Szerintetek nincsen túllihegve a vértesztelő mizéria?
Aki megteheti az csináltassa. Igen én elvetetném ha kiderülne vmi baj és ismerek olyat akinek a niftyn jott ki egy baromi ritka genetikai betegség.
Attól hogy te nem tudod megfizetni,nem kellene a többieket leszólni.
A barátikörben a kombinált lett rossz, aztán emiatt mentek Prenára, az is rossz lett.
Innen jött az amnio
És elvetették.
Én úgy fondolom, akinek legalább egy kombináltra nem futja, az ne vállaljon gyeeket.
Van 17-21-ért is már.
Megszületve csak a pelus 15-20 egy hónapban
Én a százezres teszteket írtam, külön kiemelve,hogy nem a kombináltról beszélek.
Amit nem értek, hogy ha tényleg ennyire kell ez, miért nem jár alanyi jogon. Kötelezővé akkor tehetnék. És ne mondja nekem meg senki, hogy azt a pénzt mire akartam elkölteni, mint mondtam is, az egyik rossz eredménye után jöhet a másik ilyen? Vagy az már nem jó a félretett pénzből és amnio? Ami először is ott volt mint lehetőség. És régebben vajon miért nem volt senki rossz szülő amiért nem erre szórt ki félmilliót? Régebben=10 éve?
Az államnak nem érdeké, ezért nem fizeti. Kb 20 milliárd forintba kerülne az államháztartásnak. Szerinted van ennyi felesleges pénz az államkasszában? Beáznak a kórházak, nincs elég lélegeztetőgép, mr-re de valahol sima uh-ra us hónapok a várólista.
A jó szülőségnek mi köze ehhez? Téged miért zavar, hogy elterjedtek ezek a tesztek?
Mit kell ezen szépíteni? Azért nem csináltatod meg, mert nem akarsz rá költeni. Aki nem tud kétszázat letenni a gyerekért, az úgyse neveli fel rendes anyagi körülmények között. "nem volt rá akkor pénz".. Aha, és gyerekvállalás előtt nem jutott eszetekbe, hogy kiadás is előfordulhat? Lehet ám gyűjteni is havonta. Aki nem tud eltenni a kötelezőkön kívül harmincezret egy hónapban, az ne vállaljon gyereket, mert szerencsétlen csak szenvedni fog a szegénységben. Ha pedig el tud tenni annyit, akkor a kétszázezres teszt összespórolható különösebb megterhelés nélkül.
A kifogásokat tartogassátok a barátoknak, rokonoknak, magatoknak.
"Volt valaha olyan, hogy valakinek rossz lett a prena vagy nafta vagy tökmindegy milyen százezer ftos teszt és elvetették vele a babát?"
Egy kolleganomnek a kombinalt teszt rossz lett, ezert csinalt egy magzatviz vizsgalatot, aminek a vetelesi kockazata 1% (Romaniaban elek, nem tudom pontosan mi a magyar megnevezese ennek a tesztnek, azt sem, hogy mi az a Prena es Nifty tesztek). Ez is rossz lett, ezert ugy dontott, hogy nem tartja meg a babat. De ez az o dontese volt, meg is tarthatta volna, ha akarja. Szoval akinek van ra keret es indokolt, csinalja meg. Nalam a genetikai uh-n mindent rendben talalt a doki, szoba sem kerult a kombinalt teszt, de mar banom, hogy nem csinaltam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!