Túlsúlyos kismamaként eddig mindig tökéletesek voltak az eredményeim. Így is lehet követni a cukorbeteg kismamák étrendjét?
Semmi gond nincs a terhességemmel, csak épp az, hogy hízok. Nem szeretnék fogyókúrázni, hiszen az ilyenkor ártalmas a babára nézve. Csak éppen nem szeretnék többet felszedni. Már a teherbeesésem előtt is túlsúlyos voltam, sosem voltam vékony. 180/100kg-val kezdtem a terhességet, most a 4. hónapban vagyok, és már 8 kiló felment! És állítólag később sokkal könnyebben kúsznak fel a kilók majd.
Cukor, koleszterin, vérnyomás teljesen jó mindig, még csodálkozom is rajta. Én is mérem itthon magamnak. Csak már nagyon kellemetlenül érzem magam a bőrömben, és nehezebben veszem a levegőt. Sétálok, minden nap legalább fél órát.
Köszi a válaszokat előre is!
Én meg csak 7 hetes vagyok, teljesen hasonló paraméterekkel. Bejelentkeztem diabetológushoz, kíváncsi vagyok mit mond. Ha érdekel megírom jövő héten.
Figyelsz az étkezésre egyébként?
Szerintem is a 160g os diétát lehet csinálni, több kismamától is hallottam hogy csinálják, illetve aki cukros annak muszály is. Szerintem ártani nem árt.
Csak annyira figyelek, hogy nem eszek össze mindent mindennel. Megmondom őszintén, lemegy azért a mindennapi kis édességem, vagy sós ropogtatni valóm, de emellett minden nap eszek gyümölcsöt, és reggelihez zöldséget, ebédre levest. Eszek kenyérféléket, péksüteményeket, szóval nagyon változatos étrenden vagyok, amiben minden benne van, a rosszabb dolgok is a jó dolgok arányában. De semmit sem viszek túlzásba.
Nagyon szépen köszönöm, ha elmondod, amit Neked tanácsoltak! :)
Sokat segítesz magadon, ha a pékárut leváltod teljes kiőrlésűre, aminek lassabb a felszívódása, laktatóbb, ezért kevesebbtől is jól laksz. Cukrosat egyáltalán ne egyél, ha édességre vágysz, válassz cukormenteset, szerencsére már elég sokféle megtalálható a boltok polcain! Zöldséget érdemes minden főétkezéshez enni, mert nemcsak egészséges és rostforrás, de jobban laktat, lassítja a szénhidrátok felszívódását. Köretnél érdemes a barna/basmati rizst, bulgurt, kuszkuszt stb-t készíteni, mert ezek lassan szívódnak fel és szintén laktatóbbak, kevesebbet eszik belőlük az ember :)
5 éve vagyok ilyen étrenden, abszolút hozzászokik az ember, pl. egy hagyományos sajtburger már nem esik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!