2,5-2,6 mm tarkóredővel születtek teljesen egészséges gyermekeitek? Akikről később sem derült ki semmi egyéb (értelmi, mozgásos) fejlődésbeli lemaradás vagy érintettség?
Lassan a 14.hétben járok. A 12. héten viszont borzasztó élményben volt részem, hála a SOTE2-n elvégzett genetikai uh-nak. A vizsgálatot végző orvos miután megnézte a tarkóredőt teljesen úgy kezelt mint egy “leprás”, beteget, aki szinte biztosan valamilyen egészségügyi gonddal rendelkező magzatot hordoz.
Ütögette a hasamat a műszerrel, mert nem látta jól a magzatot, és semmilyen magyarázatot nem adott ennek a normálatlan viselkedésnek. Csak annyit mondott hogy azonnal menjek kombinált szűrésre. (Ami persze tervben volt). Mondanom sem kell..egész nap patakokban folyt a könnyem.
Mivel fiatal, 29 éves vagyok, így eredetileg úgy gondoltuk nem megyünk mindenféle magán uh-ra, mivel eleve magánorvoshoz járok. Nagyon biztam benne hogy rendben leszünk. Na de ezek után ezt abszolút meggondoltuk. Másnap már a Czeizel intézetben vizsgáltak, ott elvégezték nekem az alap prena testet is, bár a doki nem látta indokoltnak. A Czeizelben 2,3mm tarkóredőt mért 12+4 napon, előtte való voltam a SOTE-n. A prena test (down-ra) negativ lett, a kombinalt tesztem pedig igy nez ki: Down 1:1034, Edwards: 1:50.000, Patau: 1:10.640.
PAPP-A: 0,49
B-HCG: 0,65
Tudom ezek után semmi okom az aggodalomra. Főleg, hogy a 18.héten Hajdu Krisztinához mgyünk uh-ra. De olyan mély és annyira rossz élmény maradt bennem ez a 2 héttel ezelőtti vizsgálat, hogy állandóan csak ezen gondolkozom. Félej, hogy később valami baj lesz a babával (autizmus, fogyatéskosság, vagy egyéb). Nincs még gyermekem, de ez a vizsgálat elég volt ahgoz, most úgy érezzem, ezután nem is lesz több nekem.
Amúgy kisfiam lesz, ez biztos. Aminek eredetileg nagyon örültünk volna, de így hogy ez volt picit jobban aggódom, mert azt mondták nekem hogy a fiúk általában gyengébbek.
Tudtok nekem valami biztatót írni, hogy ne izguljam végig a terhesséem maradék szakaszár? Meg aztán nem vizslassam majd reggeltől estig a gyermekemet, hogy mi baja lehet?
Ha tudtok nyigtassatok meg kérlek.
Nyugodj meg, minden lehetséges tesztet megcsináltattál, semmi baja nincs a babádnak.
Tudom, hogy szar érzés, nekem is volt kalandom a TBs genetikai UHval, szintén nem megyek soha többet: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Én vettem egy szép rugdalózót, meg kitaláltuk a nevét. Próbáld meg te is elterelni a figyelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!