Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "már épp ott volt az ideje"...

"már épp ott volt az ideje" és hasonló beszólások kismamáknak?

Figyelt kérdés

Eléggé meg vagyok lepve, hogy milyen megjegyzéseket kapok, ha kiderült, hogy babát várunk, hogy csak kettőt említsek:

- már épp itt volt az ideje.

-> sokáig próbálkoztunk egyrészt másrészt 27 éves vagyok és szerettem volna három év munkaviszonyt, talán ez a mi dolgunk eldönteni, hogy szerintünk mikor van itt az ideje és aztán a baba váratott magára ugye

- terveztétek?

-> ehhez mégis mi köze bárkinek?

Ti mit reagáltok az ilyenekre? Nektek milyen idegesítő kérdéseket tettek fel?

2019. júl. 4. 13:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
Én 14 hetesen úgy jártam, hogy bezárt a munkahelyem és mivel sajnos terhesen nem alkalmazott senki otthon maradtam. A legtöbb megjegyzés amit kaptam, hogy a "terhesség nem betegség miért nem dolgozol", "nem híznál annyit ha dolgoznál", "lusta ez is dolgozni csak azért szül, hogy otthon tespedjen". A másik kedvenc szintén a mennyit híztál kérdés akkor mikor még -6 kgban voltam a hányás és étvágytalanság miatt. És a hastapi..
2019. júl. 4. 14:53
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

-Terveztétek vagy becsúszott?

-Ilyen fiatalon elrontod az életed egy gyerekkel!Egy "kedves" barátnőm mondta,aki már nyilván nem a barátnőm(23 vagyok 4 hónapos a kislányom, akkor fognak még csodálkozni,ha jövőre jön a kistesója.)

-Illene előtte összeházasodni nem?(és,ha nem akarunk? Egyébként össze fogunk,de senkinek semmi köze hozzá)

- Hasfogdosás kérdezés nélkül. Vissza simogattam volt ám meglepődés.

- Nem kéne 16 évesen szülni ( öreg néni a nőgyógyászaton, fiatalabbnak nézek ki ez igaz,de mégis mi köze hozzá? Amúgy elkezdtem örvendezni, hogy de jó, hogy 16-nak tetszett nézni,mert amúgy csak 13 vagyok 😀 azt a fejet sosem felejtem el)

- Túl kicsi a hasad, így nem nő meg a gyerek. A 160cm-hez képest teljesen arányos volt.

Most ennyi jutott eszembe.

2019. júl. 4. 15:49
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

Ez a terveztétek szöveg nálunk is csúcs. Erre én azt szoktam mondani, full komoly arccal, hogy nem, van együtt négy diplománk, de a gumit/fogamzásgátlót nem tudjuk használni.

Nálunk viszonylag hamar volt (8 hónappal az eljegyzés után) az esküvő, és akkor voltam olyan tíz hetes. Mikor 12-13. héten elmondtuk a rokonoknak, csomónak volt az a reakciója, hogy tudtam én, hogy ezért kell sietni azzal az esküvővel! Ami azért is vicces, mert már akkor megkapták a meghívókat, amikor a baba még csak egy kósza pajzán gondolat volt.

Nekem a kedvenc szövegem az lesz mindig, hogy biztos kitűnő tanuló lesz. Még meg se született, mi még most is ott tartunk, hogy milyen babakocsit vegyünk neki, de a bizonyos rokonok már azon pörögnek, hogy kell-e a gyerekkel este még külön tanulni :D

2019. júl. 4. 22:37
 14/18 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is elegem volt ezekből. Mi 12 év után vállaltunk gyereket a párommal. Úgy voltunk hogy még talán 2 évet várunk, de ha akar jöhet - hát jött is. Erre az egyik idős szomszéd néni megkérdezte: lombik baba-e... mondom nem. Mert hogy ők már azt hitték valami probléma van, hiszen ennyi idő óta még nincs gyerekünk és hogy már 30 éves vagyok, hát én sem fiatalodom stb... Erre mondom hogy nemhogy lombik, de képzelje, véletlenül becsúszott. Csak nézett az öreglány, gondoltam hagy legyen már egy jó kis pletykaterjesztős napja ha már ennyire szívén viseli a családtervezésünket kb az egész utca.

A másik: rajtam nagyon sokáig nem látszott hogy terhes vagyok, mert eleve volt némi feleslegem, meg gdm miatt diétáztam, így hát fogytam. Na meg dolgoztam is amíg lehetett. A gyerek természetesen jól fejlődött, a méhlepény is rendben volt, de egyesek mégis jobban tudták hogy ez nem normális hogy nem gyarapodok, mert biztos a gyerek sem akkora mint kéne. Menjek inkább ehhez meg ahhoz az orvoshoz hogy biztos rendben van-e.

