Milyen egy vetélés és meddig következik be?
Vetélés az sajnos bármikor bekövetkezhet. "Szerencsésebb" ha az első trimeszterben történik, mert akkor műtéti úton befejezhető, vagy felszívódik magától. Később sajnos már sokkal drámaibb és tragikusabb, mert sok esetben szegény anyukának meg kell szülnie az elhunyt magzatot. :( Ez megeshet a már korábban mozgó 5-6 hónapos magzattal is vagy a 8 hónapossal...Mindenkinél más, de általában vérzéssel, barnázással fájdalommal, görcsökkel jár.
De akármikor is történik meg, akárhogyan, maga a földi pokol! :( Nekem kolléganőm most vesztette el 6 hónaposan az ikerlányai egyikét... :( A másik babával meg fekszik még hónapokig... Én már ettől sírva fakadok és gyomorgörcseim lesznek :(
Nekem tavaly augusztusban ment el az első babám 8 hetesen. Pici vérzéssel kezdődött kedden este mentünk is a kórházba és bent is tartottak. Szerdán uh-on mondták hogy nincs remény. Még aznap elkezdett fájni a hasam görcsölt de csak csütörtökön 1kor műtöttek meg. Akkor már nagyon véreztem hordágyon vittek a műtőbe. Úgy fájt a hasam mintha szültem volna. Lelkileg jobban megviseli az embert mint testileg. Sokat sírtam. De túl vagyunk rajta és a kislányom augusztusban születik. Már nagyon várjuk de az elsőt nem lehet elfelejteni.
33hkm
Nekem 26 hetesen csak az volt a tünetem, hogy aznap nem éreztem a baba mozgását. Azonnal korház, ahol kaptam infúziót, és a baba még 3-4 napig élt, haza is akartak engedni, hogy most már minden oké, de az utolsó nap már nem mozdult....rá egy évre lettem megint terhes, de csak üres petezsák volt, nem volt semmi tünetem, mütét lett a vége.
M.
11 hetesen veszítettem el az első babánkat.Nálam nem indult meg a vetélés csak azt éreztem elmúlt a mellfeszülés.Elmentem orvoshoz ő mondta nincs szívhang.Másnap megműtöttek.
Lelkileg soha nem lehet túltennie magát az embernek.Most van egy egy éves kislányom de soha nem felejtem el az első kisbabámat sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!