Nem fogadok szülésznőt csak orvost, lesz valami hátrányom belőle?
Az elso szulesemnel sem dokim nem volt, sem szulesznom. A 2. szulesemnel meg mindketto. Ezek alapjan azt mondom, hogy a harmadiknal csak szulesznot fogadok.
A dokihoz nem maganrendelesre jartam, hanem a korhazi rendelesre akkor, amikor o rendelt.
Szulesznot a 30. het kornyeken kerestem. Mondtam neki, hogy melyik orvoshoz szoktam jarni. Onnantol kezdve mindig a szuleszno adott idopontokat, mindig megnezte, hogy a doki mikor lesz a szuleszeten ugyeletes, akkor bent maradt o is. Nulla varakozas nem volt ezek utan es nem kellett 4 helyre rohannom a kulonbozo vizsgalatok miatt.
Ha ott voltam hivtam a szulesznot, o hivta a dokit, amig vartunk ra, addig a szuleszno vett vert, intezte a vizeletmintat, vernyomast mert, felrakta az nst-t. Ez igy kompletten volt 15-20 perc, ha a doki odaert ertekelte az nst-t, megvizsgalt, esetleg uh-t csinalt. A terheskonyvembe is mindent a szuleszno irt be. Szoval nekem onnantol kezdve egy vizsgalat nem 2-3 ora volt, hanem fel ora mindennel egyutt.
Az utolso napok egyiken nagyon sokat kemenyedtem, felhivtam a szulesznot es behivott a korhazba, nem is dolgozott, de bejott miattam. Akkor az en dokim nem volt ugyeletes, igy keritett masikat, aki megvizsgalt.
Szulesnel: a doki felvett a szuleszetre a szamitogepben, valtott a szulesznovel par szot, hogy mit kell csinalni es el is tunt. A szuleszno azonnal keritett szuloszobat, megcsinalt mindent, amit kellett (elokeszites, antibiot is o adagolta), szinte vegig velunk volt, akkor is, amikor meg nem is voltak fajasok. Aranyos volt, o is ott ult mellettunk es beszelgettunk, viccelodtunk. Vajudas alatt is vegig bent volt, a doki ketszer 2 percre setalt be. A babam nagyon gyorsan jott kifele, hirtelen tolofajasom volt, nem is tudtam visszatartani. Ha a szuleszno nem lett volna bent, akkor a ferjemmel szulok. A doki akkor ert be a nagy kiabalasra (a szuleszno kiabalt neki, hogy jojjon), amikor eppen kicsusszant a babam.
OK, utana a szulesz dolgozott, o nezett at, hogy kell-e valamit csinalni, de nem kellett semmit, mert gatvedelemmel szultem (ami szinten a szuleszno erdeme). A doki ekkor koszont is, ment haza, lejart a muszakja, csak arra vart, hogy mi vegezzunk, kozben meg befejezte az aznapi adminisztraciojat.
En kulonagyasba akartam menni, de foglalt volt, igy a szuleszno azt is elintezze, hogy a szuloszoban maradhassak ejszakara (persze amennyiben nincs nagy forgalom), hogy ne kelljen korterembe bekoltozni, hogy fel nappal kesobb meg az egyagyasba koltozhessek.
Hozzateszem, nekem a dokival sem volt bajom, egyebkent nem is akart tolem penzt elfogadni, mert ismerosunk volt. De amit o csinalt azt barmelyik szuleszorvos megtehette volna. Ettol kevesebbet orvos nem tolthet idot a szuloszoban.
(Amugy a szuleszno mondta, hogy naluk minden orvos ezt csinalja, hiaba kapnak 80 ezreket egy szulesert, nekik ki van adva utasitasba, hogy csak akkor hivhatjak be oket szulesre, amikor mar kozeledik a vajudas vege, vagy csaszargyanu van. Addig a szulesznok nem is telefonalhatnak, ha epp nincs a doki ugyeletben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!