Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki cukorbeteg, és terhes...

Aki cukorbeteg, és terhes lesz, annak kihagyják a terhelést?

Figyelt kérdés
NEM arról beszélek, aki terhes lesz, majd a cukorterhelésnél kiderül, hogy terhességi cukra van. Hanem aki eleve diabéteszes. Annak mi van ezzel a vizsgálattal? Csak simán figyelik a cukorszintjét időnként és ennyi?
2019. máj. 30. 13:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudott cukorbetegség esetén nincs terhelés (minek, az arra szolgál, hogy a fel nem ismert eseteket kiszűrjük), helyette szoros kontroll van a diabetológussal! Ha szükséges, diéta/gyógyszermódosítás stb.
2019. máj. 30. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kihagyjak, az időnként meg kethetente a diabetologus nalunk. Masutt lehet maskeppen van. Nyilvan cukros es cukros kozt is van kulonbseg. Pl inzulinos vagy sem, de terheles nincs.
2019. máj. 30. 14:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszike
2019. máj. 30. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyebkent sem kotelezo vizsgalat, en is otthon merem, nem megyek kulon cukorterhelesre.
2019. máj. 30. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

15 eve inzulinos vagyok.

Nalam ugy.volt hogy kiderult a baba rogton Hga1c t neztek ha az jo akkor megtarthato a a terhesseg ha nem akkor elkell vetetned a nagy kockazat miatt.

Kontroll havi 1 naponta a cukormeres az valzozik hogy kaja elott es utan is kell merni plusz inzulin valtasod lesz ha nem jo az inzulin meg kb dupla adagot kell adnod a terhesseg vege fele. Utanna 2 hetente majd hetente kell menned a gondozoba es nem terhelnek mert minek?? Hat tudjak hogy cukros vagy :)

31hkm

2019. máj. 30. 23:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj otos vagyok elfelejtettem nem ide tartozik de fontos.

Menj el MINDENKEPP 18-23 hetes kor kozott magzati szivultrahang vizsgalatra(Debrecen vagy Pesten a Goki) mert aki cukros annak nagyobb az eselye a szivbeteg babara. Engem nem kuldtek csak veletlen derult ki a 24 heten hogy hianyzik a balszive a babanak... elvetetni mar nem tudod azaz de dehat na.... verd az asztalt ha nem akarnak beutalot adni. Ez nagyon fontos. Miis igy jartunk es most operalni kell rogton szuletese utan a babamat hogy eletben maradjon :(

Szoval kerd mindenkepp.

Boldog babavarast! :)

2019. máj. 30. 23:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia, nem, nem vagyok cukros. Viszont amiatt is kérdezem, mert én eleve nem eszem cukrot. Illetve eszem, csak nem a mesterségesen előállítottat, na. És nem is szeretnék meginni ilyen xar löttyöt.

Sajnálom, hogy így jártatok, imádkozom a babáért, biztosan sikerül a műtét!!! Gyógyulást kívánok!

Egyébként nem vagyok terhes amúgy, csak eszembe jutott, hogy ha majd lesz, akkor mi a helyzet, de olvastam, hogy nem kötelező. Azért kérdeztem így, mert ugye a cukorbeteg sem eszik cukrot... és amúgy igen, én is nézetem a cukorszintemet magánban időnként. szóval....

2019. máj. 31. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!