Szerintetek elment a baba?
Nem biztos hogy baj van, de nekem az elején azt mondta az orvos hogy 3 panasz esetén menjek be azonnal hozzá:
görcs, barnázás vagy vérzés esetén.
Nem igaz hogy az ügyeleten nem tudnak csinálni semmit, mert megnézik uh-n és ha szükséhes, magzatmegtartó gyógyszert adnak neki amitől egy kezdőd vetélés megelőzhető.
Ha már jól van a sógornőd az azért megnyugtató, de én tuti nem várnék csütörtökig.
Én nem hinném hogy baj lenne.DE azt sem mondom hogy ne menjen orvoshoz sem.Nekem is kb. 5-6 hétig volt barnázásom és különböző hasfájások kísérték,de nincs semmi gond.Már 15 hetes kismama vagyok és még a pihenést sem tudtam megoldani mert van egy 8 hós fiam.De ha ő tud pihenjen sokat és ha fájdogál a hasa vegyen be magneB6-ból 2-őt.Ebből 3-szor kettőt lehet egy nap beszedni.
Jobbulást neki és ha mégis úgy dönt hogy megvárja a csütörtököt akkor amennyit tud pihenjen.
Ha elvetélt vna, vérzett volna nem kicsit.
Amíg csak barna folyás van, az nem feltétlenül baj, de ha görcsölés is van mellé, nem szabad elhanyagolni...
Ilyenkor Magne B6-ot és progeszteron pótlást szoktak adni.
Kisebb vérezgetés, barna folyás a terhesség egész ideje alatt lehet, de ez még nem jelenti, hogy nincs semmi gond. A vetélés általában erős görcsökkel jár. De csütörtökig ne várjon, hétfőn mindenképp menjen el nőgyógyászhoz!
Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy progeszteron pótlásnak nincs értelme, amelyik baba el akar menni, az úgyis elmegy.
Nekem is voltak enyhe görcseim, és barnáztam is. Ezen kívül semmi panaszom nem volt, jól éreztem magam. A babám mégis elment 7 hetesen, magzatmegtartó gyógyszer szedése mellett.
Sógornőd menjen be a kórházba, és vizsgálják meg. Nem lehet ennyire felelőtlen!!!
A progeszteronpótlás csak akkor segít, ha sárgatest elégtelenség van. Ha genetikai, vagy beágyazódási hiba, akkor nem, max. kis idővel késleltetheti a vetélést.
Vannak nők, akik 3-4x elvetélnek, mire vki hajlandó kideríteni, h alacsony progeszteron szint miatt volt, ugyanis ha a baba egészséges, akkor sem tud tovább fejlődni, ha nem elég magas a prog. szint, a méh kilöki őt. Szóval ezzel ártani nem lehet, csak használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!