Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt inzulinos cukorbete...

Vannak itt inzulinos cukorbeteg kismamák? Teljesen kétségbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
Mikor derült ki, hogy magas a cukorérték, mikor kellett inzulin és miért?
2019. júl. 15. 18:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Az első terhesség alatt is diétázni kellett, a második alatt a terhelés pont határom volt, úgyhogy a 34. héten csináltak egy cukorprofilt ahol az egyik érték 8,azthiszem2 lett. Onnantól diéta és napi 3x1 egység inzulin kellett - mert ez a protokoll. Naponta 6x kellett mérni a cukromat és hetente diabetológiára járni bemutatni az eredményeket

(Pont valamelyik nap írtam ezt itt le)

2019. júl. 15. 18:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Ne legyél kétségbe esve. Ez egy jól kezelhető állapot, nem pedig egy halálos ítélet.

Örülj, hogy kiderült a probléma, és ha innentől pontosan betartod diétát, és egyensúlyban lesz a vércukrod, se neked, se a babának nem lesz semmi baja.

2019. júl. 15. 18:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az a baj, hogy 7 hetes terhes vagyok, a 3. babával is cukros ez biztos de sehova nem lehet azonnal bejutni, hogy megvizsgáljanak. Nem jó értékeket mérek ennek ellenére a cukros italt meg akarják itatni de ha ettől lesz v3égső baj?
2019. júl. 15. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Milyen végső baj? Milyen értèkeket mérsz? Tartsd a diétát amit az előző terhességek alatt előìrtak, ha van magánorvosod vezesd egy füzetbe a méréseidet és legközelebb vidd el neki, vagyis, mindegy, hogy magán-e, vidd el. A terhelés még messze van, ha tényleg rosszak az értékek úgyis diabetológiára küldenek azonnal
2019. júl. 15. 19:40
 5/6 A kérdező kommentje:
7 felettieket mérek, ma egész nap stresszeltem emiatt és 8.0 lett. Figyelek az evésre nagyon de kell az orvosi segítség, hogy ne legyenek kiugró értékek. Mindent megteszek, hogy valaki fogadjon de időpontot sem adnak egyhamar.
2019. júl. 15. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz baj a cukros lötty miatt. Velem kétszer megitatták, szar cukorértékek mellett (igaz inzulinos végül nem lettem).

A babámnak kutya baja nem lett, már két hónapos :)

2019. júl. 15. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!