Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy is van ez a magzatmozgás...

Hogy is van ez a magzatmozgás számlálás?

Figyelt kérdés

A 34. héttől állítólag figyelni kell, hogy megvan-e a napi 10 magzatmozgás. Ezt hogy értik? Összesen mondjuk 10 db mozdulat, pl. rugás, vagy a babának 10x kell úgymond beindulni és mocorogni? Remélem értitek a kérdést, de jobban nem tudom megfogalmazni.

Köszi!

2008. nov. 13. 10:11
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Szia! Nekem ugy mondta a védőnő,hogy reggel 6óra és esete 6 között,20 mozgásnak meg kell lennie.Én minden moccanást számolok.Nekem napi 2x-3x is megvan a 20 mozgás!

37 heteske kismami

2008. nov. 13. 10:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Csakmert a napi 10 moccanás olyan kevésnek tűnik, nem?
2008. nov. 13. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kevés a tíz. Igazából ez a módszer nem azt a célt szolgálja, hogy megnézzék, mennyire aktív a baba, hanem arra, hogy jól van-e. Az utolsó hetekben van leginkább jelentősége, amikor már tartani kell attól, hogy a méhlepény elöregszik olyan mértékben, hogy nem tudja megfelelően ellátni a babát. Ekkor ugyanis a baba mozgása nagyon lecsökken, napi tíz alá mehet és ilyenkor kell egyből indulni a kórházba. Legalábbis engem így okosítottak ki.

34-35 hetesen még kevésnek tűnhet a napi tíz magzatmozgás, igazából akár 110-et is össze lehetne számolni, legalábbis az én babám egész nap mozgolódott annyi idősen még a pocakomban. Jobbról balra járt a pocakom. Most a 38. hétben vagyok és néhány napja viszont nagyon lelassult, gyengébb lett a mozgása, a napi tíz még így is megvan, de azért elég hosszúak a nyugalmi időszakok és ez állítólag teljesen normális.

Arra a kérdésemre, hogy mi számít egy mozgásnak az mondta a szülésznő, hogy nem is igazán mozgás a jó kifejezés, hanem bejelentkezés. Tehát ha egymás után két percen belül rúg ötöt, akkor az nem öt mozgás, hanem egy bejelentkezés. Ha naponta (az éber időszakomban, ami tényleg kb jó 12 óra) megvan tíz ilyen jelentkezés a baba részéről, akkor nincs gond. Bele kell számolni a csuklásokat is és azt is, amikor nem kifejezetten rúg, hanem feszegeti magát (főleg, hogy az utolsó hetekben nekem már szinte soha sem rúgott, mindig csak a popsiját tologatta ki).

2008. nov. 13. 11:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2008. nov. 13. 11:31
 5/7 anonim ***** válasza:
12 óra alatt kell 10 mocorgást érezned, legyen az rúgás vagy csuklás, stb. Kicsi vagy nagy, stb.
2008. nov. 13. 20:14
 6/7 A kérdező kommentje:
OK! Az bőven megvan. :)
2008. nov. 14. 07:26
 7/7 anonim ***** válasza:
=)
2011. jún. 26. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!