Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitaminokat lehet...

Milyen vitaminokat lehet szedni babavaras kozben?

Figyelt kérdés
Az orvosom Elevitet, Folsavat, es magneziumot (amitol enyhe hasmenesem van) irt fel. Egyik ismerosom pedig azt mondta hogy o semmit sem szedett terhessege alatt. Igazabol anyaink, nagyanyaink sem szedtek semmit, hanem egeszsegesen etkeztek (gyumi, zoldseg stb.)Hallok torteneteket h akik vitaminokat szedtek terhesseg allat oriasbabakat hoztak vilagra. Ez tenyleg igaz?
2008. nov. 13. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a vitamintól lesz nagy egy baba. Ha ez így lenne, akkor nem lennének 3 kiló alatti babák, hát pedig vannak, és még koraszülöttek is vannak.

A vitaminra neked van szükséged, mivel a baba elég sokat elvesz tőled. Amiket az orvosod mondott, azok fontos és jó vitaminok.

Erről nagyon megoszlanak a vélemények, hogy kell-e terhesvitamin vagy sem, sokat olvashatsz itt erről a témáról. Mindenki maga dönti el, hogy mit szed és mit nem.

Én a 20.hétig minden nap szedtem az Elevitet, aztán márcsak néhány naponta, és a 30.héttől pedig csak vasat, kálciumot és magnéziumot szedek.

Most a 36.héttől meg már nem szedem a magnéziumot, mert ilyenkor már nem ajánlják.

Minden jót, jó babavárást!

2008. nov. 13. 15:09
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
Az en orvosom azt mondta, hogy ne szedjek terhesvitamint, mert egeszseges etkezessel mindent be tudsz vinni a szervezetedbe. A terhesvitamin a dokim szerint annak kell, aki korosan sovany, vagy nem etkezik egeszsegesen. Mellesleg ha szedsz terhesvitamint, akkor amelle plusszban nem ajanljak a folsavat. En a 28. hetben vagyok, es folsavon, kalciumon kivul csak magneziumot szedek, ha kemenyedek.
2008. nov. 13. 15:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

SZia!

ha valakinek "óriásbabája" születik az inkább a gének miatt van, mintsem a vitaminoktól.

Igen, nagyanyáink nem ettek ilyen tablettákat, de ők alapból egészségesebben éltek, a zöldségek gyümölcsök nem külföldi (ki tudja mivel permetezett) áruk voltak, tiszta (tisztább) levegőn éltek, stb. Ma már nem igazán tudod, mit is eszel meg.

Ezért van szükség plusz vitaminokra.

Én a terhességem elejétől szedtem az Elevitet, de nem minden nap, hanem hetente 2-3 db-ot. Ez ma is így van, csak most áttértem a Gravidára. A folsavat is szedtem, de ezt csak a 20 hétig. Majd az orvosom felírt egy vastablettát (maltofer forte) a 30 hét környékén, a vashiány megelőzése céljából. ebből csak egy dobozzal szedtem. A magnéziumot én pezsgőtabletta formájában ittam, de csak amikor nem vettem be terhesvitamint. De igazából ebből sem fogyott el mind a 20 db a dobozból. (ezt csak a 36 hétig ajánlják)

Most 39 hetes vagyok, és uh alapján teljesen átlagos súlyú babánk lesz, pedig most is eszem a vitamint.

A vitaminok segítségével a vérképem az egész terhességem ideje alatt tökéletes volt.

2008. nov. 13. 15:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat :-)
2008. nov. 13. 15:37
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Igaz, hogy nagyanyaink nagyobb esellyel etkeztek egeszsegesen, de ezt ma is meg lehet tenni. Azt mindenki maga tudja eldonteni, hogy mennyire etkezik egeszsegesen. Igaz, en meg csak a 28. hetben vagyok, de nekem is tokeletes minden vizsgalatom, pedig nem szedek vitaminokat. Szoval Kedves Kerdezo: na nem tudsz ugy etkezni, hogy meglegyen a vitaminpotlas, akkor szedj terhesvitamint. Ha meg eszel hust, zoldeseget, gyumolcsot, nemi tesztafelet, halat, akkor a folsavon kivul mast ne szedj. (Na meg kalcium ugy a 3. honaptol, es magnezium, ha lemenyednel.)
2008. nov. 13. 15:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyáinknak nem volt szüksége vitaminokra, mert akkoriban a gyümölcsök, zöldségek vitamintartalma jóval magasabb volt, és több gyümölcsöt, zöldséget is ettek, mint mi.

Az Elevitről szokták azt mondani, hogy óriás babákat csinál, de sokan ezt meg tudnák cáfolni.

Lényegében a terhesvitaminon kívül más vitaminra nincs szükséged. Persze a folsav a kezdeti időkben nagyon jó, a magneB6 pedig keményedésekre, görcsökre hatásos.

2008. nov. 13. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:

en hipp natalt szedek, 98%ban termeszetes gyumolcskoncentratum, nem gyogyszer, hanem amolyan etrendkiegeszito, nincs is semmilyen mellekhatasa, lekopogom. (az elso 20 hetben imadtam az izét, bevallom mostmar kezdem unni, olyan, mint a kubu :D)

en azert nem eszek bogyót, mert nem szeretem a bogyókat, de nem mondanam, hogy artalmasak, és szerintem az oriasbebik nem ezert vannak.

2008. nov. 13. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!