Milyen vitaminokat érdemes szedni babavárás előtt?
Nyugodtan szedj terhes vitamint, már a tervezett fogamzás előtt 3 hónappal (de 1 hónappal mindenképp) célszerű elkezdeni, hogy folsavból megfelelő mennyiség legyen a szervezetedben. Napi 6 tányér spenótot kellene megennie a kismamának, hogy a folsavigényt kielégítse, ez ugye lehetetlen. :)
Én 3 hónappal terhesség előtt elkezdtem, végig szedtem a terhesség alatt, és most szoptatás alatt is szedem.
Attól meg ne félj, hogy hízni fogsz tőle, vagy nagy lesz tőle a babád (mert ugye ilyen rémhírek keringenek a terhesvitaminokról), maximum a mértéktelen evéstől lehet hízni. Én egész terhesség alatt 6 kg-ot híztam és a kislányom is átlagos 3200 grammal született. Ja és teljesen normál súllyal kezdtem a terhességet (nem azért nem híztam, mert túlsúllyal indultam).
Köszi a válaszokat!
Igen olvastam jót is rosszat is a terhesvitaminról, ezért is nem tudtam még dönteni. Így most C-vitamint, kálciumot és magnéziumot kezdtem szedni.
Szeretem én a spenótot,na de állandóan az túlzás:)
Előző vagyok:
Jó az, amiket szedsz, de a baba szempontjából a folsav a legfontosabb. Az nincs bennünk elegendő. A kálciumot, magnéziumot kivonja a szervezetedből, azokat magad miatt érdemes szedni, hogy ne legyen gond a fogaiddal, izmaiddal, stb. , de a folsavat a baba miatt. Egyes fejlődési rendellenességek nagyon nagy százalékban kivédhetőek a folsavval.
Remélem tudtam segíteni.
Igen, nagyon köszönöm!
Utánanézek,hogy milyen ételekben van még folsav,és mindenképpen beszerzek folsav tablettát is. Remélem az is kapható így recept nélkül, mint a vitaminok, ha nem megyek a dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!