Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek 2 vagy több fia van,...

Akinek 2 vagy több fia van, de lányt akart, hogy tudott megbarátkozni a gondolattal?

Figyelt kérdés
A 2 éves kisfiam mellett most várjuk a második babánkat. Elég nehezen estem teherbe mindkét esetben, így nagyon boldog voltam, amikor pozitív lett a teszt. Viszont a fiam születése előtt nem tudtam elképzelni, hogy nekem ne lányom legyen. Amikor megtudtam, hogy fiú, akkor egy kicsit elpityeredtem, de hamar túltettem magam rajta, mert gondoltam majd a második lány lesz és lesz egy bátyja, ami tök jó. Természetesen imádom a fiamat! Másodjára azért már próbáltam arra gondolni, hogy lehet fiú is, de mégis egy kislányról álmodoztam. Tegnap kiderült, hogy újra kisfiúnk lesz. Úgy éreztem magam, mint akit leforráztak. Annyira nem akarok így érezni, mert tudom, hogy őt is imádni fogom, de mégis tegnap óta sírok. Mivel nem tervezünk több gyereket, a meg nem született kislányomat siratom, akit nagyon akartam. Tudom hülyeség és nagyon örülök, hogy egészséges a baba, ennél semmi sem fontosabb, mégis itt van bennem ez a gyomorszorító érzés, amitől csak még rosszabbul érzem magam. Szívesen olvasnék hasonló történeteket, remélem nem csak én vagyok ilyen rossz ember/anya! Volt olyan, akinek nehezebb volt elfogadni, hogy sosem lesz kislánya?
2019. júl. 17. 10:49
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Talán egy kicsit csillapodott bennem a rossz érzés, próbálom erősíteni magamban, hogy klassz lesz 2 fiúval is. Elkezdtem visszanézni a fiam újszülött képeit, videóit és csak azt éreztem közben, hogy jó lesz újra babázni. Altatásnál is figyeltem, ahogy elalszik és azt éreztem, hogy jó lesz. :) Sajnos az érzéseit nem tudja az ember mindig befolyásolni, de igyekszem "átprogramozni" az agyam. Közben elkezdtem azon gondolkodni, hogy miért nem akarok ennyire fiút és arra jutottam, hogy általános iskolában és gimiben engem mindig bántottak, megaláztak a fiúk, soha nem is kerestem a társaságukat, 18 éves koromig nem is álltam szóba a fiúkkal, mert mindig sérültem. Gondolom ez hagyott bennem mély nyomot és nehezen tudom elfogadni, elhinni, hogy egy fiú lehet kedves és törődő is. Viszont itt lesz a férjem jó példának előttük és csak remélhetem, hogy jó emberek válnak belőlük! Most hogy ezt felismertem, talán tudatosan tudok tenni a rossz érzések ellen és azt sulykolni magamba, hogy az én fiaim mások lesznek. :)
2019. júl. 17. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!