Akik elvesztettek babajukat hogy tudtatok feldolgozni?
Velem megtortentđ(2 hete)
A 18 hetes ultrahangon kiderult hogy nem fejlodott ki rendesen a kis feje
Azt mondtak az orvosok hogy eletkeptelen lenne
Meg kellett szuljem
Szornyu voltđ
Valaki esetleg hasonlo helyzetbe?
ElĆször is fogadd Ćszinte rĂ©szvĂ©tem!
Igen, velĂŒnk ikrekkel törtĂ©nt 23+6 hetesen. Ćk rendben voltak, bĆven tĂșl voltunk a 20. heti genetikai UH-n, valĂłszĂnƱleg egy alattomos felszĂĄllĂł fertĆzĂ©s okozta a szĂŒlĂ©sbeindulĂĄst. Nekem az elĆre menekĂŒlĂ©s segĂtett. Semmi mĂĄs nem Ă©rdekelt, csak hogy KELL egy gyerek. Amint lehetett, azonnal prĂłbĂĄlkozni kezdtĂŒnk, elsĆ hĂłnapban terhes lettem, rendben volt minden, csodĂĄlatos terhessĂ©g volt. SzerencsĂ©sek vagyunk, hogy hamar jött a baba, szĂł szerint megmentett minket.
Koszonom szepen!
Es nektek mennyi idot mondtak hogy ujra probalkozhatatok?
Mi a 20. hĂ©ten veszĂtettĂŒk el az iker babĂĄinkat, mĂ©hnyak elĂ©gtelensĂ©g miatt. A babĂĄk teljesen egĂ©szsĂ©gesek voltak.
Ugyanaz volt a tĂșlĂ©lĂ©si mĂłdszerĂŒnk, mint amit az elsĆ is Ărt: azonnal belevĂĄgtunk, amint lehetett. 7 hĂłnappal kĂ©sĆbb, a 6. lombikunkbĂłl megfogant a kislĂĄnyunk, aki azĂłta mĂĄr meg is szĂŒletett, Ă©s beragyogja a mindennapjainkat.
Persze az ikreinket nem tudom, Ă©s nem is akarom elfelejteni. Ćk is a gyerekeim voltak, Ă©reztem Ćket a pocakomban, lĂĄttam Ćket az UH-okon, Ă©s Ă©reztem a testĂŒket, amikor elveszĂtettĂŒk Ćket...
Azonban az a fĂĄjdalom, amit az elvesztĂ©sĂŒk, a hiĂĄnyuk okozott, Ă©s amit akkor azt hittem, hogy tĂșl sem fogok Ă©lni; mĂĄra olyan emlĂ©kkĂ© szelidĂŒlt, amivel kĂ©pes vagyok egyĂŒtt Ă©lni.
KĂ©rdezĆ! MielĆbbi megnyugvĂĄst, sok erĆt, Ă©s mielĆbbi CsodĂĄt kĂvĂĄnok Nektek!
Szia!
BorzasztĂł ez,Ă©n 3 babĂĄt is elvesztettem.
Egyszer 38 hetes terhesen,nem Ă©reztem hogy mozog,kiderĂŒlt hogy elhalt,meg folytotta a koldokzsĂnĂłr meg kellett szĂŒlni,borzalmas volt.EzutĂĄn Ășjra 1 Ă©vvel kĂ©sĆbb akkor 10 hetesen elhalt missed ab,majd Ășjra mĂ©g egy 11 hetesen missed ab.Az okokat senki nem tudja.
De mindezek utĂĄn szĂŒletett egy kislĂĄnyom,aki egĂ©szsĂ©ges.
Sajnos feldolgozni viszont sosem lehet igazĂĄn szerintem.
De kitartĂĄst,mert lĂĄtod sikerĂŒlhet a baba.
Nagyon sajnalom ami veletek tortent
Huha de azert hogy 38 hetesen halt meg a baba azert az nagyon durva bele se merek gondolni hogy milyen lehet
Nagyon eros no vagy az biztos hogy ezt tulelted lelkileg
Szia. Ărdemben nem tudok vĂĄlaszolni, nem tudom,hogy lehet. Ăn is erre prĂłbĂĄlok rĂĄjönni, Ăgy akadtam a kĂ©rdĂ©sedre is.
