Milyen vitaminokat lehet szedni babavaras kozben?
Nem a vitamintól lesz nagy egy baba. Ha ez így lenne, akkor nem lennének 3 kiló alatti babák, hát pedig vannak, és még koraszülöttek is vannak.
A vitaminra neked van szükséged, mivel a baba elég sokat elvesz tőled. Amiket az orvosod mondott, azok fontos és jó vitaminok.
Erről nagyon megoszlanak a vélemények, hogy kell-e terhesvitamin vagy sem, sokat olvashatsz itt erről a témáról. Mindenki maga dönti el, hogy mit szed és mit nem.
Én a 20.hétig minden nap szedtem az Elevitet, aztán márcsak néhány naponta, és a 30.héttől pedig csak vasat, kálciumot és magnéziumot szedek.
Most a 36.héttől meg már nem szedem a magnéziumot, mert ilyenkor már nem ajánlják.
Minden jót, jó babavárást!
SZia!
ha valakinek "óriásbabája" születik az inkább a gének miatt van, mintsem a vitaminoktól.
Igen, nagyanyáink nem ettek ilyen tablettákat, de ők alapból egészségesebben éltek, a zöldségek gyümölcsök nem külföldi (ki tudja mivel permetezett) áruk voltak, tiszta (tisztább) levegőn éltek, stb. Ma már nem igazán tudod, mit is eszel meg.
Ezért van szükség plusz vitaminokra.
Én a terhességem elejétől szedtem az Elevitet, de nem minden nap, hanem hetente 2-3 db-ot. Ez ma is így van, csak most áttértem a Gravidára. A folsavat is szedtem, de ezt csak a 20 hétig. Majd az orvosom felírt egy vastablettát (maltofer forte) a 30 hét környékén, a vashiány megelőzése céljából. ebből csak egy dobozzal szedtem. A magnéziumot én pezsgőtabletta formájában ittam, de csak amikor nem vettem be terhesvitamint. De igazából ebből sem fogyott el mind a 20 db a dobozból. (ezt csak a 36 hétig ajánlják)
Most 39 hetes vagyok, és uh alapján teljesen átlagos súlyú babánk lesz, pedig most is eszem a vitamint.
A vitaminok segítségével a vérképem az egész terhességem ideje alatt tökéletes volt.
Nagyanyáinknak nem volt szüksége vitaminokra, mert akkoriban a gyümölcsök, zöldségek vitamintartalma jóval magasabb volt, és több gyümölcsöt, zöldséget is ettek, mint mi.
Az Elevitről szokták azt mondani, hogy óriás babákat csinál, de sokan ezt meg tudnák cáfolni.
Lényegében a terhesvitaminon kívül más vitaminra nincs szükséged. Persze a folsav a kezdeti időkben nagyon jó, a magneB6 pedig keményedésekre, görcsökre hatásos.
en hipp natalt szedek, 98%ban termeszetes gyumolcskoncentratum, nem gyogyszer, hanem amolyan etrendkiegeszito, nincs is semmilyen mellekhatasa, lekopogom. (az elso 20 hetben imadtam az izét, bevallom mostmar kezdem unni, olyan, mint a kubu :D)
en azert nem eszek bogyót, mert nem szeretem a bogyókat, de nem mondanam, hogy artalmasak, és szerintem az oriasbebik nem ezert vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!