A harmadik: amikor megszületett a gyerek mindenkit az érdekelt szoptatom-e. A sarki bolt pénztárosától kezdve az utcán kb csak köszönőviszonyban lévő szingli pasiig mindenki megkérdezte.

Most 2 éves a fiam és azt kérdezgetik beszél-e már. Mondom szavakat mondogat, főleg állathangokat utánoz, egyébként ért mindent. Ekkor meg kérik hogy mondja ezt vagy azt mintha valami cirkuszi mutatványos lenne és be kéne bizonyítania hogy tényleg mondja ezt vagy azt a szót és nem csak kitaláltam. Most komolyan normálisak? Egy dackorszakos 2 éves mozgékony kisfiút tesztelgetni akarnak? Mert hogy az ő gyerekük ilyenkor már mondókázott folyékonyan. Erre szoktam mondani hogy az az ő gyerekük volt, az enyém meg még nem és nem is kell neki, ráér.

Van hogy durvábban is szólok mert irtóra tolakodóak egyesek. Na meg hogy miért nem maradok 3 évig itthon, mi az hogy megyek vissza dolgozni hiszen még csak 2 éves. Én sem turkálok az ő pénztárcájukban, hagy döntsem már el mire elég a gyes és kell-e dolgoznom mellette hogy megéljünk. A legrosszabb hogy azt éreztetik, ettől rossz szülő vagyok. Bár a fentebb írtak már megedzettek annyira hogy kezd hidegen hagyni. Emellett a másik dili a "mikor lesz második". Jelenleg ez a legidegesítőbb. Ha azt mondom nem lesz, még győzködnek mindenféle érvekkel hogy márpedig kell. Ha azt mondom 3 év múlva, az szerintük már későn van.

Szóval már megtanultam hogy ezekre a kérdésekre nem lehet mindenkinek kielégítő választ adni mert aki kötekedni akar az úgyis megteszi legalábbis mintha kérdeztem volna a véleményét.

32/N

2019. júl. 5. 00:10
 15/18 A kérdező kommentje:

Hihetetlen tapintatlanok sokan.

Nekem a fent leírt mondatot, miszerint már jóideje volt hogy teherbe essék ugyanattól a személytől az követte, hogy terveztük-e. Na most duplán indiszkrét ráadásul egyik üti a másikat és ha tudná, hogy egyik sem helytálló...mivel sokáig vártunk a babára, nyilván én is azt éreztem hogy végre sikerült, ideje volt, de ő nyilván nem erre utalgat, hanem hogy egy karrierista vagyok. Másrészt hiába terveztük hogy gyerekünk lesz, ha nem akart jönni. Nem értem minek firtatnak ilyen dolgokat és mit változtat az ő életükön ez. Igyekszem következetesen ignorálni az ilyen megjegyzéseket, mert ha elkezd az ember válaszolgatni, akkor tovább vájkálnak

2019. júl. 5. 07:49
 16/18 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, hát legyél te is az. Az ilyen nem ért a szép szóból. Meg kell neki mondani, hogy az ég világon semmi köze a Ti gyerekvállalásotokhoz, és foglalkozzon a saját dolgával. Pár ilyen aztán befejezi. Megsértődik? Annál jobb.

Néhány ember nem tudja hol a helye.

2019. júl. 5. 08:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem nem szologatnak be... egyeore :) Eddig csak kb ilyesmi volt:

"-Jon a baba?

-Nem, csak lenyeltem egy dinnyet..."

A "minek orulnel jobban, kisfiunak vagy kislanynak?" szerintem nem bunkosag egyaltalan. A "Terveztetek?" attol fugg, ki kerdezi. Nyilvan egy tavoli ismerosnek semmi koze hozza, de egy baratnommel szivesen megbeszelem az ilyesmit.

2019. júl. 5. 10:06
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
#14-es válaszoló vagyok, eszembe jutott az egyik kollégám mit mondott amikor őt is kiakasztották a mikor lesz már baba című műsorral. Mindig visszakérdezett teljesen komolyan: "Arra vagy kíváncsi szoktunk-e kfélni?" Erre általában már csak tátogni tudtak a lelkes magánéleti vájkálók... Én nem mertem bevetni még ezt a mondatot, de ha nagyon kiakasztanak a "mikor lesz második" című kérdésekkel lehet hogy bevetem :D:D:D
2019. júl. 5. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!