Akinek régóta meg voltak a baba nevei, de elvetélt, a később született gyerekének adta azt a nevet?
Szia! Én nem voltam ilyen helyzetben, ne haragudj, hogy más nevében írok.
Szóval egy barátnőm volt így, volt egy lányneve, ami minden álma volt. Fiú név nem volt még. És ő utána nem tudta azt a nevet adni, gondolom hasonló érzesei lehettek, mint neked :-(
Szia! 14 éves voltam,mikor megtetszett az adott név. Kétszer elvetéltem, a név közben nagyon népszerű lett, ráadásul az anyósomat is így hívják...ezek miatt a harmadik terhességnél sokat gondolkodtunk a baba nevén. De én végül nemcsak, hogy tudtam neki ezt a nevez adni, hanem inkább nem tudtam volna másikat adni; remélem érthetően írtam le.
(A férjemnek is nagyon tetszett ez a név mindig is)
Mert nekem ez a legszebb név, és a születendő lányomnak ezt terveztem évek óta. Mindegy, hogy közben divatos lett, hogy a rokonságban van más is ezzel a névvel.
A vetélések engem nem igazán bizonytalanítottak el, ha jobban belegondolok. Mivel mindkettő baba a 6.héten ment el sajnos, nem tudhattuk a nemüket sem. Igazából még időnk sem volt velük tervezni, olyan gyorsan elveszettük őket.
Gondolom milyen érzések vannak benned, ugye ha egy már megszületett baba meghal, akkor a nevét nem adja az ember az utána született gyerekének. Ha erre gondolsz esetleg. De ezt , és egy korai vetélést én nem tartok ugyanolyannak. A vetélés az első hetekben sajnos gyakori, de semmiképpen sem rossz ómen.
Csak pozitívan :)
Nekem olyan furcsa ez a név kitalálás ennyire előre. Mi egyiknél kórház felé, másiknál szülés után, babával kézben döntöttünk :)
Oké, olvastunk előtte listákat, de igazán semmi konkrétum nem volt addig.
Az egyik barátnőmnek is volt évekkel ezelőtt egy vetélése. Őt annyira megrázta a kicsi elvesztése, hogy azóta is gyermekeként tekint rá, aki "korai angyalkaként" távozott. :( Ő már tudta a nemét, látta a kis testét ultrahangon...
Szerencsére azóta született neki egy egészséges kislánya, de neki más nevet választottak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!