Mennyire van értelme szedni a terhesvitaminokat?
Azt mondják hogy az anyának fontos elsősorban. Kérdeztem erről egy gyógyszerészt ő azt mondta nincs jelentősége hogy szedi valaki vagy nem. Maximum nagyobb súllyal születik a baba.
Egy ismerősömnek autista fia született pedig mondta hogy ő szedett vitamint is meg minden. De ilyet gondolom abszolút nem befolyásol hisz az a génekben van arra pedig nem hat semmi pirula.

Nekem felirta az orvos, nem vitatkoztam vele, szedem eloiras szerint. Artani biztos nem art. Egy ismerosom kb velem egyidos terhes, o nem szed semmit, orvosa szeritn csak marketing az egesz.
Genetikai rendellenessegeket biztos, hogy nem elozhetsz meg azzal, hogy terhesvitamint szedsz, de szerintem hajhullast, fogromlast igen, mert a baba elsziv toled mindent, ezt kell potolni- magadert, nem is igazan a babaert.

Helyes táplálkozás esetén NEKED nincs szükséged rá.
A "helyes táplálkozás" azt jelenti, hogy úgy ás olyanokat eszel, hogy neked legyen az eddigiek szerint, de a babának is jusson!
Többet nem tudsz enni, tehát a baba részét tablettából érdemes pótolnod.

Én szedem.
Nekem sincs étvágyam, szinte csak peksüti megy le a torkomon. Így is aggódom, mert fogytam 2 kgot.
Szóval én inkább beszedem.

Ettől se autista, sem kövér nem lesz a baba. A gyerek elveszi az anya szervezetétől, amire szüksége van. Nyilván így kettő helyett kell a vitamin, érdemes kiegészíteni. Géneket valóban nem befolyásolja, de pl a velőcsőzáródási rendellenességek egy része megelőzhető megfelelő folsavbevitellel.
Olyan amúgy nincs, hogy autistának születik egy baba, kb 2-3 éves kortól lehet gyanítani, hogy autista, később pedig diagnosztizálni.

Én csak folsavat, c vitamint és vasat szedtem. A táplálkozásra próbáltam odafigyelni, sok gyümölcs, zöldség.
Szerintem nincs összefüggés a baba születési súlya és a terhesvitaminok között.
A mi fiunk így is 4 kg lett. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!