NekĂŒnk kĂ©sĆn, a 24.hĂ©ten talĂĄltak problĂ©mĂĄt, megnagyobbodott szĂv, hasi- Ă©s mellkasi vizenyĆ (a 2.genetikain jĂł volt minden mĂ©g). Nem is emlĂ©kszem, hogy mentem ki a vizsgĂĄlĂłbĂłl, öklendeztem.
TovĂĄbbkĂŒldek egy neves professzorhoz, Ć egy hĂ©t alatt 3x is nĂ©zett 1 ĂłrĂĄt,csak a szĂvet. AztĂĄn kĂŒldek gyerek kardiolĂłgushoz, Ă©s Ć megerĆsĂtette a gyanĂșt, hipoplĂĄziĂĄs balszĂvfĂ©l szindrĂłma. Ărinti az egĂ©sz bal szĂvfelet, kamrĂĄt,pitvart, 2 billentyƱt, az aortĂĄja szƱk, addigra szinte akinetikus volt az a rĂ©sz (alig pumpĂĄlt valamit), valamint a tƱdĆ is elmaradt Ă©s hasi vizenyĆje volt.Nem operĂĄlhatĂł, tĂșlĂ©lĂ©si esĂ©ly kb nulla, mondta, hogy mĂĄr most mutatja a sĂșlyos szĂvelĂ©gtelensĂ©g jeleit,szĂvinfarktusa is volt mĂĄr, lehet pĂĄr hĂ©t mĂșlva bennem hal el, vagy ha kibirja szĂŒlĂ©sig pĂĄr perc,Ăłra esetleg 1nap szenvedĂ©s jutna neki.
A döntĂ©s a miĂ©nk. KĂŒlföldön Ă©lĂŒnk, itt borzasztĂł bonyolult procedĂșra van, 10tagĂș etikai bizottsĂĄg jĂłvĂĄhagyĂĄsa kell, szedd össze magadnak az analĂziseket,leleteket... Az is majd' 2hetes procedĂșra volt. Ăn mikor felvettek a kĂłrhĂĄzba,mĂ©g akkor is mondtam a fĂ©rjemnek,hogy menjĂŒnk haza.
Kedden felvettek, megcsinĂĄltĂĄk az Ășn. ,,Feticidet" (sĂłoldatot fecskendeztek a szĂvĂ©be, hogy ,,elaludjon"), aztĂĄn Ă©jjel gĂ©llel indĂtottak, reggel vittek a szĂŒlĆszobĂĄba, ahol kaptam egy injekciĂłt ami utĂĄn hipersebessĂ©ggel, fĂ©l Ăłra alatt 3ujjnyirol teljesen megnyiltam Ă©s kint is volt. MegkĂ©rdeztĂ©k, megnĂ©zem-e,de Ă©n nem akartam. Ăgy akarok a kisfiamra emlĂ©kezni,ahogy elkĂ©pzeltem, kis barna göndör hajĂșnak,mint az apukĂĄja. UtĂĄna egy gyors kĂŒrettel kitisztitottak Ă©s mĂĄsnap jöhettem haza.
Lelkileg a kedd, fizikailag a szerda volt nehéz.
Most meg itt ĂŒlök, ĂŒresen kĂvĂŒl-belĂŒl, dĂŒhösen az egĂ©sz vilĂĄgra, vĂ©gtelenĂŒl hiĂĄnyzik,hiszen 28hetet egyĂŒtt voltunk, nagyon vĂĄrtuk Ă©s nagyon szerettĂŒk,szeretjĂŒk.
A fĂ©rjem nagyon tĂĄmogatĂł, segĂt mindenben, bĂĄr lĂĄtom,hogy Ć is szenved. IdĆvel biztos jobb lesz, egyenlĆre naprĂłl-napra rosszabb.
Még annyit hozzåteszek, hogy fél év próbålkozås utån jött össze, én 27vagyok,férjem 34.
Kicsit off a vålaszom,ne haragudj. De lényegében,nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!