Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi értelme a védőnőnek?

Mi értelme a védőnőnek?

Figyelt kérdés

Nem csinál semmit, csak megméri a vérnyomásom és és a súlyomat (amiket a doki is megnéz). Nem mondd semmit ha megkérdezek valamit akkor azt mondja hogy kérdezzem inkább a dokit vagy a tb-t. Igazából nem értem ebben a formában mi értelme van. De a testvéremnél sem volt jobb, az ő védőnője meg állandóan kérdezősködött, minden intim részletet tudni akart meg hogy kié a házuk, milyen kocsijuk van, mennyit keresnek, stb.

Jó lenne ha nem lenne kötelező, mert 1,5 órát buszozni oda a nagy semmiért (meg vissza ugyanúgy) hát lenne hasznosabb dolgom.

2019. febr. 21. 19:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazából teljesen mindegy miért van rá szükség mivel sajnos megkerülhetetlen és kötelező járni hozzá. Akkor leszel majd igazán ki erre amikor az 1,2 hónapos babával kell menni hozzá.
2019. febr. 21. 19:13
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi értelme, arra nem tudok válaszolni... de azt tudom miért kérdezgethette a testvéredet...kisgyermeknevelő a szakmám, és tanultuk hogy a védőnő is a "jelzőrendszer része", tehát neki (is) kell észlelni és szólni, ha a gyerek ellátásában valami gáz van (bántalmazzák, nem stabil a családi háttér, nem stabil az anyagi háttér, stb.). Lehet hogy ezt a feladatkörét igyekezett túltolni az adott védőnő.

Amúgy...ez még talán lehet egy fajta értelme a védőnőnek.

2019. febr. 21. 19:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a terhesség alatt szinte semmi értelme nincsen, maximum az, hogy, megnézi van-e fehérje a vizeletedben, viszont később nagyon is fontos, hogy kijöjjön és megnézze az újszülöttet időnként, mert vannak olyan szemét szülők akik nem törődnek a babával, vagy, nagyon szegények, stb.
2019. febr. 21. 19:32
 4/17 anonim ***** válasza:
Az intim részleteket neki jelölni kell egy táblázatban. Az én védőnőm nem kérdezett jelölt ránézés alapján. Ki sem jött hozzánk egyszer sem. Nem tudom mi a jobb az alapos vagy a diplomatikus. A doki nekem sosem mért vérnyomást es súlyomat sem, valamint sosem adott beutalót, receptet, nem mérte a vércukromat...emlékeim szerint 4 db gondozáson kell résztvenni, nem sok, gyakorlatilag minden trimeszterben egy és a végén a babareceptek.
2019. febr. 21. 19:33
 5/17 anonim ***** válasza:
35%
Azért kötelező mert ő dönt hogy hazaengedhetik e veled a babát, nyilvan nem vaktában dönt. Hanem találkozasok, személyes benyomások, kérdezősködés alapján.
2019. febr. 21. 19:35
 6/17 anonim ***** válasza:
Semmi..
2019. febr. 21. 19:56
 7/17 anonim ***** válasza:

Ezek szerint a tiednek nem sok, de azt ird mar le kerlek, miert van ilyen messze toled? Ez brutalis. Az enyem is eletkeptelen de 3percre van

(en pl ha hivom az a no allandoan szabin van, vagy nem dolgozik vagy fel se veszi... Mikor terhes lettem par honap utan rajottem h mekkora naplopo az enyem...)

2019. febr. 21. 20:20
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
Semmi.
2019. febr. 21. 20:27
 9/17 anonim ***** válasza:
Nálunk ezek szerint nagyon jó a védőnő, nemcsak súlyt és vérnyomást mér, viteletet vizsgál, hanem mindenről ő tájékoztatott, mikor, hova kell menni, kikérdez minden tünetről, tanácsot ad...és még szívhangot is hallgatunk...Míg a doktornál x ezer forintért kb 10 perc alatt végzek, a védőnőnél általában fél órát is eltöltök..
2019. febr. 21. 20:42
 10/17 anonim ***** válasza:
53%

A védőnő látogatása nálunk nagyon fontos.Márcsak a pecsétek miatt is,hogy megkapjuk az egyszerű anyasági támogatást.Minket rendszeresen látogat a baba fél éves koráig,felhív ha mennünk kell oltásra,tanácsokat ad.

De ezekszerint védőnő válogatja

2019. febr. 21. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!