: a terhességi hányás igenis jó dolog kell legyen; örüljön az, akinek van, és viselje el hiányát az, akinek nincs.
Statisztikai vizsgálatok többszörösen megerősítették, hogy akik terhességük korai szakaszában hányingerről/hányásról számolnak be, azoknál kevesebb szülési komplikáció várható és életképesebb utódot hoznak a világra. Ezzel szemben, akiknek a terhesség elején nincsenek émelygős/hányásos tüneteik, azok gyakrabban vetélnek el, gyakoribb körükben a koraszülés, és kisebb súllyal születik gyermekük. Már 1940-ben megjelent egy közlemény, amely arra a meglepő következtetésre jutott, hogy a vészes terhességi hányásban szenvedő nők közt hétszer kisebb volt a vetélés kockázata, mint az átlagos terhesek közt. Ez már csak azért is meglepő, mert a vészes terhességi hányást súlyos, veszélyeztető állapotnak tekintjük."
Úgyhogy nyugi, minden rendben. És ne idegeskedj, mert mire megszületik, becsavarodsz.
Tudom, nem vigasztal a fenti, ha folyton hányingered van. Gondolj arra, hogy elmúlik, és jobb lesz. Mert tényleg így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!